Kazub 4 585 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Godzinę temu, giger_andrus napisał: Nie wiem. Należę do casuali, nie korzystam z "manetek". dodatkowe przyciski przydaja sie w wielu grach nawet przy kazualowym graniu np bordery 3 i zmiana broniek Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 10 minut temu, giger_andrus napisał: Na pewno była mowa o kompatybilności DualSense z PS4. W drugą stronę też ? W drugą stronę nic nie mówili. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 A to sorry, mój błąd w takim razie. Coś mi się ubzdurało że będą. A dobra, to z przecieków wynikało że DS4 działają z PS5 Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 9 kwietnia 2020 Opublikowano 9 kwietnia 2020 25 minut temu, Kazub napisał: dodatkowe przyciski przydaja sie w wielu grach nawet przy kazualowym graniu np bordery 3 i zmiana broniek Zapewne i ja byłbym zadowolony z takiego rozwiązania, ale jednak 500-600pln to solidna przeszkoda. 1 Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Opublikowano 10 kwietnia 2020 17 godzin temu, Kyo napisał: A to sorry, mój błąd w takim razie. Coś mi się ubzdurało że będą. A dobra, to z przecieków wynikało że DS4 działają z PS5 DualSense ma dzialac z PS4 to dlatego zaprezenrowano samego pada. Za kilka tygodni lub miesięcy trafi do normalnej sprzedaży przed PS5. Sony da nam możliwość przetestować samego pada zanim ostatecznie dopracuje PS5, poprawi chłodzenie i rozwiąże inne problemy. Tak bedzie mówię wam, widziałem to dziś w poranej herbacie. Cytuj
Faka 4 044 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Wątpię, to jest oficjalny pad i raczej nie wypuszczą go przed premierą samej konsoli PS5. Raczej nigdy w historii Sony nie zdarzało się, żeby wypuszczali jeszcze przed premierą. Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że u55r pisał to pół-żartem. 1 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Skoro jesteśmy w temacie kontrolerów - może ktoś gdzieś kiedyś słyszał o tym, czy kierownice z PS4 będą kompatybilne z 5ką? Czy raczej będzie podobne kur.estwo co w przypadku G27/G29 i kolejny raz trzepanie kasy na tym samym produkcie? Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Opublikowano 10 kwietnia 2020 18 godzin temu, giger_andrus napisał: Zapewne i ja byłbym zadowolony z takiego rozwiązania, ale jednak 500-600pln to solidna przeszkoda. Ale dodanie łopatek do standardu to nie jest wydatek 300-400. Kto chciałby kupić pada Elite za 600 PLN to by se kupił, a obecność tego w standardzie z automatu byłaby plusem dla gier. Godzinę temu, u55r napisał: Za kilka tygodni lub miesięcy trafi do normalnej sprzedaży przed PS5. A przy premierze konsoli daliby wersje bez pada? DualSense wyląduje razem z konsolą. 2 minuty temu, Michał102 napisał: może ktoś gdzieś kiedyś słyszał o tym, czy kierownice z PS4 będą kompatybilne z 5ką? Na chwilę obecną brak jakiegokolwiek oficjalnego info, ale raczej powinno działać. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Opublikowano 10 kwietnia 2020 (edytowane) Nie ma co deliberowć. Pad jest za...bisty. Mass Effect's like. Jak dogrzeją na podobnym poziomie z designem konsoli to wybaczę im. Po części. Ten paskudny stream z Cernym. Edytowane 10 kwietnia 2020 przez da$io Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Niech spie.rdalają z tym padem. Kolorystyka z dupy, przycisk pauzy znowu zyebany, przycisk PS jeszcze gorszy niż ten w DS4, jeszcze więcej światełka z przodu żeby ci nawalało w ryjec, a do tego triggery, dzięki którym bez przerwy będziesz przewijał film, kładąc pada na stole. Nie wiem co się odwala tam w Sony, ale póki co ich marketing to jakiś ku.rwa żart w porównaniu z Microsoftem. 1 1 Cytuj
da$io 110 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Opublikowano 10 kwietnia 2020 ...nie no z marketingiem zgoda ale reszta...no daj spokój...jakie światełko?W zalewie pomyłek to chyba jedyny plus, ten pad. Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Polubiłem DS4 jak tylko kupiłem konsolę, nie potrzeba było dużo czasy aby nagle mały DS3 stał się za mały. Polubię też DualSensa. Tylko niech te gałki gumowe na analogach będą mocniejsze. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 11 kwietnia 2020 Opublikowano 11 kwietnia 2020 w koncu wrocili do tego bumerangu z ps3 ;/ Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Możliwe, że z tyłu pada są jakieś przyciski. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Opublikowano 11 kwietnia 2020 4 minuty temu, YETI napisał: Możliwe, że z tyłu pada są jakieś przyciski. Dalej obstawiam, że jakby były to by się tym pochwalili. 1 Cytuj
