Skocz do zawartości

DualSense i PSPortal

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniał ktoś z Was akumulator w Dualsensie? Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę/ofertę?

Podczas grania w Astro okazało się, że bateria w moim premierowym padzie dołączonym do konsoli 4 lata temu niemal całkowicie zdechła (35 min w Astro od pełnego naładowania do całkowitego wyczerpania).

• 2 tygodnie później...

Niestety drift gałek to widzę już znak rozpoznawczy padów Sony - na PS4 miałem chyba z 5 sztuk, na PS5 mam póki co 3, z czego biały-premierowy już poszedł do szafy, czarny, kupiony na start wciąż bez zarzutu, ale najnowszy, błękitny też się zjebał.
Dobrze, że wypuścili akurat tego 30th anniversary to przynajmniej mam powód by kupić, ale mogliby nad tym popracować, bo to trochę żenujące jest.

Jestem pewny na 99% że tak nie będzie. M$ obecnie produkuje najpopularniejszy sprzęt do grania (X+PC), nie ma ŻADNEGO powodu, żeby ludzi odzwyczajać od kupowania co roku nowego kolorku jak pad się zjebie (a drift pójdzie na bank). Tak samo jak grupa VW więcej zarabia na częściach zamiennych, niż na nowych samochodach.

Panowie, bo tak mierze się z zakupem Portala, ponieważ mógłby mi się przydać na wyjazd. Pytanie czy lepszy Portal czy jakiś monitor, ale w tej cenie to nic sensownego z monitorów/tv raczej się nie znajdzie.

Jak póki co wrażenia z Portala? Jedyne co mnie trochę odrzuca to ten minimalny lag, brak wsparcia słuchawek BT, no i ewentualny drift analogów, który tutaj będzie bardzo ciężko ogarnąć. Chociaż można podpiąć jackiem 3.5 z tego co widziałem, a adaptery BT mają zaś opóźnienie minimalne.

Na wyjazdy to nie za bardzo. No chyba, że będziesz miał spoko łącze cały czas i nie przeszkadzają Ci dość spore gabaryty.

Portal jest świetnym sprzętem do wygodnego grania w zasięgu sieci domowej na wyrku, tarasie czy ogrodzie albo gdy nie chcesz/nie możesz korzystać z TV (dzieci, domownicy oglądający serial etc.)

Ja sam czasami wolę się wyłożyć na kanapie z Portalem w dłoni zamiast odpalać TV. Albo wbić jakieś trofeum w łóżku przed snem. Handheldowy urok ;)

13 godzin temu, Square napisał(a):

A psują się te pady od MS? Dając Halla na pewno byłby to pozytywny odbiór ze strony graczy.

Elite to tragedia a te podstawowe bardzo spoko, przynajmniej u mnie. Ale na DS też nie narzekam. Tylko ja nie biję tyle godzin na tych padach co wy, gram myszka+klawiatura, pad od Xboxa lub od DS to mają mniejsze przebiegi.