Skocz do zawartości

DualSense i PSPortal

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minutes ago, Snake_Plissken said:

A masz opcję Remote Play na konsoli włączoną?

No tak, oczywiste. Zresztą już grałem remote na iPadzie. Problem jest w tym, że Playstation App też nie widzi mojej konsoli. Coś innego jest nie tak. Portal nie widzi w ogóle konsoli na moim koncie

Opublikowano

Nie da się tego zrobić z poziomu aplikacji, bo aplikacja nie widzi mojej konsoli też. Z poziomu konsoli nie mam pojęcia co zrobić, przeglądałem wszystkie opcje. Mogłem zrobić tylko deaktywację i ponowną aktywację, ale to nic nie zmieniło. Albo czegoś nie widzę, albo jest jakiś problem z konsolą. Inne konta, w tym nowo założone, zachowują się tak samo

Opublikowano

Wszystkie te oczywiste rzeczy zrobiłem. Apka nie jest problemem, bo ani apka ani Portal nie widzi konsoli na koncie. Konto też nie, bo inne konta na tej konsoli mają tak samo, łącznie z całkowicie nowym. Powiedziałbym, że drogą eliminacji, winna jest konsola w jakimś zakresie

Opublikowano
20 minutes ago, MEVEK said:

Czemu nie sprawdzisz jak to wyglada na You Tubie krok po kroku i porownac co u Ciebie nie trybi ? Dzwon do Sony. Powinni pomoc.

Done and done. U Sony zrobili ticket i mam czekać. Na tubie nic podobnego nie znalazłem

Opublikowano

Ja bym powiedział że to problem ze strony playstation app. Sam teraz chcialem sprawdzić jak ja mam ustawione połączenie z konsolą-apka i mam jak w 95% prób korzystania z apki, czyli nie wczytuje sie a jeżeli już mi sie uruchamia to okropnie laguje i muli. Dałem im całe 2 gwiazdki w google play. Ogółem to widze tendencje w sony że sprzęt potrafią zrobić udany ale soft to kaszana totalna

Opublikowano
1 minute ago, grabipl said:

Ja bym powiedział że to problem ze strony playstation app. Sam teraz chcialem sprawdzić jak ja mam ustawione połączenie z konsolą-apka i mam jak w 95% prób korzystania z apki, czyli nie wczytuje sie a jeżeli już mi sie uruchamia to okropnie laguje i muli. Dałem im całe 2 gwiazdki w google play. Ogółem to widze tendencje w sony że sprzęt potrafią zrobić udany ale soft to kaszana totalna

A jak się ma problem z Playstation App do tego, że tak samo zachowuje się Portal? 

Opublikowano (edytowane)

Z tym że ps app nie widzi Ci konsoli i nie potrafisz sparować urządzeń?? 

Zresztą, jak masz taki problem to dlaczego nie napiszesz po prostu do supportu?

Edytowane przez grabipl
Opublikowano
8 minutes ago, grabipl said:

Z tym że ps app nie widzi Ci konsoli i nie potrafisz sparować urządzeń?? 

Zresztą, jak masz taki problem to dlaczego nie napiszesz po prostu do supportu?

Zrobiłem już wszystkie oczywiste rzeczy. Zresztą pisałem o tym wyżej

Opublikowano (edytowane)
3 hours ago, Shankor said:

A próbowałeś wyłączyć i włączyć ponownie? 

:nosacz3:

Fuck!! Ok działa, dzieki!

edit: to oczywiście sarkazm. Ale problem rozwiązałem inaczej

IMG_3778.jpeg

Edytowane przez Homelander
  • Lubię! 1
Opublikowano
6 godzin temu, Homelander napisał(a):

A jak się ma problem z Playstation App do tego, że tak samo zachowuje się Portal? 

Może masz ten sam problem co ja z remote Play, że mój dostawca internetu nie przewiduje takich akcji. Ja żeby mieć remote Play najpierw do swojego bazowego routera podłączyć drugi. Ale wtedy i tak dużo lagowało. Jak dzwoniłem na infolinię to potwierdzili, że zdalne urządzenia się nie podłączą. 

Opublikowano
26 minutes ago, mitra said:

Może masz ten sam problem co ja z remote Play, że mój dostawca internetu nie przewiduje takich akcji. Ja żeby mieć remote Play najpierw do swojego bazowego routera podłączyć drugi. Ale wtedy i tak dużo lagowało. Jak dzwoniłem na infolinię to potwierdzili, że zdalne urządzenia się nie podłączą. 

Może. Bez znaczenia, nie zamierzam się z tym jebać. Nie działa to nie działa, oddałem do sklepu