Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 To poza obiektywnie RE 4-5-6 któryś Resident nie jest na kilka godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Cała reszta. RE2 można ukończyć w półtorej Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Pewnie pytanie było powielane kilka razy, czy edycja gold jest jako klucz do pobrania czy wszystko jest na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Tak za pierwszym razem konczysz RE w 8 godzin lizac sciany lol... Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Skończyłem sobie ostatnio gierke i musze powiedzieć że było super. Wioska elegancka, mega klimat z tym śniegiem i wilkołakami a miałem pewne obawy przed zagraniem że będzie zwykła zrzyna wiochy z re4 ale ta też ma własną tożsamość. Dalej zamek i dla mnie chyba najlepsza (mega krótka ) część gry, piękna lokacja. Domek z laleczką też świetny i to jest max strachu jaki mój organizm moje przyjąć w grze wideo, dali mi combo lalek i płodzianów czyli najstraszniejsze rzeczy na planecie. Bagna też bardzo miłe, fajny klimacik. No i tu już się zaczyna lekka zniżka formy, ta twierdza wilkołaków imo dramat i najgorszy etap gry, fuj. Ta słynna fabryka Heisenberga mi się podobała z tą zmianą klimatu i fajnymi przeciwnikami, jedynie design lokacji na tle reszty wypada blado bo oprócz fabryk to chyba tylko kanały są gorsze w grach. Końcówa z Chrisem fajny codzik. Z minusów to strzelanie które w bądź co bądź strzelance jest dosyć ważne capcom rzuca rzutkami przy decydowaniu która część będzie miała fajne strzelanie. Miranda mega chujnia jeśli chodzi o finałowego bossa wyskakuje tylko na końcu jak filip z konopii i tyle jej było no tak średnio bym powiedział na tle reszty lordów. No i ekwipunek po co oni go dali skoro przez całą gre mi się nie zapchał? To wywalenie kluczowych przedmiotów i tych od craftingu do osobnego eq to jest tak durny pomysł że nie wiem kto na niego wpadł. Imo bardzo dobra część i dosyć równa po 7mke mimo że bardzo lubie to po WYBITNYM domu bakerów to był dramat z tymi kopalniami i statkami. Jeszcze kiedyś ograć to dlc i czekanko na zamknięcie trylogii fpp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Gram na hardzie i mam pytanie o sam początek gry, gdy we wiosce pojawia się dużo przeciwników w jednym momencie. Muszę uciekać przez jakiś czas, czy zabić jakąś ilosc przeciwników aby uruchomiła się cut scenka? Bo już powoli brakuje mi pomysłów, jak to przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Musisz wytrzymać X minut, po czym włączy się scenka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 No przejebany jest Village za ten początek na hardzie dla laika. Nienawidzę go z pasją. Cytuj Odnośnik do komentarza
TheProrok29 2 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Witam. Otóż parę dni temu przeszedłem R4R z Separate i bawiłem się cudownie. Paradoks polega na tym że R4 to jedyny Resident z tych starszych którego do wersji remake nie ograłem nigdy w całości. Ale do sedna. Tak mnie wciągnęło że postanowiłem w końcu pograć w Village bo zalegało na kupce wstydu. Właśnie wyszedłem z domu Beneviento. Podoba mi się bardzo. Zauważyłem że na ps store jest winters expansion za 45zl. Wiem że to głównie Shadow of Rose czyli jak mniemam ciąg dalszy historii Wintersow i tryb trzecioosobowy. Wiem że dodatek jest krótki. Myślicie że warto za tą cenę? Czy ewentualnie przeczytać/obejrzec fabułę w internetach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Za 45 można wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Shadow Of Rose straszne gówno. Nie ma nawet co odpalać YT, bo to po macoszemu zrobiony dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 742 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Słabe, to prawda. Te same miejscówki, OKROPNY STEALTH, gameplayowo dupy nie urywa, jest gorzej niż w podstawce. Na plusik moment z lalkami, ale to 5 minut jest. Ogólnie za dyszkę nawet nie warto imo. Ale tryb tpp do maina bardzo spoko. Grałem i tak, i tak, i obie wersje są spoczko, chociaż bohater w TPP jest tak przyklejony do kamery jak sprite broni w DOOM 1 xd Co do momentu we wiosce na hardzie. Jest trudny. Polecam rundki domek, pod domkiem, do domku na wzgórzu, drabina, dach i z powrotem. Kilka razy i pyknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
