Czoperrr 5 134 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 6 hours ago, messer88 said: TPP fajnie, a te wszystkie dlc to free dla posiadaczy gry czy za hajs? @Square co sie śmiejesz, podobno miało byc free Za free miały być i są next gen patche do 2,3, 7 Tutaj trzeba niestety zapłacić. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 Wystarczy wpisać w google i pod koniec października Capcom potwierdzał darmowe DLC w swoim raporcie finansowym. Cytuj
Elitesse 380 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 W takim razie czekam aż będzie w jakimś abonamencie albo na przecenie za grosze. Na PC jest amatorskie spolszczenie. Jak będzie w GP to sprawdzę czy zadziała to spolszczenie. Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 20 minutes ago, Zwyrodnialec said: Wystarczy wpisać w google i pod koniec października Capcom potwierdzał darmowe DLC w swoim raporcie finansowym. Wątpię, że DLC kampania będzie za free. Przy dobrych wiatrach może dają za darmo chociaż widok TPP. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 Nie oszukujmy się, wersja Gold gry sugeruje, że coś z pokazanych rzeczy będzie do kupienia za kasę - gdyby było inaczej to po ki grzyb osobne SKU? Czy wszystkie czy tylko Shadow of Rose, czy dwa - zobaczymy, ale na całość za darmo bym się nie nastawiał. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 To tpp ... Najpierw zasłaniają ryj Ethanowi w concept artach (i też jeden chuy wie na co) a teraz zmiana perspektywy dla całej gry 1 Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 22 lipca 2022 Opublikowano 22 lipca 2022 9 dyszek za pakiet DLC. Nawet bym wziął, ale Bayonetta im się wcisnęła i będzie musiało poczekać na lepsze czasy. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 27 lipca 2022 Opublikowano 27 lipca 2022 To można już kupić, jest na xbox store gdzieś? Bo nie mogę znaleźć. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 27 lipca 2022 Opublikowano 27 lipca 2022 5 minut temu, messer88 napisał: To można już kupić, jest na xbox store gdzieś? Bo nie mogę znaleźć. Ech, jak tylko do konkurencji przeszedłeś to już zaczynają się problemy z najprostszymi rzeczami https://www.xbox.com/pl-pl/games/store/winters-expansion/9n52vvpnhc3j 1 Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 27 lipca 2022 Opublikowano 27 lipca 2022 Wiadomo już co to będzie za darmowy dodatek? Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 27 lipca 2022 Opublikowano 27 lipca 2022 No bo myślałem że to normalnie się gdzieś pokaże przy karcie z podstawową wersją gry a tam tylko odnośniki do wersji gold Ciekawe na ile ten dodatek z Rose czy będą z 2-3h chociaż. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 27 lipca 2022 Autor Opublikowano 27 lipca 2022 89zl bodajże, i tu chyba nie ma oddzielnie - albo wszytsko albo nic. Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 27 lipca 2022 Opublikowano 27 lipca 2022 40 minut temu, Czoperrr napisał: Wiadomo już co to będzie za darmowy dodatek? Zapowiadali coś za darmo że będzie? Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 27 lipca 2022 Opublikowano 27 lipca 2022 3 minutes ago, Jeez_PS said: Zapowiadali coś za darmo że będzie? Kolega wyżej się wykłócał, że tak, podobno ma jakieś dowody RE7 też dostało darmowe DLC. 1 Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 27 lipca 2022 Opublikowano 27 lipca 2022 3 minuty temu, Czoperrr napisał: Kolega wyżej się wykłócał, że tak, podobno ma jakieś dowody Spoiler https://www.dexerto.com/gaming/resident-evil-village-dlc-settings-characters-1658340/ Cytuj
