Skocz do zawartości

Resident Evil 8 Village

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spoiler

Wczoraj wieczorem ubiłem :mog: Laleczkę. Co się w tym jej chorym domku działo. :blink:

Dziś jak wrócę z pracy dalej będę brnąć po kolejnych lokacjach wokół wioski. Gra zyskuje coraz więcej z każdym posiedzeniem prz niej. 

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Przepraszam już zapamiętam.

Nie wydawało mi się żebym pisał coś o fabule w kontekście przebijania się przez mapę. 

Aż nabieram ochoty na wbicie :platinum: na PS4, a gram na Xboxie tutaj nie mam kolekcji osiągnięć i mieć nie zamierzam. Tak dobry jest ten Residencik. :banderas:

• Dzięki 1
Opublikowano

Ja na razie wyczyściłem wszystko, jestem w ostatniej lokacji na liczniku 10:38 - niektóre sekrety były naprawdę nieźle poukrywane (i trochę trzeba było połazić po danej lokacji), generalnie Village ma świetnie zrobioną eksplorację i progresję. No i tak jak Bzduras pisał, do czasu gry wliczona jest tylko czysta rozgrywka, bez cutscenek czy ewentualnych powtórek.

Opublikowano

Swoją drogą fabularnie ciekawy motyw z 

Spoiler

BSAA stosującym broń genetyczną i Chrisem, który już dla nich nie pracuje 

spacer.png

Byłby fajnie, gdyby Capcom w końcu wytłumaczył o co w tym chodzi, ale jakoś z Blue Umbrellą też im się nie spieszy. Może w kolejnym RE...

Opublikowano
Spoiler

Ubiliście tego gnoja z toporem w rzeźni? Albo wilkołaka alpha na polu pszenicy? 

Czekam aż jakiś śmiałek spróbuje ubić ich samym nożem w trybie Village of shadows :obama:

Opublikowano
4 minuty temu, Josh napisał:

Czekam aż jakiś śmiałek spróbuje ubić ich samym nożem w trybie Village of shadows :obama:

Wiesz, VoS to tryb robiony wybitnie pod infinite ammo i dopakowane bronie. Wczoraj wziąłem się za bary z tym na zwykłym New Game i nie ma absolutnie najmniejszych szans na przejście tego w ten sposób - pierwszy przeciwnik napotykany w grze połyka 40 (CZTERDZIEŚCI) kul w łeb ze zwykłego gnata i dalej skacze do gardła. Pewnie znajdzie się w sieci jakiś kozak przechodzący ten tryb w taki sposób, ale zwykły śmiertelnik po prostu nie ma na to szans. Ba, nawet po załadowaniu NG+ z infinite Dragoonem nie dałem rady przetrwać początku :dog: Jeszcze z jeden run na wymaksowanie STAKE trzeba zrobić i dopiero można do niego podchodzić. Madhouse to przy tym bajka dla dzieci. Co do pytania - pierwszego tak, drugiego nie spotkałem :frog:

Aha, wcześniej gdzieś tu wspomniałem, że na VoS itemy są w innych miejscach, ale reddit raportuje, że jednak niekoniecznie.

Opublikowano (edytowane)

Robiłem jeden testowy speedrun na VoS z infinite ammo do granatnika. Momentami ledwo dawałem radę i tak jak Ty myślałem, że nie da się tego przejść w "normalny" sposób, ale niektórzy youtuberzy już mnie wyprowadzili z tego błędu :gayos:

Został mi ostatni run ze znajdźkami, później Mercenaries i biorę się za VoS na new game jak ten typek, aczkolwiek nie wiem czy dam radę. 

Edytowane przez Josh
Opublikowano

Widziałem ludzi przechodzących Dark Souls na tamburynie grając stopami więc i to mnie nie zdziwiło :dynia:

W ogóle jak patrzę to ten koleś to jakiś kocur residentowy jest. Przechodzi 12 gierek jedna po drugiej, na każdą poświęca około godziny? Yeah, right, już widzę, jak w tym życiu zbliżę się choćby do jego poziomu.

• Haha 1
Opublikowano

Całe szczęście, że do platki trzeba zdobyć tylko ocenę "S" w Mercach. Gdyby gra wymagała SSS i jeszcze przejścia VoS w "legitny" sposób, to trudność platyny wynosiłaby 10/10.

Opublikowano

Hard z Resident Evil 2 Remake to dla mnie idealnie wyważony wysoki stopień trudności. Nie frustruje, a wymaga cierpliwości, dobrego celowania i myślenia. Przechodzenie tego co tu widze w sposob legitny to dla mnie czysty masochizm. Madhouse tez byl przegiety bez sprzetu z new game plus.

Opublikowano

Pograłem trochę i w porównaniu do 7 to gra nie straszy wogole. Jest dobrze chce się grać. Czekam aż milf mi siadzie na twarzy. 

Tak BTW w tej pierwszej akcji w wiosce to się wogole da zgnianc na normalu? Przy 4 to tam jest jakoś tak prościej? Tam wpadał dr Salvador i łepek spadał od razu tutaj parę razy otarłem się o śmierć skonczyly się naboje ale poszło dalej. W piątce było to samo pach i do piachu. Może nie chcieli żeby się odbiło połowa casuli?

Opublikowano

Kurde da radę wrócić do

Spoiler

Tego miejsca co dimitrescu nas zrzuciła? W sensie na mapie to jako Dungeon jest opisane. 

I te dzwi w tasting roomie. On są nieotwieralne?

Tylko to mam w tej lokacji na czerwono.

Opublikowano (edytowane)

@Basior

Spoiler

Niestety klops - nie wrócisz tam. Polecam w zamku zrobić jak najwięcej, bo potem po walce z kimś tam nie będziesz już mógł tam w ogóle wrócić.

Tutaj odnośnie możliwości powrotu do innych lokacji:

Spoiler

Po walce z Panem Rybą też nie można wrócić do niektórych miejsc w jego siedzibie. Wcześniej w tej samej lokacji po jednej scence też jest zablokowany dostęp do niektórych miejsc - trochę się wkurzyłem, bo miałem iść najpierw na prawo a poszedłem w lewo. Nagle cutscenka i nici z powrotu. Dodatkowo czytałem, że po wejściu do lokacji ostatniego władcy nie można już wrócić do wioski.

Edytowane przez wodny1988
  • Dzięki 1