creatinfreak 3 828 Opublikowano 9 lutego 2021 Opublikowano 9 lutego 2021 To, że powinny być dwa guziczki wbudowane nie ulega żadnym wątpliwością. Ale skoro ich nie ma to mam nadzieję, że te szybko wyjdą, będą tak samo dobre i wygodne jak te do dualshocka. Cytuj
Patricko 1 397 Opublikowano 9 lutego 2021 Opublikowano 9 lutego 2021 Pewnie tylko podstawę przerobią, żeby pasowała do pada, będzie biały kolor, a reszta bez zmian. Pytanie jak z ceną... Bo czuję, że będzie minium 199 zł Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 10 lutego 2021 Opublikowano 10 lutego 2021 Jak 150 maks to kupię z ciekawości. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 16 lutego 2021 Opublikowano 16 lutego 2021 (edytowane) W control dualsense i Tigery to baja aż chce się grac. Ten pad i strzelanki to zupełnie nowy wymiar grania. Edytowane 16 lutego 2021 przez PanKamil 1 Cytuj
Silver 167 Opublikowano 18 lutego 2021 Opublikowano 18 lutego 2021 https://www.purepc.pl/zespol-ifixit-przyjrzal-sie-problemowi-dryfrujacych-galek-kontrolera-dualsense-z-playstation-5-do-jakich-doszedl-wnioskow Cytuj
Przemo 6 Opublikowano 18 lutego 2021 Opublikowano 18 lutego 2021 Dobrze, że wszystkie pady nie mają tych joysticków podróbek. Mój jest po 300h grania i nic się nie dzieje. Ale chce kupić drugi i jak trafie na podróbkę to się nieźle wkurzę. Dziwię się , że tak jest bo przecież pad kosztuje 319zł i nie powinien mieć zamiennego joysticka tylko oryginalny. Oby to zweryfikowali i wycofali z obrotu te wadliwe pady. Bo i tak będą reklamacje i wymiany. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 U mnie też nic się nie dzieje. W zestawie miałem drugi kontroler, więc w razie czego mam zapasowy. Nawet go nie odpakowałem jeszcze. Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 W dniu 18.02.2021 o 10:24, Silver napisał: https://www.purepc.pl/zespol-ifixit-przyjrzal-sie-problemowi-dryfrujacych-galek-kontrolera-dualsense-z-playstation-5-do-jakich-doszedl-wnioskow nie wygląda to zbyt dobrze, zwłaszcza biorąc pod uwagę to że mówimy tutaj o kontrolerze za 3 bomby Cytuj
Boomcio 4 028 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 Nie przesadzaj, i tak jest tańszy od nowej gry. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 Myślę, że cena nie ma tu nieduże znaczenie, przecież nawet w elitarnych padach za 7 bomb zdążały się dryfy. 2 Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 (edytowane) 2 godziny temu, balon napisał: Myślę, że cena nie ma tu nieduże znaczenie, przecież nawet w elitarnych padach za 7 bomb zdążały się dryfy. Elite v2 znam temat aczkolwiek katuje Dual Sensa od premiery i na szczęście zero problemów. PS. Ceny już spadły i da się kupić nowego pada za około 270zł albo i taniej Edytowane 20 lutego 2021 przez Whisker Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 2 godziny temu, balon napisał: Myślę, że cena nie ma tu nieduże znaczenie, przecież nawet w elitarnych padach za 7 bomb zdążały się dryfy. Myślę że cena ma znaczenie, bo jak ktoś płaci 7 bomb za pada to oczekuje wlasnie żeby działał w porządku i dlatego awaryjnosc Elite jest tak (całkowicie słusznie) krytykowana. btw bo wczytaniu się w temat okazuje się że problem nie dotyczy tylko driftujacych galek w Dual Sensacja ale również w pasach Nintendo i Xboxowych bo każdy z producentów korzysta z tych samych części. Nieźle nas jebią na kase, płacimy za pady grube pieniądze, a firmom nie chce się użyć lepiej wykonanej części bo koszt produkcji wzrósłby o kilka groszy 1 Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 Może to efekt skali, dla nas to jest problem ale dla większość graczy te gałki wystarczą na całą generację. Firmy w ten sposób kalkulują. