LiŚciu 1 313 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego 8 minut temu, Jakim napisał: Wiesz co. Jesli masz taką sytuację w domu jak ja to jak najbardziej: 1. Male dzieci 2. Jeden tv w domu 3. Żonę/kobietę ktora MUSI oglądać coś swojego na telewizorze bo jakby miała to robić na laptopie to by umarła. W sumie te punkty odhaczyłem od razu jak napisałeś w temacie, bo u mnie prawie to samo. Dzieci okupują TV na którym jest playstation. No dobra, ale duży tytuł jak odpalę to odstaje jakościowo (poza rozdziałką)? Czy bardziej masz na myśli to że jak coś z dobrymi wizualiami jest to wolisz na dużym ekranie to oglądać dla wczutki? W fps`y czy inne gry gdzie input lag ma duże znaczenie bym nie grał, ale polecieć sobie w tlou, uncharted czy inne to już chętnie. 1 Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Bardziej to, że lepsza wczuwa. Aczkolwiek na takim ekranie full hd jest zupełnie wystarczające. Odpaliłem na tym ostatnio Plague tale Requiem i muszę przyznać, że bylo to dalej miłe dla oka. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Jestem ciekaw w jakim klatkarzu, bo się nie doczytywałem w robocie. Cytuj
Moldar 2 267 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Mało gram na PS5, bo xbox jest moją główną konsolą ale jak po wczorajszym graniu drętwiały mi dłonie przy dualsense to jakaś masakra. Strasznie "dla mnie" jest niewygodny ten pad, za duży, ciągle czuję jakieś napięcia na dłoni, po 3 godzinach grania w helldivers już nie dałem rady i musiałem grę wyłączyć. To też własnie zależy od gier, przy singlach to jakoś idzie dłużej pograć, bo co chwila się człowiek zatrzymuje czy coś, ale w Helldivers, gdzie sporo się dzieje, moje dłonie po godzinie odczuwają po prostu ból. Osobiście mam małe dłonie i to niestety pierwszy pad jaki trzymam w dłoniach, który daje mi taki dyskomfort Cytuj
mario10 548 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Dobrze mi się grało na padzie od X, ale dla mnie DS jest sztosem jeśli chodzi o pada. I miałem podobnie do Ciebie ostatnio, gram na Ps5, a ostatnio z siostrzeńcem kilka meczy w fifę i też mi drętwiały dłonie na padzie od X kwestia częstszego grania na danym sprzęcie i dłonie się przyzwyczają. Cytuj
Moldar 2 267 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Konsolę mam od premiery, nic się już nie zmieni w tej kwestii. Cytuj
mario10 548 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego No ale może kwestia częstotliwości grania. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego ja tak miałem z padem od x360, no niemiłosiernie mnie wkurwiał ten koszyk na baterie i miałem to samo z drętwieniem paluchów po godzinie czy dwóch przez mój sposób trzymania kontrolera Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca dollar sales tak trochę zakłamuje bo jest to chyba najdroższe akcesorium po PSVR2, z drugiej strony patrząc na bebechy tego sprzętu to raczej jest to dla nich wysokomarżowy produkt, może się połaszą na prawdziwego handhelda zwłaszcza przy ostatnich informacjach że MS nad takim pracuje Cytuj
jimmy 1 349 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca (edytowane) 41 minut temu, Figuś napisał: dollar sales tak trochę zakłamuje bo jest to chyba najdroższe akcesorium po PSVR2 Nie do końca. Oprócz PSVR2 droższy jest też Dualsense Edge, a te nowe słuchawki Pulse Explore to ta sama półka cenowa. Oj tak, wszystkim nam życzę pełnoprawnego handhelda Edytowane 24 marca przez jimmyyy8 Cytuj
Homelander 2 219 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca 2 hours ago, Figuś said: dollar sales tak trochę zakłamuje bo jest to chyba najdroższe akcesorium po PSVR2, z drugiej strony patrząc na bebechy tego sprzętu to raczej jest to dla nich wysokomarżowy produkt, może się połaszą na prawdziwego handhelda zwłaszcza przy ostatnich informacjach że MS nad takim pracuje A jak miałby ten prawdziwy handheld wyglądać? Całkiem nowy system? A co z grami na niego skoro nawet nie są w stanie growo PS5 ogarnąć. Przenośna PS5? No to by było super, ale chyba nie do zrobienia. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca Jedyny sens takiego urządzenia to wspólny ekosystem i biblioteka gier z PS5. Robienie nowego przenośnego systemu wymagającego tworzenia osobnych wersji gier to w dzisiejszych czasach samobójstwo i konsola martwa na starcie, bardziej niż Vita. Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 25 marca Opublikowano 25 marca 8 godzin temu, Homelander napisał: A jak miałby ten prawdziwy handheld wyglądać? Całkiem nowy system? A co z grami na niego skoro nawet nie są w stanie growo PS5 ogarnąć. Przenośna PS5? No to by było super, ale chyba nie do zrobienia. Wszystko zależy kiedy miała by nastąpić premiera. W tym momencie to jest nieosiągalne ale za parę lat jak najbardziej. Jeśli pracują nad czymś takim to musieli by przynajmniej dobrze zintegrować z chmurą tak żeby też gry z PS6 można było ograć. Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 26 marca Opublikowano 26 marca Co jest z tymi analogami, same się naprawiają? Zaczął mi dryfować prawy analog, więc odłożyłem pada na półkę i nie ruszałem przez 2 miesiące. Dzisiaj coś mnie podkusiło żeby sprawdzić, wyskoczyła aktualizacja i pad jak nowy. Gram pół godziny i zero uciekania kamery. Cytuj
mario10 548 Opublikowano 27 marca Opublikowano 27 marca Ja też tak miałem jak ogrywałem Returnala, że Selenka co chwilę zygała do przodu, a po jakimś czasie ustało i pad dale działa jak gdyby nigdy nic. Może mają jakąś funkcję autofix Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 27 marca Opublikowano 27 marca U mnie kamera uciekała do góry, dało się tylko w Diablo grać. Wczoraj na tym padzie pokonałem finałowego bossa w Sekiro, dzisiaj na NG+ dwóch pierwszych głównych i nawet przez chwilę nie doświadczyłem dryfowania. Cytuj
jimmy 1 349 Opublikowano 27 marca Opublikowano 27 marca Analogi czasem dryfują przez kurz/paprochy w środku. Wystarczy pokręcić nimi dłuższą chwilę i jak się ma szczęście to brud się 'przemieści' i przechodzi. Ale na dłuższą metę i tak zdarzy się konieczność rozebrania pada i przeczyszczenia. Cytuj
LiŚciu 1 313 Opublikowano 19 kwietnia Opublikowano 19 kwietnia (edytowane) Playstation Portal w sumie wrócił do sprzedaży. Sam nabyłem i po tygodniu mogę coś napisac z mojego punktu widzenia. Portala przyznam szczerze wziąłem trochę na siłe, może dlatego że po paru miesiącach niedostępności można wreszcie było go nabyć. Troche na siłe ale tylko trochę bo jednak byłem ciekaw czy mi to coś zmieni w graniu na Sonce w domu. Ofkoz opcji remote play poza portalem jest sporo ale fakt wzięcia do łapy dualsensa i pogranie nawet 15 minut trochę nakręcał. Jak odpaliłem pierwszy raz to po 5 minutach powiedziałem sobie że "po chuj to brałem". Dziwy lag na początku. Jakoś trudno było się wczuć w jakąkolwiek grę. Ale już po kilku godzinach zabawy się okazuje że sprzęcik jest naprawde dobry. Szybko sie łączy z konsolą, lag zniknął praktycznie całkowicie tak jakby się portal z wifi dotarł. Do tego jest lekki i poręczny. Jeśli DS był jest dla kogoś dobrym padem to tu będzie tak samo. Jak DS jest dla kogoś chu.jowy to tu będzie tak samo W moim przypadku się sprawdza, gdy np. mam 20 minut żeby sobie pograć to na portalu jest bardzo dobra wczuta bez rozkładania się na kanapie. Do tej pory w wolnych chwilach przeglądałem coś na telefonie teraz po prostu sobie gram. Największą wadą jest jednak ekran LCD i mocno wyprane kolory. Jak gra ma szersze ustawienia obrazu (np. kontrast) to można ładnie sobie ustawić ale jak nie ma to na tle OLEDa wypada bardzo źle. Edytowane 19 kwietnia przez LiŚciu 2 1 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 20 kwietnia Opublikowano 20 kwietnia Zastanawiam się nad tym sprzętem. Właśnie do remote play. Ktoś używał? Nie natrafiłem na recenzje tego sprzętu na polskim yt. Cytuj
Wania 8 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Sa jakies oficjalne zapowiedzi od sony ze niby portal ma dostac update ktory umozliwi na korzystanie z niego i plajaka jednoczesnie na dwoch kontach, czy to ciagle tylko plotki? Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia W sensie jako pad? Nic oficjalnego chyba nie było na ten temat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi