Skocz do zawartości

DualSense i PSPortal

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 204,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Wiedza userów niczym z komentarzy z fb   WIęc tylko napisze, że ps5 uruchamia się z trybu uśpienia z domu a grać można na drugim końcu polski, byleby był router na częstotliwości 5ghz. Już p

• Wygrał XD  

• Ja tam liczę że jeszcze jest jakiś odsysacz kwaśnych potów popularnych na forum przy premierze ps4, niektórym mógłby też pazury obcinać

Opublikowano

Pewnie tylko podstawę przerobią, żeby pasowała do pada, będzie biały kolor, a reszta bez zmian. Pytanie jak z ceną... Bo czuję, że będzie minium 199 zł [emoji24]

Opublikowano

W control dualsense i Tigery to baja :fsg: aż chce się grac. Ten pad i strzelanki to zupełnie nowy wymiar grania.

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

Dobrze, że wszystkie pady nie mają tych joysticków podróbek. Mój jest po 300h grania i nic się nie dzieje. Ale chce kupić drugi i jak trafie na podróbkę to się nieźle wkurzę. Dziwię się , że tak jest bo przecież pad kosztuje 319zł i nie powinien mieć zamiennego joysticka tylko oryginalny. Oby to zweryfikowali i wycofali z obrotu te wadliwe pady. Bo i tak będą reklamacje i wymiany.

Opublikowano

U mnie też nic się nie dzieje. W zestawie miałem drugi kontroler, więc w razie czego mam zapasowy. Nawet go nie odpakowałem jeszcze. 

Opublikowano

Nie przesadzaj, i tak jest tańszy od nowej gry.

Opublikowano

Myślę, że cena nie ma tu nieduże znaczenie, przecież nawet w elitarnych padach za 7 bomb zdążały się dryfy.

Opublikowano
2 godziny temu, balon napisał:

Myślę, że cena nie ma tu nieduże znaczenie, przecież nawet w elitarnych padach za 7 bomb zdążały się dryfy.

Elite v2 ;) znam temat aczkolwiek katuje Dual Sensa od premiery i na szczęście zero problemów.

PS. Ceny już spadły i da się kupić nowego pada za około 270zł albo i taniej

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
2 godziny temu, balon napisał:

Myślę że cena ma znaczenie, bo jak ktoś płaci 7 bomb za pada to oczekuje wlasnie żeby działał w porządku i dlatego awaryjnosc Elite jest tak (całkowicie słusznie) krytykowana.

btw bo wczytaniu się w temat okazuje się że problem nie dotyczy tylko driftujacych galek w Dual Sensacja ale również w pasach Nintendo i Xboxowych bo każdy z producentów korzysta z tych samych części.

Nieźle nas jebią na kase, płacimy za pady grube pieniądze, a firmom nie chce się użyć lepiej wykonanej części bo koszt produkcji wzrósłby o kilka groszy

Opublikowano

Może to efekt skali, dla nas to jest problem ale dla większość graczy te gałki wystarczą na całą generację. Firmy w ten sposób kalkulują. 

Opublikowano
35 minut temu, ASX napisał:

Myślę że cena ma znaczenie, bo jak ktoś płaci 7 bomb za pada to oczekuje wlasnie żeby działał w porządku i dlatego awaryjnosc Elite jest tak (całkowicie słusznie) krytykowana.

btw bo wczytaniu się w temat okazuje się że problem nie dotyczy tylko driftujacych galek w Dual Sensacja ale również w pasach Nintendo i Xboxowych bo każdy z producentów korzysta z tych samych części.

Nieźle nas jebią na kase, płacimy za pady grube pieniądze, a firmom nie chce się użyć lepiej wykonanej części bo koszt produkcji wzrósłby o kilka groszy

9 minut temu, Ukukuki napisał:

Może to efekt skali, dla nas to jest problem ale dla większość graczy te gałki wystarczą na całą generację. Firmy w ten sposób kalkulują. 

No jestem ciekaw jak to będzie w tej generacji. Nigdy nie zepsuł mi się pad czy konsola. Jak narazie oba curent geny chodzą jak złoto, ale fakt nie robiłem im hardcorowych m.in. testów z papierem ściernym na analogi  czy przekładaniem uszka do konsoli na 50 cm ala maniak. 

W ogóle ta generacja mnie mega jara. Wsio takie płynne, szybkie, xmb działają jak złoto. Gierek też w uj do ogrania. No jest dobrze:banderas:

No dobra baterie w ds3 już są u mnie praktycznie kaput. 

Opublikowano

jeszcze nigdy nie miałem problemu z samoistnymi ruchami postaci na ekranie, przerobiłem masę konsol i padów od sony i ms. samych xboksów 360, ps3 i ps4 miałem po kilka, w różnych wersjach/modealch na przestrzeni lat. do tego pady od sony i ms używane z pc. nie wiem, może to niebywałe szczęście, a może po prostu gram jak człowiek, a nie jak małpa, która nie kontroluje emocji i siły używanej do obsługi tych zabawek. nie obchodzę się z padami jak z jajkiem, ale też nie wciskam bardziej niż jest to potrzebne do zarejestrowania ruchu.

ps. nie twierdzę, że problem w ogóle nie istnieje i nie może się normalnie wydarzyć, ale im więcej casuali w giereczkowie tym wyższy współczynnik takich uszkodzeń

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

Czy według Ciebie jeżeli kupię Elite za 700pln to mam prawo oczekiwać, że nie będzie się psuł a jak kupię innego pada za 1/4 tej ceny to już takiego prawa nie mam ?
Nie widzę logiki z pierwszym akapicie.