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 35 minut temu, ASX napisał: Myślę że cena ma znaczenie, bo jak ktoś płaci 7 bomb za pada to oczekuje wlasnie żeby działał w porządku i dlatego awaryjnosc Elite jest tak (całkowicie słusznie) krytykowana. btw bo wczytaniu się w temat okazuje się że problem nie dotyczy tylko driftujacych galek w Dual Sensacja ale również w pasach Nintendo i Xboxowych bo każdy z producentów korzysta z tych samych części. Nieźle nas jebią na kase, płacimy za pady grube pieniądze, a firmom nie chce się użyć lepiej wykonanej części bo koszt produkcji wzrósłby o kilka groszy 9 minut temu, Ukukuki napisał: Może to efekt skali, dla nas to jest problem ale dla większość graczy te gałki wystarczą na całą generację. Firmy w ten sposób kalkulują. No jestem ciekaw jak to będzie w tej generacji. Nigdy nie zepsuł mi się pad czy konsola. Jak narazie oba curent geny chodzą jak złoto, ale fakt nie robiłem im hardcorowych m.in. testów z papierem ściernym na analogi czy przekładaniem uszka do konsoli na 50 cm ala maniak. W ogóle ta generacja mnie mega jara. Wsio takie płynne, szybkie, xmb działają jak złoto. Gierek też w uj do ogrania. No jest dobrze No dobra baterie w ds3 już są u mnie praktycznie kaput. Cytuj
Gość Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 jeszcze nigdy nie miałem problemu z samoistnymi ruchami postaci na ekranie, przerobiłem masę konsol i padów od sony i ms. samych xboksów 360, ps3 i ps4 miałem po kilka, w różnych wersjach/modealch na przestrzeni lat. do tego pady od sony i ms używane z pc. nie wiem, może to niebywałe szczęście, a może po prostu gram jak człowiek, a nie jak małpa, która nie kontroluje emocji i siły używanej do obsługi tych zabawek. nie obchodzę się z padami jak z jajkiem, ale też nie wciskam bardziej niż jest to potrzebne do zarejestrowania ruchu. ps. nie twierdzę, że problem w ogóle nie istnieje i nie może się normalnie wydarzyć, ale im więcej casuali w giereczkowie tym wyższy współczynnik takich uszkodzeń Cytuj
giger_andrus 3 089 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 (edytowane) Godzinę temu, ASX napisał: Myślę że cena ma znaczenie, bo jak ktoś płaci 7 bomb za pada to oczekuje wlasnie żeby działał w porządku i dlatego awaryjnosc Elite jest tak (całkowicie słusznie) krytykowana. btw bo wczytaniu się w temat okazuje się że problem nie dotyczy tylko driftujacych galek w Dual Sensacja ale również w pasach Nintendo i Xboxowych bo każdy z producentów korzysta z tych samych części. Nieźle nas jebią na kase, płacimy za pady grube pieniądze, a firmom nie chce się użyć lepiej wykonanej części bo koszt produkcji wzrósłby o kilka groszy Czy według Ciebie jeżeli kupię Elite za 700pln to mam prawo oczekiwać, że nie będzie się psuł a jak kupię innego pada za 1/4 tej ceny to już takiego prawa nie mam ? Nie widzę logiki z pierwszym akapicie. Btw ten podlinkowany artykuł nie wygląda na wielce rzetelny. Jest tam kilka baboli typu Switch Pro albo problem "dużej skali" czyli jakiś dystrykt Nowego Yorku. A na deser oczywiście kosmiczny szacunek roboczogodzin takiego pada :> Edytowane 20 lutego 2021 przez giger_andrus Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 36 minut temu, giger_andrus napisał: Czy według Ciebie jeżeli kupię Elite za 700pln to mam prawo oczekiwać, że nie będzie się psuł a jak kupię innego pada za 1/4 tej ceny to już takiego prawa nie mam ? Nie widzę logiki z pierwszym akapicie. kupując sprzęt premium oczekuje że będzie to sprzęt z najwyżej jakości wykonany z możliwie najlepszych materiałów, jeżeli natomiast decyduje się na sprzęt z niższej półki godzę się że to że jakość wykonania nie bedzie najlepsza na świecie. Serio nie wiem co w tym nielogicznego, chyba próbujesz czepiać się na siłe Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 Ja osobiście płacąc za konsole 2300 zł odpowiadająca mocà droższym PC nie liczę na żadne premium. Z drugiej strony jakbym za dodatkowego pada zapłacił 7 bomb to już chyba jednak oczekiwałbym namiastki premium. Cytuj
