Skocz do zawartości

DualSense i PSPortal

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pytanie mam o serwisy dualsense. Coś zaczyna mi dryftować prawy analog w padzie, który mam od początku konsoli więc jakieś 3 lata, mam też drugiego bo był w zestawie z konsolą i zastanawiam się czy się bawić w jakieś serwisy co czyszczą czy naprawiają drifta czy jednak gra nie warta świeczki?

Opublikowano

Sprawdzę ale wydaje mi się, że minęło 3 lata bo z tego co pamiętam marzec 2021.

Nie za bardzo wiem o co chodzi z tymi czujnikami halla muszę doczytać :) Ale widzę, że kosztuje wymiana tyle co nowy pad.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Coś mi dryftowała prawa gałka to dziś z jakimś tutorialem rozkręciłem pada i wyczyściłem, te taśmy takie malutkie, że ciężko je było złapać ale się udało. Pad przedmuchany lekko powietrzem i lekko przeczyszczony spirytusem i chwila grania pokazała, że gałka przestała dryftować ale zobaczymy na jak długi jeśli teraz wróci to chyba go wymienię bo mam go od kupna konsoli.

Opublikowano

Pytanie mam do bardziej zorientowanych w temacie reklamacji dualsensa. Ziomkowi zepsuł się pad, nie działa R2 w ogóle i chce zgłosić reklamacje. Sęk w tym, że dowód zakupu jest sprzed 3 lat więc żadna gwarancja czy rękojmia nie ma zastosowania, ale on uparcie twierdzi, że DS ma gwarancję od dnia uruchomienia pada, a nie od zakupu, a uruchomiony był kilka miesięcy temu bo była konsola w zestawie z 2 padami i drugi pad włączył po raz pierwszy te kila miechów temu.
Ciekawi mnie to bo sam ma jeszcze pada w pudełku od nowości, ale też ponad dwa lata minęły od zakupu.

Opublikowano

TEż tak słyszałem, ale czy tak jest to pewności nie mam. Niech zgłasza reklamację do PS to mu powiedzą na wstępie czy za free czy z opłatą.

• Dzięki 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dostałem info z RTV Euro Agd, że limitka dualsensa Astrobot jest niedostępna, ale mogę przedłużyć zapis o powiadomieniu mnie:notbad:

Oczywiście nie liczyłem na to, że cudownie będzie można kupić oddzielnie kontroler, bo sklepy się wycwaniły i sprzedają w zestawie z grą:sonkassie:

Akurat jeden z moich premierowych białych kontrolerów po raz kolejny zaczął driftować:reggie:

Opublikowano

2x tak. Konsola na kablu i żadnych problemów. Haptyka i triggery takie jak w Dualsensie. Jedyna różnica w rozmiarze analogów, są ciut mniejsze.

Opublikowano

Nie, ale nawet jakbym spróbował to niewiele Ci to da, bo w takim układzie jest za dużo zmiennych (łącze, router, obecność innych sieci, zakłócenia, odległości). Najlepiej chyba wziąć na próbę z opcją zwrotu.

Opublikowano

Grałem na Portalu 200km od konsoli i śmiga, raz na kilka minut miałem ścinki na kilka sekund. Przy konsoli dobry net i tam gdzie byłem również był z tych lepszych. I mogłem dalej ciorać w Stellara na majówce :cool:

Opublikowano

Nie chce mi się łączyć. Wyskakuje mi komunikat There are no PS5 console paired with your account. Walczę z tym, ale nie wiem co robic. W necie też nie potrafię nic znaleźć