Elitesse 380 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Ugiąłem się i złamałem swoje postanowienie Po informacji o tym, że Capcom zamierza zachować stary standard cenowy zyskali u mnie kilka punktów więc niesmak wywołany brakiem polskiej wersji najnowszego Residenta stał się mniejszy. Mimo to nadal pozostał. Wiem, że nie ma dużo tego tekstu ani rozmów i większości rzeczy można się domyśleć z kontekstu. Tym bardziej z tego względu, że jest tego niewiele powinni to zrobić choćby z użyciem translatora google. Przy produkcji gry brali udział Polacy. Przynajmniej tyle wynikało z napisów końcowych. Mniejsza o to narzekanie. To bardzo dobra acz krótka gra. Wciągnęła mnie niemiłosiernie jak nic dawniej, szkoda, że tak szybko się skończyła - 12h na normalu. Bardziej podobały mi się etapy kiedy grałem Ethanem. Większe poczucie zaszczucia i zagrożenia. Później przez chwilę zrobił się z tego bardziej FPS, któremu bliżej Dooma czy innych strzelanek. Przynajmniej ja to tak odebrałem. Z tego co widzę to jeden z dodatków też chyba pójdzie w tą stronę. Niekoniecznie tego się spodziewałem. Widok TPP nie wiem czy będzie wart aby za to płacić. Dodatek fabularny z Rose może będzie ciekawy. Nie jestem jednak przekonany do tej ceny. Może za 60 zł albo 40 zł będzie można sprawdzić. 1 Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 To bedzie w pakiecie, wszystko razem. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Godzinę temu, Elitesse napisał: szkoda, że tak szybko się skończyła - 12h na normalu. 12h to mało? Cytuj
Soyokaze 75 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Jak będzie gdzieś wersja pudełkowa/cyfrowa za 20 zeta maks to wezmę. Ten koncept mi w ogóle nie odpowiada jako horror. Zdania nie zmienię. By zrobili już zwykły szuter pod inną marką. No trudno. Pozostaje mi ogrywać remaster 1, bo to jedyna odświeżona wersja, którą łykam i świetnie się bawię, nawet X razach. Dla mnie ta marka, tak sie oddaliła od swoich korzeni i poszła w miałką rozwałkę maszkar bez klimatu zaszczucia grozy, że szok. Cytuj
Elitesse 380 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 8 godzin temu, Figaro napisał: 12h to mało? Chciałoby się więcej tego dobrego. Takie The Evil within 15-20h, druga część podobnie. 4, 5 i 6 część serii RE z tego co czytam 16-26 h przy czym 5 i 6 nie były aż tak dobre. Dla mnie 6 część klimatyczna była tylko w pierwszym akcie, potem zrobiło się z tego, to co było w RE5. Ogólnie jestem zadowolony z jakości i czasu gry ale chciałoby się więcej Mogę mieć zaburzoną percepcję, bo w grę grałem w przerwie od 3 części Mass Effect. 7 godzin temu, Soyokaze napisał: Jak będzie gdzieś wersja pudełkowa/cyfrowa za 20 zeta maks to wezmę. Ten koncept mi w ogóle nie odpowiada jako horror. Zdania nie zmienię. By zrobili już zwykły szuter pod inną marką. No trudno. Pozostaje mi ogrywać remaster 1, bo to jedyna odświeżona wersja, którą łykam i świetnie się bawię, nawet X razach. Dla mnie ta marka, tak sie oddaliła od swoich korzeni i poszła w miałką rozwałkę maszkar bez klimatu zaszczucia grozy, że szok. Miałem podobne założenia ale jak cena gry zeszła do 100 zł, to się przełamałem i nie żałuję. Do 20 zł chyba gra nie spadnie tak szybko albo wcale, bo samo pudełko i płyta może być więcej warta. Prędzej pojawi się w jakimś abonamencie. Przy tej inflacji, to te 100 zł nie jest aż tak dużą kwotą. Demka, które się pokazały dały namiastkę tego co jet w pełnej wersji, a jest nawet lepiej. Konwencja jak dla mnie dobrze się sprawdza jako horror. Cytuj