giger_andrus 3 089 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 (edytowane) 36 minut temu, ASX napisał: kupując sprzęt premium oczekuje że będzie to sprzęt z najwyżej jakości wykonany z możliwie najlepszych materiałów, jeżeli natomiast decyduje się na sprzęt z niższej półki godzę się że to że jakość wykonania nie bedzie najlepsza na świecie. Serio nie wiem co w tym nielogicznego, chyba próbujesz czepiać się na siłe Ale czy producent zapewnił Cię, że kupujesz sprzęt klasy premium albo tym bardziej, że użył najlepszych materiałów ? To tylko Twoja interpretacja i to chyba tylko na podstawie ceny. Otóż cena nie zawsze idzie w parze z jakością kolego. Zarówno pad droższy jak i pad tańszy mają okres gwarancji i tylko na tym możesz polegać. Reszta to Twoje oczekiwania i możesz je sobie schować do kieszeni. Oczywiście masz prawo zrobić dogłębne rozeznanie w temacie zanim coś kupisz i okazuje się, że jest to bardzo dobra opcja. Edytowane 20 lutego 2021 przez giger_andrus Cytuj
Gość Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 no ale kwintesencją tego pada elite są chyba jego dodatkowe funkcje względem podstawowego oraz jego modularność i za to się oficjalnie dopłaca. nie widziałem nigdzie informacji od MS, że Elite jest lepszy, bo użyto lepszej jakości części podstawowych Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 5 minut temu, krzysiekp392 napisał: no ale kwintesencją tego pada elite są chyba jego dodatkowe funkcje względem podstawowego oraz jego modularność i za to się oficjalnie dopłaca. nie widziałem nigdzie informacji od MS, że Elite jest lepszy, bo użyto lepszej jakości części podstawowych Czyli identycznie jak w dual sens. Cenę 3 bomb definiują nowe funkcjonalności. Segment Premium może zostawmy innym produktom niż sprzęty dla masowego konsumenta, którymi są konsole video. Cytuj
iluck85 2 878 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 Pad za 700 i premium Ludzie kupowali Macbooka za 12000 bomb i klawiatura się zacinała. Jeden łupił za bańkę mercedesa i serwis go wysyła na drzewo. Witamy w nowej erze. Nikt już nie zrobi pralki Frani na 40 lat ani pada który przeżyje furię, rzucenie o ścianę i działanie przez cała generacje. Konsumpcjonizm. Tak już jest. Masz kupić, wyrzucić, iść po nowy. Pracujesz, zarabiasz, firmy produkują i świat się kręci. Na szczęście Azjaci oferują analogi po 24,99. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 16 minut temu, iluck85 napisał: Pad za 700 i premium No przypominam nieśmiało, że zaczęło się od pada za ok 300 zł i oczekiwań premium 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 20 lutego 2021 Opublikowano 20 lutego 2021 (edytowane) No ja szczerze mam obawy co do uzytkowania dualsensa jak i switcha. Dualshock 4 miałem 4. W każdym po czasie analogi dryfowały. W padzie od Xboxa one wyjebał mi się RB. A dbam o pady, nie rzucam ani nie wciskam nic na siłę. No ale grać trzeba. Jak się popsuje to gwarancja albo samemu się coś naprawi. W najgorszym wypadku nowy i gramy dalej Edytowane 20 lutego 2021 przez creatinfreak Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 8 godzin temu, balon napisał: No przypominam nieśmiało, że zaczęło się od pada za ok 300 zł i oczekiwań premium przepraszam że mam jakieś oczekiwania i chciałbym żeby $ony, M$ i Nintendo nie robili swoich sprzetów z najchujowszych dostępnych materiałów. Macie racje tak już musi być i tyle Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi