Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 18 godzin temu, Square napisał: A mogło być tak zajebiście gdyby przyciski na spodzie pada były standardem. Zgadzam się. Zmapowanie face buttonów pod spodem to taki game changer w wielu tytułach jak chociażby Doom Eternal, że nie wyobrażam sobie już wracać do takiego typu gier z normalnym padem. 1 Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 Ja tylko proszę o oficjalnie wspieranego pada z haptycznymi wibracjami o układzie analogów z Xboxa. Bardzo grzecznie proszę. Cytuj
Paolo1986 752 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 W moim premierowym padzie zaczął niedomagać lewy analog. Podczas rozgrywki przy poruszaniu "kręci się" wokół własnej osi, co utrudnia sterowanie. Chodzi pewnie o słynne już driftowanie? Muszę udać się do ME i zgłosić problem z tytułu rękojmii, bo już po gwarancji. Na szczęście mam drugiego pada Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 No czekamy na info o baterii. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 No spoko, ale jak nie ma tego w standardzie to tylko połowiczne udogodnienie. Cena pewnie będzie spora. Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 Pewnie koło 700-800 zł. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 16 czerwca 2022 Opublikowano 16 czerwca 2022 Bateria to tam ..uj, ale jeśli te awesome feature to +500 do pada to zostanę przy standardzie. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 16 czerwca 2022 Opublikowano 16 czerwca 2022 Wszystkie te pro kontrolery chyba tyle kosztują, czyż nie? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 16 czerwca 2022 Opublikowano 16 czerwca 2022 Poczekamy zobaczymy, ale mniej jak 800pln na premierę na pewno nie będzie jeśli się potwierdzi plota o tym padzie Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 16 czerwca 2022 Opublikowano 16 czerwca 2022 Żeby podlaczyc dualsens(ewentualnie ds4) do pc to wystarczy bluetooth czy jakiś dzyndzel musi być pod USB? Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 Wystarczy bluetooth, ale jeśli chodzi o dualsense i jego ficzery to trzeba połączyć przez usb jeśli chcesz z nich korzystać, bez usb nie działają bodajże adaptacyjne triggery i haptyczne wibracje. Cytuj
szurubur 120 Opublikowano 18 czerwca 2022 Opublikowano 18 czerwca 2022 jak ten pro bedzie mial jakość podstawowego to podziękuje. Sprezynka w R mi pękła w padzie który 90% czasu lezy w szafce.... tragedia Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 Jaki problem wybieraliście na stronie Playstation gdy oddawaliście pada do reklamacji z powodu driftu gałki? Bo z tego co pamiętam to nie było tam tego problemu do wyboru chyba kiedyś. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 Ja zgłaszałem przez telefon, potem wszystko co potrzebne na maila przychodzi. Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 Mnie zbyli na infolinii Play Station, pad musi być w pierwszym roku gwarancji Sony żeby zgłosić to przez stronę. Jak drugi rok to odsyłają na rękojmie do sprzedawcy, żeby zgłaszać. Niby normalne ale Ktoś tutaj wspominał, ze Sony nawet po gwarancji naprawia/wymienia pady z driftujacym analogiemPrzy próbie zgłoszenia przez stronę zawsze wyskakiwał mi ten sam błąd jak poniżej, gość na infolinii powiedział ze to z powodu tego ze pad jest już po gwarancji Sony. Ale jakoś z doświadczenia nie ufam supportowi na słuchawceZostaje mi zgłosić do Media Expert zobaczymy co tam wymyślą, zaczyna się kopanie z koniem, skończy się pewnie na tym ze kupię nowego Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 Może @Dave CzezkyCi coś poradzi odnośnie tego sklepu xD Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 Jest rok gwarancji na Duale. Zeby skorzystac z rekojmi po uplywie roku, musisz udowodnić, ze w dniu zakupu istniala wada, ktora spowodowala, ze po roku kontroler sie popsul. Czyli np. w przypadku ekspresu do kawy: jest wadliwa uszczelka, ktora przez rok zalewa urzadzenie, a po roku w koncu jest zwarcie i nie dziala. W przypadku pada? Nierealne. Do tego musialbys wylozyc hajs na rzeczoznawce, ktory by to stwierdzil. 1 Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 Czyli rozumie, że generalnie uja ugram jak zgłoszę pada na rękojmie w ME xD No nic zgłosić nie zaszkodzi, mam ME pod nosem Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 Moze trafisz na goscia, ktory to przyjmie, bo niektore rzeczy sony maja 2 lata gwary. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 lipca 2022 Opublikowano 5 lipca 2022 W dniu 24.06.2022 o 10:12, Square napisał: Ja zgłaszałem przez telefon, potem wszystko co potrzebne na maila przychodzi. Joypad zaczął mi driftować znowu w lewo, tj. wystarczy lekko musnąć gałką w lewo by przeskoczyło o kilka elementów (raz na kilka prób, ale i tak wkurwia jak mi ucieka kursor)... Sprawdziłem nr seryjny i to ten, który dokładnie w czerwcu 2021 wrócił mi z wymiany po reklamacji u Sony xd I teraz pewnie jak jutro zadzwonie to wyjdzie, że minimalnie przekroczyłem rok używania Tak jak wyżej, ewentualnie walka z Media Marktem o rękojmie, ale zdecydowanie wada nie istniała w pierwszym roku używania, bo wyszła teraz (tym bardziej, że pad już raz wracał od Sony). Cytuj
mersi 804 Opublikowano 5 lipca 2022 Opublikowano 5 lipca 2022 Jak pad z reklamacji wraca, to ma tylko chyba 3 miechy gwary Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 lipca 2022 Opublikowano 5 lipca 2022 No chyba to prawda.. Damn it. Mimo wszystko na żadnym kroku nie byłem powiadomiony o tym, że jestem po gwarancji i muszę coś płacić. Ale ogólnie strasznie durny ten formularz zwrotu - w ostatnim kroku każe mi wybrać domowy adres z listy, ale nie pozwala dopisać numeru mieszkania. No naprawdę? Jest tylko opcja wpisania adresu, lecz na podstawie tego dopiero wyskakują propozycje z bazy adresów, które trzeba wybrać (nie można nic edytować) - no i oczywiście jest mój adres, ale tylko z numerem bloku, bez opcji dodania mieszkania xD I nikt w necie jeszcze nie miał z tym problemu, że w Google nie znalazłem wątków? xd Jutro muszę zadzwonić na infolinię i: - poprawić adres dodając mieszkanie - upewnić się w ogóle jak traktować tę naprawę. Odpłatna? Bezpłatna? Jak płatna to ile (do stówki mogę dać za wymianę pada, ale pod 200 to wolę nowy z zestawu znaleźć na OLX) No i przychodzi mail z numerem sprawy + link "tutaj sprawdź status", który po kliknięciu otwiera: Jebane (p i e r d o l o n e) informatyczki klikające w kąkóter, nawet nie umiejo opakować error messagu w normalny komunikat, a miliony brutto netto zarabiajo 1 Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 U mnie w sobotę kończy się dwa tygodnie jak oddałem pada na rękojmie do ME. Jak mi coś przed weekendem odpowiedzą dam znać co. Ale znając życie o ile coś zrobią to naprawia i znowu się s(pipi)i. W 2 roku konsole i akcesoria trafiają to znanego chyba wszystkim serwisu PRAM. Znajomego pad który tam trafił z driftujaca lewa gałka wrócił od nich „naprawiony” z driftujacymi obiema gałkami Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Wczoraj przed spaniem jeszcze zrobiłem zewnętrzne czyszczenie pada, tj. spryskałem cały front sprayem do czyszczenia elektroniki/LCD, wyszorowałem patyczkiem tyle co się da z zewnątrz gałkę (w jej zagłębieniach), spsikałem sprężonym powietrzem. No i przeschło wszystko i dziś rano już nie przeskakuje gałka Pykam w lewo ze sto razy i ani razu nie zrobiło się "podwójne lewo" (ani żaden inny kierunek). Podpiąłem jeszcze pod kompa do DS4Windows by testować precyzyjne odczyty i wszystko śmiga. No to odwołuję naprawę. Może jakiś brud źle wpływał na precyzję. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi