Homelander 2 097 Opublikowano czwartek o 12:09 Opublikowano czwartek o 12:09 (edytowane) On 11/21/2024 at 7:48 AM, Jeez_PS said: Wystarczy zobaczyć 30 sekund previously in.. na YT i wystarczy . Resident 7 i 8 to jedna fabularna całość. Trzeba zagrać w 7 przed Village. Przecież Hide contents plot twist na końcu Village bazuje na fabule z 7 Btw. ten plot twist Spoiler że Jack zabił Ethana i został on ożywiony i zrobiony z tej substancji? No kurwa plot twist zmieniający absolutnie odbiór gry lol. A może chodzi o plot twist, że Spencer (ten właściciel posiadłości z pierwszego Residenta) to uczeń Mirandy? No kolejny plot twist jak cholera. Nie no, serio, bądźmy poważni. Ja lubię Residenty, naprawdę. Lubię czytać te dzienniki (postacie z serii Resident Evil są chyba odpowiedzialni za powstanie 90% wszystkich dzienników spisanych przez ludzkość) i tak dalej. Ale przecież logika czy spójność całego tego universium to jeden wielki żart i nie trzyma się kupy nawet przy ogromnej wyrozumiałości. A te twisty z RE7 - RE8 to poziom twistu typu, że Wesker jest zły (co było kurwa oczywiste w momencie przedstawienia postaci w intrze do jedynki jak se poprawiał włosy). Albo, że Alex i Alexa w Code Veronica to ta sama osoba. Wow. Edytowane czwartek o 12:10 przez Homelander Cytuj
Pupcio 18 476 Opublikowano czwartek o 12:14 Opublikowano czwartek o 12:14 Oczywiście że zmienia odbiór i bardzo fajna sprawa ale to trzeba odpowiednio podchodzić do tych gier a nie spinać dupsko że residenty mają durną fabułe 1 Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano czwartek o 12:16 Opublikowano czwartek o 12:16 Plus nie trzeba spoilerować Code Veronici w obronie swoich racji. Naprawdę, nie trzeba. Cytuj
Josh 4 556 Opublikowano czwartek o 12:18 Opublikowano czwartek o 12:18 Tymczasem fabuła w RE, bez której nie zrozumiesz kolejnych części: Cytuj
messer88 6 507 Opublikowano czwartek o 12:23 Opublikowano czwartek o 12:23 17 minut temu, Pupcio napisał(a): Messer się boi Duża straszność? Spoiler Jak coś to nie boję się lickera jak @Paolo de Vesir Cytuj
Homelander 2 097 Opublikowano czwartek o 12:24 Opublikowano czwartek o 12:24 Nie spoilować gry sprzed 24 lat? Ok. Skończyłem wszystkie główne 9 części, wiele z nich kilkukrotnie. Informacja o Ethanie nie zmieniła absolutnie i kompletnie nic. Jak to możliwe, że otrzymywał obrażenia i mu się nic nie działo? No bo kurwa roślinki wpierdalał. Reszta bohaterów Residenta których dziurawili Tyranci, gryźli psy, zombiaki i chuj wie jeszcze co też mają to co Ethan? Ten pseudotwist nie tłumaczy i zmienia nic oprócz tego, że se dłoń przykleił na początku. Ale dlaczego mu paluchy u drugiej nie odrosły to już nie. Żart. Serio. A mam baaaaaardzo dużą tolerancję i bardzo lubię się angażować w światy gier w które gram Cytuj
Pupcio 18 476 Opublikowano czwartek o 12:26 Opublikowano czwartek o 12:26 Teraz, messer88 napisał(a): Duża straszność? Pokaż ukrytą zawartość Jak coś to nie boję się lickera jak @Paolo de Vesir Najstraszniejsza część. a precyzyjniej rzecz ujmując jedyna naprawdę straszna gra w serii bo inne miały jakieś tam swoje momenty z wyskakującymi stworkami ale tutaj rzeczywiście chcieli zrobić horror Cytuj
dominalien 266 Opublikowano czwartek o 12:27 Opublikowano czwartek o 12:27 Ja fabułę 7 jeszcze jakoś ogarnąłem, ale 8 już nie. Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano czwartek o 12:28 Opublikowano czwartek o 12:28 4 minuty temu, Homelander napisał(a): Nie spoilować gry sprzed 24 lat? Ok. A co to ma za znaczenie? Sam ogrywasz niektóre starsze gry dopiero teraz. No kurwa mać, ten spoiler tag po pierwsze po coś istnieje, a po drugie naprawdę nie wymaga wiele żeby go użyć. Ah shit, here we go again Cytuj
