Skocz do zawartości

Resident Evil 4 Remake

Featured Replies

Opublikowano

Oj, ktoś chyba zna RE4 tylko z trailerów :D

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 208,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Omg 

• Koniec, zrobione absolutnie wszystko co się dało w tej grze. Jak już się wie co i jak, to przez Pro leci się dosyć szybko nawet będąc "golasem". Może za jakiś czas rzucę się na run bez save'ów. 

• Niestety ale nie jest to efekt wow jaki miałem przy RE2R. Przeszedłem wioskę i dalej mi się w sumie nie chce. Oryginał nigdy nie zginie. Jednak wolę klepać tego expa w Tibii, w świecie gier video już

Opublikowano

Pewnie o ten pomnik karła który gonił Leona xD Pewnie wytną bo gra musi być POWAŻNA

Opublikowano

Ciekawi mnie czy gra będzie równie długa co pierwowzór. Przejście "czwórki" zajęło mi prawie 16 godzin.

Opublikowano

Ja miałem jakoś 20h30m  za pierwszym razem z tego co pamiętam.

Opublikowano
Godzinę temu, Pupcio napisał:

Pewnie o ten pomnik karła który gonił Leona xD Pewnie wytną bo gra musi być POWAŻNA

Tamta animacja biegu Leona czy uciekając przed skałą z Indiany Jonesa była przekomiczna i mam nadzieję, że chociaż z tym coś zrobią.

Rzekomo nowa twarz Ashley to instagramerka Ella Freya.

1654294790_She-will-be-the-new-Ashley-of-Resident-Evil-4.jpg

Opublikowano

RE4 Remake to będzie olbrzymie wydarzenie. Nie boje się o jakość i zawartość. Jestem przekonany o idealne 1:1 względem oryginału.

Opublikowano

Mimo wszystko szkoda że to jednak powtórka z rozrywki, zdecydowanie bardziej bym się jarał np. Resident evil 4 part II, Nowa fabuła, nowe miejsca, i całkowite zaskoczenie, a nie czekanie na różnice względem gry którą się zna na pamięć. Chciałbym by chociaż różnice były większe niż przy RE2.

Opublikowano

Za to chcę im zapłacić 200+ zł żeby to ładnie wymyślili :) Chodzi o to by te ich bzdury z wampirami i paranormalnymi wydarzeniami były ograniczone pasożytami z czwórki.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Ja tęsknię za zombie i chciałbym zobaczyć w nowej generacji nareszcie idealną animację odrywania ich kawałków, chcę zobaczyć na zwykły pistolet robi w nich dziury, a strzelba odrywa ich części dokładnie tam gdzie strzelę.

To wszystko w miasteczku na modłę Racoon City, chcę nowego komisariatu, nowego szpitala, knajp, ścieków, szkoły, kościoła, może jakieś instytucji rządowej, no i na koniec pięknego laboratorium z windą pomalowanego krwią naukowców którzy sądzili że tym razem nic nie nawali.

No ale Capcom tak nie uważa, więc zostaje bezpieczny remake RE4 a później RE9 z ożywionym przez grzyby Ethanem który będzie walczył z robotami zarażonymi e-virusem.

Opublikowano

Skoro robią reimagining i całość ma być bardziej poważna, to liczę na wyjebanie strzelających ganados i generalnie lekkie znerfienie plagasów, bo nie oszukumy się ale fabularnie ta część to był początek końca sensownej fabuły w RE.

Opublikowano
19 hours ago, Rtooj said:

Za to chcę im zapłacić 200+ zł żeby to ładnie wymyślili :) Chodzi o to by te ich bzdury z wampirami i paranormalnymi wydarzeniami były ograniczone pasożytami z czwórki.

Raczej trzy i pół bomby :sir: szanowny panie. Remake wyjdzie już tylko na nextgeny. Bez oglądania się na PS4 i Xboxy One. 

Opublikowano

O Village mówiono to samo na początku i Capcom również potwierdzało pełen current-gen, a jednak zrobili wersję na stare konsole. Ciężko im będzie odpuścić tak dużą bazę potencjalnej klienteli, do tego RE Engine ładnie skaluje się w dół. Podejrzewam, że za jakiś czas usłyszymy o tym, że gra trafia na więcej platform niż pierwotnie zapowiedziano.

Opublikowano
13 minut temu, Bzduras napisał:

Ciężko im będzie odpuścić tak dużą bazę potencjalnej klienteli, do tego RE Engine ładnie skaluje się w dół. Podejrzewam, że za jakiś czas usłyszymy o tym, że gra trafia na więcej platform niż pierwotnie zapowiedziano.

Co prawda to prawda (szczególnie jeśli chodzi o elastyczność silnika), ale mam nadzieję, że w końcu zaczną odcinać tę pępowinę bez oglądania się na tych, którzy zostali w poprzedniej generacji.

Opublikowano

Mam nadzieję, że jednak już się opłaca spuścić pastgenowców w kiblu i coraz więcej gier nie będzie patrzyło się wstecz.

Opublikowano

Już przy rimejku 3ki przez te stare kurwy obcieli gore więc niech nawet nie próbują tego wydawać na starą generację  :/

Opublikowano

jak bedzie cross gen po 2,5 roku od wydania nowych konsol to naprawde im w twarz napluje.

Opublikowano

Ten trailer, który pokazali - wstępnie wygląda na crossa - nie ma tma nic, czego bym nie widział w ich poprzednich grach.

Edytowane przez SlimShady

Opublikowano
23 godziny temu, darkos napisał:

RE4 Remake to będzie olbrzymie wydarzenie. Nie boje się o jakość i zawartość. Jestem przekonany o idealne 1:1 względem oryginału.

1:1 na pewno nie będzie, spece z Capcomu już od jakiegoś czasu przebąkują o zmianach "przy jednoczesnym zachowaniu feelingu oryginału". I pewnie tak się stanie, w RE2 remake też był ogrom zmian, ale klimat pozostał w zasadzie po staremu. Całe szczęście projekt został odebrany gamoniom z M Two, bo ci zapewne zmieniliby wszystko i to na gorsze, Division 1 ma jednak większe wyczucie, o doświadczeniu nie wspominając. Osobiście cieszyłbym się jakby całkowicie wywalili fragmenty eskortowe z Ashley, ba skoro planują zmiany to niech przy okazji zmodyfikują fabułę tak, żeby smarkula szybko zginęła :Coolface: w jej miejsce poproszę więcej Luisa i Ady. 

Opublikowano

Mam nadzieję że gość od "WELCOME!!" nadal żyje.

Opublikowano

Zobaczmy. Ten gotham coś tam też wygląda jak gra z początków ps4 a jednak wychodzi tylko na nowe kąsąle