Soyokaze 75 Opublikowano 21 sierpnia 2022 Opublikowano 21 sierpnia 2022 @Elitesse Mnie nowa formuła nie przyciąga za nic w świecie. 1 Jakie wilkołaki, wampiry i inne, które nic maja z tradycyjnymi wirusami. Sentymentalnie chcą graczy załapać na legendy, czy inne chwyty? 2 Gdzie ten klimat horroru? To ze dodali jakieś zamczysko i maszkary do ubijania to nie horror, ani survival. Spin-off serii? Bardziej by pasowało. Pomysly z d** za przeproszeniem. W jedynce dodanie córki doktora w chatce w ogrodzie to było naprawdę coś. 3 4 Światy połączone wiochą, gdyby zlikwidować imitację otoczenia, to 5 wysp lewitujacych, gdzie 5 centralna łącząca resztę 4. Ale zmyślny pomysł. Gdzie każdy świat ma coraz większe odloty w śmieszność niż w horror. 4 Sama rozgrywka. Raz że same klucze i inne rzeczy trza zbierać, by do innych światów wejsć. To jeszcze tylko wszystko opiera się by przysłowiową roślinność nawozem ołowiu napakować. Ale mi zabawa. A te światy to mi się z platformówkami kojarzą i tu Bugs i taz z psx1. Tylko tam chociaż to było sensowne, z humorem i klimatyczne. A tu... Nic. Problem z tą częścią, że to ani RE ani nie wiem co. Oddzielna gra spoko, rozumiem zachwyty,rozwalania maszkar. Ale RE? Który ma kanoniczną cyferkę 8... To nie. 2 Dyszki za to to mogę dać, aby sobie postrzelać, do czegoś co mi przed oczami wyskoczy z pazurami, ale więcej nie dam. 1 Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Ja bym nie brał nawet za dwie dyszki bo widzę że wszystko z gry dokładnie już znasz z YouTube. Cytuj
Elitesse 380 Opublikowano 22 sierpnia 2022 Opublikowano 22 sierpnia 2022 8 godzin temu, Soyokaze napisał: @Elitesse Mnie nowa formuła nie przyciąga za nic w świecie. 1 Jakie wilkołaki, wampiry i inne, które nic maja z tradycyjnymi wirusami. Sentymentalnie chcą graczy załapać na legendy, czy inne chwyty? 2 Gdzie ten klimat horroru? To ze dodali jakieś zamczysko i maszkary do ubijania to nie horror, ani survival. Spin-off serii? Bardziej by pasowało. Pomysly z d** za przeproszeniem. W jedynce dodanie córki doktora w chatce w ogrodzie to było naprawdę coś. 3 4 Światy połączone wiochą, gdyby zlikwidować imitację otoczenia, to 5 wysp lewitujacych, gdzie 5 centralna łącząca resztę 4. Ale zmyślny pomysł. Gdzie każdy świat ma coraz większe odloty w śmieszność niż w horror. 4 Sama rozgrywka. Raz że same klucze i inne rzeczy trza zbierać, by do innych światów wejsć. To jeszcze tylko wszystko opiera się by przysłowiową roślinność nawozem ołowiu napakować. Ale mi zabawa. A te światy to mi się z platformówkami kojarzą i tu Bugs i taz z psx1. Tylko tam chociaż to było sensowne, z humorem i klimatyczne. A tu... Nic. Problem z tą częścią, że to ani RE ani nie wiem co. Oddzielna gra spoko, rozumiem zachwyty,rozwalania maszkar. Ale RE? Który ma kanoniczną cyferkę 8... To nie. 2 Dyszki za to to mogę dać, aby sobie postrzelać, do czegoś co mi przed oczami wyskoczy z pazurami, ale więcej nie dam. Ogólnie to rozumiem część Twoich zarzutów do gry. Nie powinna się ona tak nazywać już od 7 części ale marketing zrobił swoje. Tamta 7 część przekonała mnie do tego, że ta nowa forma się dobrze sprawdza. Po prostu podchodzę do tego jak do nowej gry, może spin-offa albo nawiązującego do świata RE, zamiast liczyć na to, że dostanę pełnoprawną kontynuację serii RE. Nie oglądałem też gameplayu, a grałem tylko w demka. Klimat wioski całkiem mi się spodobał ze względu na nawiązania do wschodniej i południowo wschodniej europy. U mojej babci, a nawet w okolicy zdarzają się podobne miejscówki. Z tym, że tutaj to była cała wioska. Wbrew Twojej opinii gra trzyma poziom, jest to horror i potrafi przestraszyć. Sam może zmienisz zdanie jak już zagrasz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi