Skocz do zawartości

DualSense i PSPortal

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idiotycznie wciskasz tego triggera. Strzał chwyta na początku wciśnięcia, a ty nim machasz za tym punktem. Wciskaj lekko, a nie dociskasz od środka do końca i będzie ok.

Opublikowano

Witam, od wczoraj mam ps5 i zauważyłem że w padzie te lewe strzałki (lewa i górna) stukają jakby o plastik, jest to głośne i troszkę irytujące ;) (brzmi jak podrabiany pad z rynku do pegazusa) znajomy w swoim nie ma takiej przypadłości. Zastanawiam się czy puścić go na gwarancję czy żyć z tym. 

Ewentualnie za kilka miesięcy go oddać jak dorwę w promocji czarną wersję. 

Chcę się nagrać po przerwie ;)

Jak myślicie po miesiącu/dwóch normalnie przyjmą pada z tą wadą? 

Opublikowano

Z tymi nowymi padami to faktycznie jest coś nie tak.

Posiadam 3 i 2 z nich już odwiedziły serwis i zostały wymienione na nowe.

U mnie R2 siada. Brak oporu i od razu czuć, że coś jest nie tak.

Może ma to związek z tymi nowymi ficzerami związanymi z oporem L2 i R2.

Może za mocno/szybko naciskam to R2 :) No ale kuźwa, żeby tylko 5 miesięcy wytrzymywał :(

Driftujących gałek za to nie zauważyłem.

Opublikowano
1 minutę temu, sajmon34 napisał:

Z tymi nowymi padami to faktycznie jest coś nie tak.

Posiadam 3 i 2 z nich już odwiedziły serwis i zostały wymienione na nowe.

U mnie R2 siada. Brak oporu i od razu czuć, że coś jest nie tak.

Może ma to związek z tymi nowymi ficzerami związanymi z oporem L2 i R2.

Może za mocno/szybko naciskam to R2 :) No ale kuźwa, żeby tylko 5 miesięcy wytrzymywał :(

Driftujących gałek za to nie zauważyłem.

Dużo pewnie zależy, czy trafisz na jakiś wadliwy egzemplarz. Ja np. mam od premiery 2 pady, gram naprzemiennie, praktycznie codziennie po 2 godziny i póki co, odpukać, nic się nie dzieje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba znowu mam drift analoga :/ Ledwo po odpaleniu Keny zauważyłem, że kamera lubi sama się poruszać w dół, niby nie szybko ale jest to irytujące. Wczoraj w Returnalu było wszystko ok więc jeszcze protestuje, ale jebać jakość wykonania. Pad wymieniony na nowy pod koniec czerwca, no po prostu brak słów.

• Smutny 1
Opublikowano

Ja swojego wymienionego katowałem Hadesem, ale na szczęście nic mu póki co nie jest. Wymień znowu xd

Opublikowano

Jak się potwierdzi, to nie będę się zastanawiał, w końcu gwara do listopada. Jeszcze bym zrozumiał jakby to była lewa gałka, którą ostatnio trochę wykorzystywałem w Tsushimie, a tu znowu prawa.

Opublikowano

Ogólnie to nie działa, chyba, że poprzez Remote Play z PC.

Cytat
  • First of all, download the PS Remote Play app onto your PC or laptop
  • Following the prompts on your PC, use the PS Remote Play app to connect up with your PS4 console
  • Using a USB cable, connect your PS5 controller to your PC and link it up to the PS Remote Play app
  • Once the Remote Play app is up and running, you should be able to use the PS5 controller (which is still connected to your PC) to control your PS4
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema , mam taki problem bo po ostatniej aktualizacji valhalli  na ps5 nagle przestały wogóle działać wibracje , trigery działają ale wibracje wogóle a pad jest w 100% sprawny bo w innych grach jest wszystko dobrze, ale nie wiem dokładnie czy to napewno przez aktulizacje bo chwilę nie grałem w assasina . Wie ktoś o co chodzi ?

Opublikowano (edytowane)

Resetowales pada? 

"Jak zresetować kontroler bezprzewodowy DualSense

Znajdź mały przycisk resetowania z tyłu kontrolera. Używając małego narzędzia, wciśnij przycisk w otworze. Przytrzymaj przycisk przez około 3–5 sekund. Podłącz kontroler do konsoli PS5 za pomocą przewodu USB i naciśnij przycisk PS."

Edytowane przez sajmon34
Opublikowano
6 godzin temu, sajmon34 napisał:

Resetowales pada? 

"Jak zresetować kontroler bezprzewodowy DualSense

Znajdź mały przycisk resetowania z tyłu kontrolera. Używając małego narzędzia, wciśnij przycisk w otworze. Przytrzymaj przycisk przez około 3–5 sekund. Podłącz kontroler do konsoli PS5 za pomocą przewodu USB i naciśnij przycisk PS."

No nic to nie daje , wszystko poeirta się tylko na assasinie bo w kazdej innej grze jest dobrze.

Opublikowano
2 godziny temu, BEBZ napisał:

No to chyba już się domyślasz, gdzie leży problem?

No problem jest w samej grze i pewnie to naprawią tylko że nie widziałem żeby ktoś to zgłaszał .

Opublikowano

Restart gry nic nie daje? Gdzies na reddicie czytalem, ze zacinalo się w ten sposób, że np. lekkie ataki nie miały wibry, ale juz obrywanie ciosów od wrogów wibrowało. W ustawieniach gry nic się nie wyłączyło po updacie?

Opublikowano
W dniu 10.10.2021 o 14:47, _Red_ napisał:

Restart gry nic nie daje? Gdzies na reddicie czytalem, ze zacinalo się w ten sposób, że np. lekkie ataki nie miały wibry, ale juz obrywanie ciosów od wrogów wibrowało. W ustawieniach gry nic się nie wyłączyło po updacie?

Nic nie daję wczesniej też mnialem taki problem w valhali z wibrcjami ale wystarczyło zrobić restart  gry i było ok ale teraz to nic nie daje grzebałem w ustawieniach ale wszystko jest włączone i nie wiem o co chodzi. 

Opublikowano

Hej, mam pytanie: wczoraj grałem w WD Legion, wersja PS5 i przez kilkadziesiąt sekund lewy trigger zaczął mi wibrowac przy wciskaniu. Dodam, że tylko zmieniałem widok mapy, nie spodziewałem się zupełnie takiej reakcji. Zastanawiam się, czy to zwiastuje jakieś problemy z padem, czy może to bug w samej grze. Z tego, co czytałem wcześniej, piszecie, że z padem dzwonić bezpośrednio do Sony?

Opublikowano

https://amp.reddit.com/r/WatchDogs_Legion/comments/kqngks/ps5_controller_vibrates_like_crazy_whenever_i/

Chcialem zrobic research, ale 50% mówi, że to wina kontrolera, 50% ze to jednorazowy bug w grze, liczba dyskutantów: 2 osoby xd

W paru innych miejscach tez ludzie piszą, ze w WDL tak im się działo. Obstawiam błąd softwaru (duala lub samej gry), obserwuj jeszcze jakis czas (i czy pojawia się tylko w WD).

Pada zawsze mozesz zareklamować przez infolinię, nie wiem jednak czy tu akurat nie ocenią, ze pad jest bez defektu.

• Plusik 1