TheProrok29 2 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Dzięki. To odpuszczam w takim razie. Ogólnie jeśli chodzi o fabule to nie wiem na jakim kwasie ktoś to wymyślił. Te słoiki xD Ciekawe skąd się biorą te fatalne końcówki w Residentach. Jakby nie mogli od początku do końca utrzymać klimatu. Marzy mi się żeby kiedyś wyszło jeszcze coś pokroju dwójki remake ale żeby całość działa się w budynku/mieście bez jakiś laboratoriów, kopalni, statków i innych durnot. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Przecież dwójka kończy się w laboratorium. Każdy, dosłownie każdy Resident ma lokację takiego pokroju Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Nie ma czegoś takiego jak resident evil bez super duper tajnego laboratorium 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
TheProrok29 2 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Wiem że było w dwójce. Dlatego napisałem że ideal to coś w stylu dwójki ale bez takich bezsensownych lokacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 No ale ile można to wałkować. Miałeś dwie mainline odsłony w Racoon City i kilka spinoffów. Zrzygałbyś się i dalej porównywał wszystko do idealnej dwójki. Resident od zawsze był przerysowany, taka konwencja. Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Co do dodatku to jestem odmiennego zdania. Tryb tpp to straszne gówno i nieporozumienie i powinien być dodawany w jakimś darmowym upadacie. Część jump scareów była robiona pod tryb z pierwszej osoby, a w trzeciej nawet się tego nie zauważy. Z kolei przy Shadows of Rose bawiłem się bardzo dobrze i mega mi siadło. Uważam to za idealne zamknięcie i uzupełnienie historii z podstawki. Za jakieś 30zł na przecenie albo po kupnie tańszego doładowania bym brał bez mrugnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Swiezo po skonczeniu Re4 mam ochote na wiecej. Tak jak kolega wyżej pisze...lepiej grać w FPP? Sam osobiście wolę w TPP. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Tylko fpp - tak gra została zaprojektowana i trzeba grać. tpp to bonus na n-te przejście gry, ja nawet nie dałem rady w tym trybie zmęczyć 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 742 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Mi się lepiej grało w TPP. Przez 95% czasu jest normalnie, tylko czasem przerywnik zamienia się w FPP. Nie ma uniwersalnej odpowiedzi. A końcówki w RE zawsze są gorsze niż początek. Nie klikaj im to. Jedynym dla mnie wyjątkiem jest RE3 OG. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Dla mnie Village od teraz tylko vr ale kij w oko capcom, że bez trofeów i merców. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Skończyłem, no i chyba najlepszy Resident od czasów czwórki. Ciężko się do czegoś przyczepić, nawet nie przeszkadzała mi końcówka, w końcu zawsze to coś innego od całej reszty gry. Miejscówki w grze świetne, żadna nie nudzila i nie zawiodła, twórcy ciągle próbują czymś zaskoczyć gracza. Chodzenie po opuszczonej, zniszczonej wiosce, czy domu lalek, a zwłaszcza końcówce tej lokacji, grając w trybie VR, to powinno być jakieś ostrzeżenie, że nie dla osób z problemami kardiologicznymi. Później znów zmiana klimatu i fabryka, bieganie po rezydencji to taki nostalgiczny powrót do jedynki, pięknie. Graficznie jest zazwyczaj bardzo fajnie, a w pomieszczeniach gdzie oświetlenie wybija się na pierwsze miejsce, czuć w pełni next gena, jest co podziwiać. Chodzenie po lokacjach, rozglądania dookoła, aby dany pokój zmienił na mapie kolor na niebieski, taka prosto zagrywka, a jak potrafi zaangażować do dokładnego przeszukiwania lokacji. Angażująca, z ciekawymi bossami, całkiem niezła historią jak na tą serię, ładna, ogólnie Capcom rządzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Nigdy w to nie grałem, więc z ciekawości zapytam: czy ta wioska jest jakoś powiązana z tą w RE4? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 621 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Teraz, Shago napisał: Nigdy w to nie grałem, więc z ciekawości zapytam: czy ta wioska jest jakoś powiązana z tą w RE4? Nope, tamta była w Hiszpanii, ta w Rumunii najprawdopodobniej Edytowane 22 Stycznia przez Szermac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi