XM. 11 035 Opublikowano 12 czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 czerwca 2020 53 minuty temu, _Forum_ napisał: Tytul bylby wtedy: Residence Evil: Village a po Polsku: Rezydent Zla: Wioska. Residence=Rezydencja, Resident=Rezydent. W koncu mogliby zmienic Polski tytul bo co ma rezydencja z (w doslownym tlumaczeniu) mieszkancem kraju? @Josh ładnie Ci chłopak wyjaśnił, teraz już wszystko jasne powinno być. Cytuj
Sven Froost 493 Opublikowano 12 czerwca 2020 Opublikowano 12 czerwca 2020 No, ale ktos juz byl forumowym Lepperem i napisal ze nigdy w zyciu nic madrego nie napisze Cytuj
LiŚciu 1 313 Opublikowano 12 czerwca 2020 Opublikowano 12 czerwca 2020 5 godzin temu, Schranz1985 napisał: Podstawowe pytanie, czy to będzie VR bo jak tak :O . Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Przecież ten fragment jak szedł w lesie to na VR było. Zanim ogarnałem że to RE to byłem pewien że to trailer jakiegoś horroru na VR... Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 12 czerwca 2020 Opublikowano 12 czerwca 2020 Kolejna prezentacja w sierpniu. Gra wyjdzie tylko na nadchodzące konsole i PC. Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 12 czerwca 2020 Opublikowano 12 czerwca 2020 Ale to sie kozacko zapowiada. Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 12 czerwca 2020 Opublikowano 12 czerwca 2020 Dobrze, że nie cross gen. FPP zwiastuje raczej VR więc gierka powinna latać w 60 fps jak RE7. Duży ekwipunek ala RE4 zwiastuje duuużo zbieractwa. Póki co prawie same plusy, tylko ten Chris tępy koks co dzięki mocom dragon balla miotał kulami skalnymi psuje wiarygodność całej opowieści. Oby pojawił się tylko kilka razy na chwilę i wypad do action action (pipi) gierek ala RE5 - tam pasuje. Cytuj
Josh 4 829 Opublikowano 12 czerwca 2020 Opublikowano 12 czerwca 2020 (edytowane) Poczekaj na RE4 remake z Leonem rozdającym kopniaki z półobrotu i walącym suplexy co 5 sekund Edytowane 12 czerwca 2020 przez Josh Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 12 czerwca 2020 Opublikowano 12 czerwca 2020 W RE4 niech sobie robią co chcą, ale Capcom w RE7 pierwszy raz dla mnie sprawił, że ten świat był wiarygodny choć to dalej walka z potworami to jakoś tak poważniej i prawdziwiej. Fajnie jakby 8 część nie zbaczała z tego toru. A te wszystkie karateki niech kiszą się we własnym sosie tj. w swoich odrębnych grach tak będzie najspójniej. Cytuj
Josh 4 829 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Z jednej strony przyznaję Ci rację: Siódemka to pierwszy Resident od dawna, który podszedł do tematu horroru poważniej i przy tym faktycznie straszył. Oczywiście spora w tym zasługa tego, że zrezygnowano w nim z Chrisa "rozpierniczam wielkie głazy w pył" Redfielda oczy Leona "skaczę po ścianach i walę każdego po pysku z półobrotu" S. Kennedy'ego. Szkoda tylko, że w to miejsce władowali gościa totalnie bez charakteru, z nieciekawym wyglądem i w sumie takiego, którym nie chce się grać. Poprzedni bohaterzy przynajmniej się czymś wyróżniali, natomiast Ethan przypomina mi losowo wygenerowanego Simsa, to chyba najmniej charakterystyczny bohater w całej serii (to już nawet młotek z Gun Survivor był ciekawszy). Oby tym razem przedstawili go ciekawiej. No i fajnie by było jakby tym razem nie przyklejał sobie uciętej nogi na super-glue 1 Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 kurde, czemu chris znowu wyglada jak opuchniety od wódy steryd w plaszczyku? Cytuj
Dante 451 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Może wrócił do bycia pijakiem jak w 6? Cytuj
MEVEK 3 617 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 (edytowane) Może przeszedł na ciemna stronę mocy Musze przyznać, ze robi wrażenie ten nowy Residencik. Klimat 4 połączony z 7 ładnie nam namiesza w głowach. Jako przeciwnicy będą Vampiry tym razem(takie odniosłem wrażenie, po tym jego ryku), czy to tylko nasz prześladowca ? Edytowane 13 czerwca 2020 przez MEVEK Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 40 minut temu, MEVEK napisał: Jako przeciwnicy będą Vampiry tym razem(takie odniosłem wrażenie, po tym jego ryku), czy to tylko nasz prześladowca ? Ta laska w białej sukni chyba jest wampirem. W jednej ze scen z trailera trzyma usta całe we krwi przy nadgarstku Ethana. W ogóle cała seria rozeszła się w ponad 100 milionach egzemplarzy. Brawo Capcom. Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Jest też chyba wilkołak. Patrząc po tym co wcześniej mówiono o gierce to może i zombiaki wraz plagą tez sie znajdą. Ogólnie bardzo mi się podoba, że kombinują z tą marką. Przejście na fpp dobrze im zrobiło. Teraz tez wiocha to idealne połączenie 4 i 7. Gdzie bylo tez ze planowali ma styczeń, ale korona przesunęła pewnie o pare miesięcy. Jedyny problem to w sumie bohater, który jest średnio wyrazisty. Ale może go trochę rozwiną. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hendrix 2 731 Opublikowano 13 czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 czerwca 2020 4 godziny temu, Najtmer napisał: kurde, czemu chris znowu wyglada jak opuchniety od wódy steryd w plaszczyku? W sumie, ten mem pasuje :v 1 1 1 9 Cytuj
Josh 4 829 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 5 godzin temu, Najtmer napisał: kurde, czemu chris znowu wyglada jak opuchniety od wódy steryd w plaszczyku? Albo posłuchali zdenerwowanych fanów i dlatego wrócili do poprzedniego modelu Redfielda albo... nigdy od tego modelu nie odeszli, a ten Mireczek z końcówki RE7 to wcale nie był Chris Godzinę temu, wodny1988 napisał: Ta laska w białej sukni chyba jest wampirem. W jednej ze scen z trailera trzyma usta całe we krwi przy nadgarstku Ethana. Boję się, że znowu przekombinują jak w Siódemce Tam jakieś zjawy, a tutaj motywy rodem z Van Helsinga. Wolałem jednak, kiedy RE w miarę trzymało się logiki (wirusami można było wytłumaczyć większość dziwnych rzeczy) i nie atakowało zjawiskami nadprzyrodzonymi. Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 13 czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 czerwca 2020 1 godzinę temu, Josh napisał: Albo posłuchali zdenerwowanych fanów i dlatego wrócili do poprzedniego modelu Redfielda albo... nigdy od tego modelu nie odeszli, a ten Mireczek z końcówki RE7 to wcale nie był Chris Boję się, że znowu przekombinują jak w Siódemce Tam jakieś zjawy, a tutaj motywy rodem z Van Helsinga. Wolałem jednak, kiedy RE w miarę trzymało się logiki (wirusami można było wytłumaczyć większość dziwnych rzeczy) i nie atakowało zjawiskami nadprzyrodzonymi. A ja się strasznie jaram i na razie o nic się nie martwię. Wioska koks, zamek i ten domek z laskami- może wampirami koks2, oby gra miała większe replayability niz siodemka, no i niech nie odpyerdola tradycyjnie pierwsza połowa super lokacje i gameplay, a potem jakaś obesrana wyspa/laboratorium/statek i odechciewa się grac 2 Cytuj
smallv86 863 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Jaki domek z laskami? Przeciez te laski to na bank beda w zamku na koncu, ewentualnie kazda jako osobny boss w jednej z lokacji. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 Ja się straszliwie jaram, z jednej strony nie lubię odchodzenia od Umbrelli i Raccoon, z drugiej obecna propozycja jest bardzo klimatyczna. Jedyne, co mnie rzeczywiście uwiera, to że po trailerze gierka wygląda na wielką ze sporą ilością materiału, a potem się okaże, że pierwsze przejście to 5h, które wolałbym żeby było speedrunem po 10 przejściach. Cytuj
Josh 4 829 Opublikowano 13 czerwca 2020 Opublikowano 13 czerwca 2020 9 godzin temu, XM. napisał: no i niech nie odpyerdola tradycyjnie pierwsza połowa super lokacje i gameplay, a potem jakaś obesrana wyspa/laboratorium/statek i odechciewa się grac Czyli schemat większości Residentów. RE0, RE1, RE2 (no, ale tam laboratorium było akurat spoko), RE3, RE4, RE5, RE7 i w pobocznych odsłonach podobnie (chyba tylko w Revelations 1 i 2 ostatnie lokacje były najlepsze). Mogliby się w kuźwa w końcu nauczyć Jak w RE8 zrobią Nest 3, to pierdzielnę uninstall. Cytuj
Nemesis 1 272 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 Wioska będzie raczej pół-otwartym poziomem z dużym naciskiem na zwiedzanie i walkę. Pójdą tutaj w RE4 i pierwszy większy fragment gry w wiosce. W sumie tak była to najbardziej otwarta lokacja w całej grze. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 14 czerwca 2020 Opublikowano 14 czerwca 2020 17 godzin temu, Nyu napisał: Ja się straszliwie jaram, z jednej strony nie lubię odchodzenia od Umbrelli i Raccoon, z drugiej obecna propozycja jest bardzo klimatyczna. Cytuj
Gość Opublikowano 15 czerwca 2020 Opublikowano 15 czerwca 2020 (edytowane) Typ, który jako pierwszy informował o wiosce i wilkołakach w RE8 teraz napisał, że nowy RE wyjdzie tylko na PS5 i XSX, bo stare konsole za bardzo ograniczały twórców. Edytowane 15 czerwca 2020 przez Gość Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi