Skocz do zawartości

DualSense i PSPortal

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Specjalnie pod streaming dopłaciłem na BF do Premium, żeby potestować i jest ok. Lag zdecydowanie bardziej odczuwalny niż przy streamingu z konsoli, może w FPP bym nie grał ale w takie Demon's Souls się grało przyjemnie. Czekam na rozwój tej usługi, może poprawa serwerów czy coś sprawi, że IL będzie mniejszy. Poza tym nie napotkałem żadnych problemów. Save ściągnął się z chmury, łączenie trwało chwilę, nic nie przycinało a rozdzielczość nie spadała. Będzie ok do ogrywania mniejszych gierek.

20241122_122001.jpg

20241122_122650.jpg

Edytowane przez WisnieR
  • Plusik 5
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem wrzucić do tematu Darkest Dungeon II, ale jak aplikujemy popołudniowe dress party, to niechaj i tak będzie. :ohstop:
1JRcZPw.png

Świetna rzecz, ale szkoda, że na nie zdecydowali się na wersję OLED.

Edytowane przez Sylvan Wielki
  • Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie Portal w tej edycji wygląda przepięknie, a ekran z naklejką powitalną to super pomysł - od razu w głowie przygrała odpowiednia muzyczka :) 

Aż mi się nie chce jej zdejmować xD

Spoiler

IMG_9429.jpeg

Edytowane przez Snake_Plissken
  • Plusik 1
  • This 1
Opublikowano

Sparowałem sobie tablet z PS5 przez remote play. Podłączyłem dualsense do tabletu i w menu działa,ale gdy wchodzę w aplikację remote play wyskakuje komunikat "nie można używać tego kontrolera". Co robię źle?

Opublikowano (edytowane)

Dziś kumpel mi mówił że podobno do zabawy na ps portal nie potrzeba już PS5. Czy to prawda?

Poważnie kupuje taki sprzęcik za 800, i mogę na legalu grać sobie w gry na ps5 - bez problemu? Czy jest w tym jakiś haczyk? Bo aż wierzyć mi się nie chce.

(Oczywiście w chmurze)

Edytowane przez lysyolec
Opublikowano
3 godziny temu, lysyolec napisał(a):

Czy jest w tym jakiś haczyk? Bo aż wierzyć mi się nie chce.

Można streamować gry z Plusa (chyba tylko Premium).

Opublikowano

W końcu wymieniłem chujowe analogi od pana sonego, na boże analogi Halla (wersja Ginfull V5). Cała operacja byłaby w miarę prosta, gdyby nie te cholerne analogi i odczepienie ich od płytki. Bez konkretnej nagrzewnicy pojedyncza osoba będzie się masakrycznie męczyć. Te bolce są dosłownie wbite w tą płytkę i nawet usunięcie lutów niewiele pomaga. Mimo wszystko udało się wymienić analogi w dwóch padach, skalibrować i chodzą jak złoto. Gdyby nie była to taka męczarnia to wymieniłbym sobie w jeszcze jednym. 

Koszt 10 analogów Halla (Ginfull V5) to koszt około 100 zł z Aliexpress. Do tego lutownica, odsysarka i ewentualnie ta nagrzewnica (mocno zalecam) i można działać. 

20241212_162621.thumb.jpg.942425f488c4a350418b4b54efa4c358.jpg

Tutaj procent błędów przed kalibracją:

Zrzutekranu2024-12-12165734.thumb.jpg.9ffb5255832f2873a9f56c5564d76ac8.jpg

A tu po:

Zrzutekranu2024-12-12170313.thumb.jpg.8d67f42102af9ace7c8f6d38ecaea4cd.jpg

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Przed kalibracją nie robi Ci idealnego koła, jak widać na obrazku. Po kalibracji masz niecałe 5% błędu na obrzeżach, co w przypadku gałek Halla jest wynikiem bardzo dobrym i grasz jak na nowym padzie nie martwiąc się o drift :) Ogólnie chyba później 7% to już świetny wynik. 

Edytowane przez Patricko
Opublikowano

Mam pytanko. Prawdopodobnie wysiada już bateria w moim Dual Sense. Ładowanie pada do pełna starcza tylko na 1h-2h grania. Czy ogólnie opłaca się serwisować i wymienić baterię w padzie czy może jednak wyjdzie na to samo jak zakupię nowego pada ? Dajcie znać czy ktoś miał z Was też taki problem. Pada mam od premiery PS5 fat.... trochę dziwne. Z DualShockiem nie miałem takich problemów... może to przez to, że pad leży cały czas na ładowarce PlayStation ... tej oryginalnej dedykowanej

Opublikowano
29 minut temu, medzik1992 napisał(a):

Mam pytanko. Prawdopodobnie wysiada już bateria w moim Dual Sense. Ładowanie pada do pełna starcza tylko na 1h-2h grania. Czy ogólnie opłaca się serwisować i wymienić baterię w padzie czy może jednak wyjdzie na to samo jak zakupię nowego pada ? Dajcie znać czy ktoś miał z Was też taki problem. Pada mam od premiery PS5 fat.... trochę dziwne. Z DualShockiem nie miałem takich problemów... może to przez to, że pad leży cały czas na ładowarce PlayStation ... tej oryginalnej dedykowanej

Polecam tą baterię:

https://www.amazon.pl/dp/B09NNWKM4R/?coliid=I2IDFHMGA18JSV&colid=2Q6FAO80HRW8W&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it&th=1