Skocz do zawartości

Resident Evil 8 Village

Featured Replies

Opublikowano

To nie jest gra dla cb.
Ograłem dziś 2 raz ten zamek.
Strzelanie nie istnieje w tych demach.
Oby pełniła dawał radę.
Ja wolałbym teraz jednak w returnala zainwestować.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 159,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Niby tylko 9h, ale treści jest tam od groma i ciut, ciut. Tak jak z RE2 Remake Capcom waliło trailerami i gameplayami pokazującymi 3/4 gry tak tutaj oglądając każdy gameplay, screen i trailer nie widz

• Ja tam jeszcze miałem spocone łapy w sekcjach z siostrami i ścigania mnie przez dużą Lejdi, aczkolwiek to było bardziej stresujące niż straszne. Tak czy owak fantastyczna gra.   Ostatnio sob

• W sumie, ten mem pasuje :v

Opublikowano

Dziś ogram demo na Series X. Skoro Village to takie DLC do RE7 bo tak ludzie piszą. A właśnie skończyłem RE7 i nie było tam dużo strzelania to liczę na zagadki i ciekawą historię. To Demo sprawdzę pod kątem grafiki i designu lokacji. 

20210502-111943.jpg

Opublikowano

Zainstalowałem demo na Steam. Chciałem sprawdzić optymalizację. Na moim 5letnim komputerze gra wygląda super i dobrze działa w full HD. Pierwsza rzecz, która rzuciła mi się w oczy w porównaniu do "siódemki" to obraz, który w Village jest ostry jak żyleta. W poprzedniej części wszystko było lekko rozmazane. Jedyna rzecz, która mi nie pasowała to przeciwnicy będący prawdziwymi gąbkami na pociski. Szczególnie te ghule z zamku. Strzela do nich człowiek z pistoletu i strzela a te nic.

Opublikowano

Przeszedłem oba dema na XSX no i nie wyrwało mnie z kapci, dużo większe wrażenie robił RE7 czy RE2.

Gra wygląda ślicznie z HDRem i RT, design lokacji to wysoka półka i Capcom jak zwykle tutaj daje radę, fajny klimat gry, mix RE4 i RE7, ciekawe postacie i to tyle  a co zawodzi?

Gameplay, okrutne drewno, postać porusza się jakby pływała, spotkanie wilkołaków wywołuje uśmiech na tworzy ale najgorzej wypada strzelanie, pistolety na wodę, odczucia jakbym odpalił Metro 2033.

Opublikowano

masz 60 minut na pogranie w dwa udostępnione przez capcom fragmenty

Opublikowano
17 minut temu, tukan napisał:

to jest jednorazowe demo czy mogę je odpalać wielokrotnie?

Możesz odpalać na różnych profilach jak chcesz sobie pograć kilka razy. 

Wygląda bardzo ładnie, rusza się świetnie, gra się bardzo dobrze. Oj, w piątek szykuje się orka do późnych godzin nocnych :fsg:

Opublikowano

Sprawdziłem na PC (Ryzen 3600/RTX 2060S) i XSS. 

Jeśli chodzi o kwestie techniczne, na tym pierwszym miałem 120-144 fps z prawie wszystkim ustawieniami na maxa (bez ray tracingu) w 1080p. Z RT około 80 klatek.

Na Xboxie zdaje się stabilne 60 fps w 1440p, albo nie zauważyłem spadków ze względu na VRR. W trybie z ray tracingiem jest 30 fps, chociaż w posiadłości mam wrażenie, że spadało poniżej.

Minus za brak możliwości ustawienia FOV.

Ogólnie podobało mi się. Świetny klimat, strzelanie - przynajmniej na PC przy użyciu myszki - przyjemne. Tylko horroru nie za dużo.

edit:

Cytat

- In PS5 and Series X the Ray-Tracing mode is activated by default. In S Series it must be activated.
- Resolution is identical on PS5 and SeriesX. Both run at 2160p and, although it uses a checkerboard-like technique unique to RE Engine, the game seems to never drop below 2160p. S series runs at 1440p.
- In the Xbox versions the lighting seems somewhat warmer in the town area. Personally I find it more successful since the PS5 version sometimes gives a too blue tone. In any case, it is a setting that we can easily change on our TVs.
- Series X performs better than PS5 with Ray-Tracing activated, suffering fewer drops. Higher stress areas will have to be tested in the final version to better see the differences.
- In Series S, we have an average of 40FPS with the RT activated. I recommend playing without RT in this version, since we will get a practically stable 60FPS.
- The quality of the Ray-Tracing in global illumination as in reflections is identical. - Loading times are slightly faster on PS5, about 3 seconds. Excellent loading times in all 3 versions.
- Same quality of shadows, textures and anisotropic filtering in the 3 versions.

Edytowane przez Bigby

Opublikowano
26 minut temu, Bigby napisał:

W trybie z ray tracingiem jest 30 fps, chociaż w posiadłości mam wrażenie, że spadało poniżej.

Nie wiem na jakiej konsoli, ale z RTX na Xboxie SX jest 60 klatek, i w wiosce, i w zamku.

Opublikowano

Series S.

Ale jak wynika z powyższego filmiku to jednak bliżej 40 fps. ;)

Opublikowano

fajnie sie strzela duzo sie strzela - check

malo horroru - check

wioska i zameczek - check

no, macie swoj remake czworeczki.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Jeszcze raz zagrałem w oba demka, tym razem na XSX z włączonym RT. Może wyjść z tego sympatyczna gierka do gamepassa, ale dupy nie urywa. Nie widziałem różnicy pomiędzy włączonym a wyłączonym RT. Jest klimatycznie ale jak przychodzi do walki z przeciwnikami to wypada to słabo.

Opublikowano
  • Autor

Nie dalem rady ukonczyc nawet dema - strzelanie to jest top 3 najgorszych modeli strzelania w grach fpp. To jest kurwa jakaś tragedia.

I do tego to strzelanie w łeb 5 razy żeby kogoś zabić. 

CO TU SIE ODJEBALO.

Opublikowano

I ten FOV :(

Opublikowano

tragedia imo, ogra się kiedyś w gamepassie tak jak 7, mam nadzieje ze wrócą kiedyś do klasycznych Residentów TPP

Opublikowano
10 godzin temu, Schranz1985 napisał:

To nie jest gra dla cb.
Ograłem dziś 2 raz ten zamek.
Strzelanie nie istnieje w tych demach.

Sooooooł? W demku RE7 też nie miałeś żadnego strzelania, a w pełnej wersji już tak i to wcale niemało. 

Opublikowano

Ech, sam nie wiem po tym demie. Pograłem pół godziny, fabularnie doszedłem do miejsca gdzie muszę znaleźć dom Luizy. 

Wrażenia mam mieszane. Strzelanie 10 razy w głowę żeby zabić przeciwnika jest jeszcze bardziej uciążliwe niż w RE7 ale nożem kładzie się go po 2-och ciachnięciach. :/

Podczas chodzenia postać pływa bardziej niż w 7 i wkurza mnie to zbliżenie kiedy się idzie. Graficznie nie oceniam, bo nie grałem na swoim domyślnym TV tylko 20-calowym mikrusie ale nawet na nim wszystko wyglądało bardzo ładnie. 

Trzeba zarządzać ta kasa na premiery ale chyba najpierw ogram Returnal i Ratcheta, a dopiero jakoś w wakacje RE8. 

Opublikowano

Jakie tu pomieszane wrażenia i opinie na temat gry, jeden mówi, fajny movement i strzelanie, gdzie zaraz drugi kontrargumentuje, że jednak movement i strzelanko to lipa i drewno, wtf. 

Opublikowano

Dla mnie po demie to re7 ale w nowym otoczeniu z nową fabuła. Dla mnie bomba bo re 7 mi bardzo się podobał i kupuje na premierę. 

Opublikowano

Nie no strzelanie to takie drewno jak w 7 ale graficzka w tym zamku robi pozytywne wrażenie. Na premierę nie wezmę bo nie jestem fanem ale kiedyś tam się ogra. 

Opublikowano
7 godzin temu, Faka napisał:

Jakie tu pomieszane wrażenia i opinie na temat gry, jeden mówi, fajny movement i strzelanie, gdzie zaraz drugi kontrargumentuje, że jednak movement i strzelanko to lipa i drewno, wtf. 

To normalne przecież w każdym Residencie coś komuś nie pasuje. A to, że kamera i sterowanie czołgiem w pierwowzorach, że strzelamy w miejscu w 4/5, że przy szóstce twórcy wąchali klej, że w RE2MAKE zombie to gąbki na pociski i możesz tak wyliczać każdą. Village to taka dokokszona siódemka, Ethan jest trochę responsywniejszy ale to wciąż survival horror a nie Battlefield epatujący nie wiadomo jakim gunplayem. Jeżeli siódemka komuś pasowała to gameplayowo 8 nie będzie zawiedziony.