czapa 677 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Opublikowano 11 kwietnia 2020 raczej nie ma bo przecież te dodatkowe przyciski co niedawno wypuścili miałby być kompatybilne z nowym kontrolerem Cytuj
Patricko 1 440 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Opublikowano 11 kwietnia 2020 raczej nie ma bo przecież te dodatkowe przyciski co niedawno wypuścili miałby być kompatybilne z nowym kontroleremNie bardzo, to pad PS4 z tymi przyciskami ma pasować, ale same przyciski tylko i wyłącznie do DS4. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Opublikowano 11 kwietnia 2020 2 godziny temu, Patricko napisał: 2 godziny temu, czapa napisał: raczej nie ma bo przecież te dodatkowe przyciski co niedawno wypuścili miałby być kompatybilne z nowym kontrolerem Nie bardzo, to pad PS4 z tymi pszyciskami ma pasować, ale same przyciski tylko i wyłącznie do DS4. a to nie wiedziałem, my bad Cytuj
ogqozo 6 577 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Opublikowano 11 kwietnia 2020 (edytowane) Ogólnie to doceniam szczerość Sony na tym blogu, że określili DualShocka 4 "najlepszym padem w historii PlayStation". Do najlepszego poza tym faktycznie mu daleko, ale zaiste jest najlepszy w historii PlayStation. A to dzięki temu, że wiele rzeczy upodobnili do lepszej konkurencji. W sumie wszystkie zmiany na lepsze wprowadzone w DS4 można też było opisać jako "po prostu poszli w stronę pada do Xboxa". Własne pomysły też mieli ale... w sumie nikt nadal nie wie, po co. Konkurencja na tym etapie też jest do siebie podobna - myślę, że Nintendo poszło nieco podobną drogą, też w swoich "classicach" początkowo starając się nieco odróżnić od innych nieco na siłę, a teraz już będąc bardzo blisko lidera z Microsoftu. W przypadku Nintendo już można pytać zasadnie, czy ich pad nie jest nawet lepszy od tego z Xboxa One, i może tutaj będzie tak samo. Fajnie, że z przycisków z wielkimi napisami SHARE i OPTIONS teraz zrobiono kolejne przyciski, których prawie nikt z grających nigdy nie będzie nawet umiał nazwać. Po prostu trzy kreski! Trendy! W sumie na Xboksie to do dzisiaj nie wiem, jak one się nazywają, mimo że chyba w jakiejś grze to było napisane. Po prostu wciskam i patrzę co robią. Edytowane 11 kwietnia 2020 przez ogqozo 1 1 Cytuj
Moldar 2 274 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Gdzie dokładnie ds4 jest podobny do xboxowego pada? No i z dodatków przycisk share przyjął się na tyle, że jest już wszędzie. Ale wiadomo, tylko sony kopiuje. Cytuj
ogqozo 6 577 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Opublikowano 11 kwietnia 2020 (edytowane) Mdr bo jesteśmy w console warsach. Niezbyt mnie tutaj obchodzi, czy międzynarodowy konglomerat Sony jest Dobry, czy Zły i tylko kopiuje czy inni kopiują od nich. DS3 był męcząco cienki na tle konkurencji, w DS4 zmieniono nieco kształt, rozmiar, materiały, gałki (w tym odstęp między nimi) i spusty, wszystko na plus, bo wszystko bardziej w kierunku pada do Xboxa gdzie w poprzedniej generacji to było z tego powodu lepsze. Tyle z opinii. To znaczy "lepsze" to opinia, tyle, a to, że są bardziej podobne do pada Xboxa, to nie opinia, nie wiem jak konkretnie ktoś mógłby temu zaprzeczyć, wiecie, słowami konkretów. Bo ja widzę konkret, że w poprzedniej generacji Sony miało np. gładsze wypukłe gałki bez wypustek, a Xbox miał wklęślejsze z wypustkami w celu łapania przyczepności na krawędzi dokoła, a teraz oba mają to drugie, a DualSense jeszcze bardziej. Chyba że czegoś nie widzę, macie szansę to opisać. Nie miałem zamiaru podważać że firma Sony zrobiła wiele dobra dla świata i tak ogólnie pójdzie do nieba. Edytowane 11 kwietnia 2020 przez ogqozo 6 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 12 kwietnia 2020 Opublikowano 12 kwietnia 2020 To chyba takie LOL ale po Francusku. Ale mogę się mylić. Niech Pan nieomylny się lepiej wypowie o co mu chodziło. Gałki wyglądają identycznie jak w PS4. Chyba że jak to stwierdziłeś ja czegoś nie widzę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi