Skocz do zawartości

DualSense i PSPortal

Featured Replies

Opublikowano

Różnica wynika z zastosowania w V2 grubszej sprężyny w spustach i poprawy elementów gałek, co ma niwelować pojawienie się efektu driftowania.

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 204,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Wiedza userów niczym z komentarzy z fb   WIęc tylko napisze, że ps5 uruchamia się z trybu uśpienia z domu a grać można na drugim końcu polski, byleby był router na częstotliwości 5ghz. Już p

• Wygrał XD  

• Ja tam liczę że jeszcze jest jakiś odsysacz kwaśnych potów popularnych na forum przy premierze ps4, niektórym mógłby też pazury obcinać

Opublikowano

Są jakieś konstrukcyjne, a mam wrażenie że tym nowym kolorowym lepiej mi się gra, trzyma też lepiej od tego białego z zestawu. 

Opublikowano

To tylko iluzja zatem, nie ma nigdzie oficjalego info, że pady się czymś różnią, tylko te kolorowe mają grubszą sprężynę w L2 i R2, reszta bez zmian.

W dniu 18.08.2022 o 07:39, Snake_Plissken napisał(a):

Różnica wynika z zastosowania w V2 grubszej sprężyny w spustach i poprawy elementów gałek, co ma niwelować pojawienie się efektu driftowania.

Pierwsze słyszę o poprawieniu gałek w jakikolwiek sposób.

Opublikowano
  W dniu 18.08.2022 o 07:42, Rozi napisał(a):

To tylko iluzja zatem, nie ma nigdzie oficjalego info, że pady się czymś różnią, tylko te kolorowe mają grubszą sprężynę w L2 i R2, reszta bez zmian.

Pierwsze słyszę o poprawieniu gałek w jakikolwiek sposób.

Cytat

The new line of controllers also feature a slightly different analog stick modules: per the video, Sony swapped a black piece of plastic in the sticks to an identical-looking green piece of plastic. It remains to be seen, but TropicsFix says this may – may – mitigate some stick drift issues.

https://www.vg247.com/dualsense-update-ps5-sony-stick-drift

Opublikowano

Różnica w kolorze plastiku no i

W dniu 18.08.2022 o 07:46, Snake_Plissken napisał(a):

TropicsFix says this may – may

Więc :pechowiec:

Opublikowano

Ja mam białego z zestawu i czarnego dodanego do bundla. W białym w grach fpp R2 przy delikatnym muśnięciu od razu strzela (sprężynka), dodatkowo kółko źle odbija jakby był jakiś brud ale czyscilem izopropanolem i przez jakiś czas był spokój z kółkiem, teraz znowu się blokuje. Z czarnym dodanym do bundla, nie mam żadnych problemów. Druga sprawa, że na czarny gram sporo mniej ale działa bez problemów.

Opublikowano

Tylko ze grubsza sprezynka jest w tych trzech ostatnich kolorach (roz, blekit i fiolet)

Opublikowano
  W dniu 18.08.2022 o 19:27, Wania napisał(a):
Tylko ze grubsza sprezynka jest w tych trzech ostatnich kolorach (roz, blekit i fiolet)

Nie tylko w ostatnich trzech kolorach, wszystko zależy od rewizji pada i łatwo można to rozpoznać po numerze FCC ID z tylu pada:

Jeśli kończy się jedynką to masz stara wersje, jak kończynie literka to nowa wersja:

https://www.tomsguide.com/news/new-ps5-dualsense-controller-adds-hidden-upgrades-heres-how-to-spot-one
Opublikowano

Zaprezentowano DualSense Edge, ale szczegółów na razie nie podano.

Opublikowano

Wciąż nie dali możliwości zmiany miejsca analoga na układ xboxowy :down:

Opublikowano

Pewnie cenę dowalą zaporową. 

Opublikowano

I ciekawe, czy drift zachowają na analogach.

Opublikowano

a mogli zrobić kolorowe przyciski 

Opublikowano

Spoko, ale i tak nie będzie warto dla "normalnego" gracza kupić tego pada.

1- Customizowanie skończy sie na chwilowym bawieniu i może jakiejś delikatnej zmianie, a cena pewnie x3 jak za standardowego

2- podstawowy dualsense jak dla mnie jest już niemalże "premium" kontrolerem(a miałem razer raiju oraz thrustmaster eswap)

3- nie widze w opisie zaimplementowania przyciskania guzików jak w myszce i razer raiju, a to jest genialne rozwiązanie

Opublikowano

Dopóki ekstra przyciski nie będą standardem to to będzie zawsze tylko dodatek.

Opublikowano
  W dniu 23.08.2022 o 18:48, Rozi napisał(a):

I ciekawe, czy drift zachowają na analogach.

Pewnie tak, na szczęście wystarczy zmienić tym razem moduł, tylko ciekawe w jakiej będa cenie.

Opublikowano

Bez 459 zł, nie podchodź. 

Opublikowano
  W dniu 24.08.2022 o 07:39, Nemesis napisał(a):
Bez 459 zł, nie podchodź. 
Pad czy części zamienne? Bo pad to poniżej 800 zł nie ma raczej co liczyć.
Opublikowano

ja tam przy tym kursie euro obstawiam okolice 900zł nawet

Opublikowano

I pewnie z 300 zł za części zamienne.

Opublikowano

Overall 1,3k, piękni kawalerzy.

Opublikowano

Będę optymistą i za 699pln pobiegnę do sklepu. 

Opublikowano

No zdziwiłbym się mocno gdyby było w cenie dwóch DualSensów.

Opublikowano

Jedyne co przemawia za kupnem tego pada pewnie w wysokiej cenie to wymienne moduły analogów.....ale jeżeli te nie będą drogie czyli max 100zł. Bo tak to nawet nie patrzę w jego stronę bo każdy pad teraz może mieć problem z dryftem i szkoda by było wydać te 600-100 zł za para, który po chwili może zacząć dryfować.