Btw ten podlinkowany artykuł nie wygląda na wielce rzetelny. Jest tam kilka baboli typu Switch Pro albo problem "dużej skali" czyli jakiś dystrykt Nowego Yorku.
A na deser oczywiście kosmiczny szacunek roboczogodzin takiego pada :>

Edytowane przez giger_andrus

Opublikowano
36 minut temu, giger_andrus napisał:

Czy według Ciebie jeżeli kupię Elite za 700pln to mam prawo oczekiwać, że nie będzie się psuł a jak kupię innego pada za 1/4 tej ceny to już takiego prawa nie mam ?
Nie widzę logiki z pierwszym akapicie.

kupując sprzęt premium oczekuje że będzie to sprzęt z najwyżej jakości wykonany z możliwie najlepszych materiałów, jeżeli natomiast decyduje się na sprzęt z niższej półki godzę się że  to że jakość wykonania nie bedzie najlepsza na świecie.

Serio nie wiem co w tym nielogicznego, chyba próbujesz czepiać się na siłe

Opublikowano

Ja osobiście płacąc za konsole 2300 zł odpowiadająca mocà droższym PC nie liczę na żadne premium.

Z drugiej strony jakbym za dodatkowego pada zapłacił 7 bomb to już chyba jednak oczekiwałbym namiastki premium.

Opublikowano
36 minut temu, ASX napisał:

kupując sprzęt premium oczekuje że będzie to sprzęt z najwyżej jakości wykonany z możliwie najlepszych materiałów, jeżeli natomiast decyduje się na sprzęt z niższej półki godzę się że  to że jakość wykonania nie bedzie najlepsza na świecie.

Serio nie wiem co w tym nielogicznego, chyba próbujesz czepiać się na siłe

Ale czy producent zapewnił Cię, że kupujesz sprzęt klasy premium albo tym bardziej, że użył najlepszych materiałów ?
To tylko Twoja interpretacja i to chyba tylko na podstawie ceny. Otóż cena nie zawsze idzie w parze z jakością kolego.
Zarówno pad droższy jak i pad tańszy mają okres gwarancji i tylko na tym możesz polegać. Reszta to Twoje oczekiwania i możesz je sobie schować do kieszeni.

Oczywiście masz prawo zrobić dogłębne rozeznanie w temacie zanim coś kupisz i okazuje się, że jest to bardzo dobra opcja.

Edytowane przez giger_andrus

Opublikowano

no ale kwintesencją tego pada elite są chyba jego dodatkowe funkcje względem podstawowego oraz jego modularność i za to się oficjalnie dopłaca. nie widziałem nigdzie informacji od MS, że Elite jest lepszy, bo użyto lepszej jakości części podstawowych

Opublikowano
5 minut temu, krzysiekp392 napisał:

no ale kwintesencją tego pada elite są chyba jego dodatkowe funkcje względem podstawowego oraz jego modularność i za to się oficjalnie dopłaca. nie widziałem nigdzie informacji od MS, że Elite jest lepszy, bo użyto lepszej jakości części podstawowych

Czyli identycznie jak w dual sens. Cenę 3 bomb definiują nowe funkcjonalności. Segment Premium może zostawmy innym produktom niż sprzęty dla masowego konsumenta, którymi są konsole video.

Opublikowano

Pad za 700 i premium :yao:

Ludzie kupowali Macbooka za 12000 bomb i klawiatura się zacinała.

Jeden łupił za bańkę mercedesa i serwis go wysyła na drzewo.

Witamy w nowej erze. Nikt już nie zrobi pralki Frani na 40 lat ani pada który przeżyje furię, rzucenie o ścianę i działanie przez cała generacje. Konsumpcjonizm. Tak już jest. Masz kupić, wyrzucić, iść po nowy. Pracujesz, zarabiasz, firmy produkują i świat się kręci. 
Na szczęście Azjaci oferują analogi po 24,99.

Opublikowano
16 minut temu, iluck85 napisał:

Pad za 700 i premium :yao:

No przypominam nieśmiało, że zaczęło się od pada za ok 300 zł i oczekiwań premium:sapek:

Opublikowano

No ja szczerze mam obawy co do uzytkowania dualsensa jak i switcha. Dualshock 4 miałem 4. W każdym po czasie analogi dryfowały. W padzie od Xboxa one wyjebał mi się RB. A dbam o pady, nie rzucam ani nie wciskam nic na siłę. No ale grać trzeba. Jak się popsuje to gwarancja albo samemu się coś naprawi. W najgorszym wypadku nowy i gramy dalej:dunno:

Edytowane przez creatinfreak

Opublikowano
8 godzin temu, balon napisał:

No przypominam nieśmiało, że zaczęło się od pada za ok 300 zł i oczekiwań premium:sapek:

przepraszam że mam jakieś oczekiwania i chciałbym żeby $ony, M$ i Nintendo nie robili swoich sprzetów z najchujowszych dostępnych materiałów. Macie racje  tak już musi być i tyle