Homelander 2 097 Opublikowano czwartek o 12:29 Opublikowano czwartek o 12:29 Just now, Bzduras said: A co to ma za znaczenie? Sam ogrywasz niektóre starsze gry dopiero teraz. No kurwa mać, ten spoiler tag po pierwsze po coś istnieje, a po drugie naprawdę nie wymaga wiele, żeby go użyć. Ah shit, here we go again Ok poprawię się w przyszłości 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 142 Opublikowano czwartek o 12:33 Opublikowano czwartek o 12:33 6 minut temu, Pupcio napisał(a): tutaj rzeczywiście chcieli zrobić horror W sumie to miałeś okazję posmakować czym jest Silent Hill, a jak powszechnie wiemy, jest najlepszym horrorem na rynku. Cytuj
Pupcio 18 476 Opublikowano czwartek o 12:35 Opublikowano czwartek o 12:35 Przecież skończyłem jedynego wybitnego silenta, duża straszność z tego pt Wielka szkoda że konami tak zrobiło dla pana kojimy Cytuj
Josh 4 556 Opublikowano czwartek o 12:37 Opublikowano czwartek o 12:37 9 minut temu, Pupcio napisał(a): Najstraszniejsza część. a precyzyjniej rzecz ujmując jedyna naprawdę straszna gra w serii bo inne miały jakieś tam swoje momenty z wyskakującymi stworkami ale tutaj rzeczywiście chcieli zrobić horror Nie no, pierwsze dwa Residenty (mam na myśli OG) też były straszne. Wiadomo, że patrząc z dzisiejszej perspektywy takie się nie wydają, bo każdy z nas ma za sobą bagaż doświadczeń w postaci Fatal Frame'ów, Outlastów czy innych Silent Hillów (no dobra, nie każdy ), ale wtedy giereczki od Capcomu naprawdę robiły robotę przeokrutnie klimatem, muzyką oraz designem wrogów. Mój staruszek to był Chad, który gołymi łapami w domu zapierdalał tarantule, ale pamiętam jak grał w RE2 to miał ładne obsrane gacie, a ja razem z nim podczas oglądania jak grał. Siódemeczka oczywiście inny level, ale nie umniejszajmy tu klasykom. Cytuj
Homelander 2 097 Opublikowano czwartek o 12:41 Opublikowano czwartek o 12:41 Jak ktoś w 1996 roku nie zesrał się w gacie w korytarzu gdzie psy wpadają przez okna to nic nie wie i nic nie widział Cytuj
Pupcio 18 476 Opublikowano czwartek o 12:42 Opublikowano czwartek o 12:42 Nie no wiadomo, mówie z dzisiejszej perspektywy oczywiście. Nie wątpie że dla gówniaka sprzed 30 lat re1 to HORROR. Teraz sprawdza się zajebiście jako komedia Ja zawsze byłem obsrany początku re4 i chłopa z piłą a przecież to podobno gra akcji. Dalej jestem pod wrażeniem że podskoczyłem na starej trójce jak mi nemek wbił znienacka xD Remake jedynki też dalej mocny klimacik ale na mnie działają takie creepy chatki Cytuj
Homelander 2 097 Opublikowano czwartek o 13:00 Opublikowano czwartek o 13:00 O tak, creepy chatki zdecydowanie działają. Do dziś mam ciary na myśl o lokacji z 7 gdzie walczymy z ta baba. Creepy chatka i robaki. Ughhhh... Cytuj
messer88 6 507 Opublikowano czwartek o 13:06 Opublikowano czwartek o 13:06 38 minut temu, Pupcio napisał(a): Najstraszniejsza część. a precyzyjniej rzecz ujmując jedyna naprawdę straszna gra w serii bo inne miały jakieś tam swoje momenty z wyskakującymi stworkami ale tutaj rzeczywiście chcieli zrobić horror a spytam tak bo pisałeś że Tormented Souls za straszne, podobny poziom? Cytuj
Homelander 2 097 Opublikowano czwartek o 13:11 Opublikowano czwartek o 13:11 1 minute ago, messer88 said: a spytam tak bo pisałeś że Tormented Souls za straszne, podobny poziom? RE7 nie jest straszne, bo masz jump scares. Znaczy też, ale ważniejszy jest ciągły niepokój, że sobie chodzisz i w każdej chwili może się coś zdarzyć. Wszystko to jest podsycane przez absolutnie mistrzowskie miejscówki. Ta gra jest po prostu w chuj stresująca, a szczególnie jej pierwsza połowa. Ja do RE7 przez kilka lat podchodziłem lol bo ten stres mnie przerastał. Ale skończyłem, przetrwałem i jestem z siebie dumny 2 Cytuj
DarkStar 105 Opublikowano czwartek o 17:04 Opublikowano czwartek o 17:04 Potwierdzam. Dla mnie RE7 był bardzo stresujący, zwłaszcza ostatnie etapy, które mnie mocno wymęczyły (ale w sensie, że ta gra robi to dobrze, w końcu jest horrorem). Nie wyobrażam sobie natomiast grać w to w VR, a są tacy wariaci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi