Josh 4 416 Opublikowano 23 października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 października 2022 5 godzin temu, smoo napisał: Oczywiscie, ze kolejny Remake to bedzie Code Veronica. Co innego zostalo? Przeciez nie RE5 Może RE Zero? Z dopakowaną grafą i pełnoprawnym coopem taki remake miałby niezły potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Kto wie, ale RE 0 wyszlo pozniej niz RE1R i ciut lepiej wygląda, więc nie wiem czy prędzej by RE1 nie robili. Z drugiej strony brakuje gier z Claire a trochę kapusty poszło w jej nowy image, więc CV wydaje się prawdopodobną opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Capcom ostatnio mówił, że CV nie jest w planach. Myślę, że na RE4 zakończą robienie remake. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Oj wątpię że skończą robienie remake'ów tym bardziej że sprzedają się bardzo dobrze. Myślę że wszystkie pozostałe części (0, CV, 5 i 6) zostaną prędzej czy później przeniesione na RE engine (ale CV i 5 pewnie mocno przebudują żeby nikogo nie obrazić). I nadal czekam na nowego Outbreake'a, nie wiem czemu Capcom robi jakieś REverse zamiast niego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 A nie mówił i przypadkiem tylko że obecnie nie robią a nie że nie ma w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 RE4 jeszcze spoko ale robienia remake RE5 i 6 nie rozumiem. Piątka jest całkiem ok ale nie jest kultowa a RE6 to totalne barachło więc nie wiem po co sobie tym zawracać głowę. Remake CV bym chciał bo lubię tą odsłonę. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Mogą robić remake'i wszystkiego po kolei choćby po to żeby poprzerabiać lore, fabułę i design postaci do standardów nowych remake'ów. Jak zabiorą się za CV to na 100% wprowadzą gigantyczne zmiany tym bardziej że oryginał był robiony przez Nextech a nie wewnętrznie przez Capcom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Po to są rimejki że mogą tak wykierować grę że nawet 6ka będzie dobra. Chociaż po tym jak potraktowali re3 no to trzeba uważać. Ale ja chce nowe residenty a nie ciągle rimejki więc po 4ce poproszę dłuższą rimejkową przerwe panie capcom Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 1 minutę temu, Pupcio napisał: Po to są rimejki że mogą tak wykierować grę że nawet 6ka będzie dobra. Chociaż po tym jak potraktowali re3 no to trzeba uważać. Ale ja chce nowe residenty a nie ciągle rimejki więc po 4ce poproszę dłuższą rimejkową przerwe panie capcom Byłoby bez sensu, żeby nie zrobili remake'u 5 i 6. Tyle, że RE6 to rozbudowana gra i zapewne, żeby to zrobić dobrze, to trzeba podzielić na kilka części jak FF VII :D. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 A nie możemy udawać że 6stki nie było i capcom sobie ją zrobi jak będzie chciało? przy dead space też na to licze Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 20 minut temu, Czoperrr napisał: RE4 jeszcze spoko ale robienia remake RE5 i 6 nie rozumiem. Piątka jest całkiem ok ale nie jest kultowa a RE6 to totalne barachło więc nie wiem po co sobie tym zawracać głowę. Remake CV bym chciał bo lubię tą odsłonę. Kultowe pewnie nie są i nie będą, bo to akcyjniaki, ale na to się patrzy ...: Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Nic w serii nie zasługuje na remake tak, jak Code Veronica i Zero. Piękne klimaty popsute archaizmami. Nic też nie zasługuje na reboot tak, jak Outbreak. Ale taki robiony przez Capcom, a nie na zlecenie. Mają co robić. 1 też bym chętnie widział na RE Engine - to będzie kozacka zabawa. Jedynka potrzebna nie jest, bo obecny remake jest super, ale przy odpowiednim wkładzie mógłby wyjść całkiem nowy experience. Z 4 i 5 proszę nie żartować, bo za chwilę będzie trzeba remake'ować siódemkę. Oczywiście można się tu bawić - piątka inspirowana concept artami i pierwotnymi założeniami (horror, zombie, tyranty, zabijający upał), ale ileż można. Liczę na mocną 9, mniej strzelankową od 8 i w TPP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał: Kultowe pewnie nie są i nie będą, bo to akcyjniaki, ale na to się patrzy ...: 1 minutę temu, Nyu napisał: Nic w serii nie zasługuje na remake tak, jak Code Veronica i Zero. Piękne klimaty popsute archaizmami. Nic też nie zasługuje na reboot tak, jak Outbreak. Ale taki robiony przez Capcom, a nie na zlecenie. Mają co robić. 1 też bym chętnie widział na RE Engine - to będzie kozacka zabawa. Jedynka potrzebna nie jest, bo obecny remake jest super, ale przy odpowiednim wkładzie mógłby wyjść całkiem nowy experience. Z 4 i 5 proszę nie żartować, bo za chwilę będzie trzeba remake'ować siódemkę. Oczywiście można się tu bawić - piątka inspirowana concept artami i pierwotnymi założeniami (horror, zombie, tyranty, zabijający upał), ale ileż można. Liczę na mocną 9, mniej strzelankową od 8 i w TPP. Wygląda na to, że odejdą od kamery FPP. Czy to dobrze, czy źle ciężko ocenić, dla mnie FPP w Residentach to był powiew świeżości jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Dla mnie fpp był spoko. Pasował do residentowego gameplayu Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 416 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 16 minut temu, Pupcio napisał: Po to są rimejki że mogą tak wykierować grę że nawet 6ka będzie dobra Remake 6-tki miałby taki sam sens co remake TLoU. Gra jest jeszcze dosyć świeża i nie zdążyła się aż tak postarzeć, żeby odświeżać w niej coś więcej poza grafiką, no już naprawdę bez przesady. Poza tym gdyby mieli tak zrimejkować tę odsłonę jak RE2 i RE3 to zajęłoby im to wieeeeele czasu i pochłonęłoby ogromne pieniądze, w końcu to był kolos na prawie 30 godzin grania. IMO gra nie warta świeczki, chyba że całkowicie wycięliby scenariusze Jake'a oraz Chrisa i skupili się wyłącznie na dopieszczeniu kampanii Leona... tylko znowu pojawia się pytanie: po co? Serio niech lepiej odświeżą jakieś spinoffy (pierwsze Revelations? Outbreak? A może nawet Gaiden?) albo po RE4 dadzą sobie spokój z remakowaniem i skupią się już w pełni na nowych, pełnoprawnych Residentach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Ja też nie chce tych rimejków ale patrze na branże i rimejki 9 letnich gier albo remastery 5 letnich więc chyba już nikogo nie zdziwi rimejk re5 i 6. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Czyli kolejne rimejki gier strzelankowych? Szkoda. Liczę jednak ze będzie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 443 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 32 minuty temu, Pupcio napisał: Po to są rimejki że mogą tak wykierować grę że nawet 6ka będzie dobra. Chociaż po tym jak potraktowali re3 no to trzeba uważać. Ale ja chce nowe residenty a nie ciągle rimejki więc po 4ce poproszę dłuższą rimejkową przerwe panie capcom Zaraz po Veronice. Tu sie moge zgodzic Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Zawsze mogą zrobić nową część residenta na wyspie i tym razem wyjdzie dobra gra a nie code veronica Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Przecież nawet jak by klepali remake'i co dwa lata to 6 wyjdzie najwcześniej za 5 lat (jeśli ominą a raczej tego nie zrobią CV, 0 i 1) i wtedy to będzie 15 letnia gra. Ja to widzę tak: RE9 - 2024, RE1 - 2026 (na 30 lecie serii), a w 2025 mogą wpakować coś 'mniejszego' tak jak RE3R (0 albo CV). Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Pytanie czy będą odświerzali coś, co się jeszcze nie zestarzało. Może Capcom ma inne priorytety niż Sony xd 5 i 6 odpadają imo bo za nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Według mnie jeżeli w RE4R zobaczymy "nowego" Weskera, to wszelkie stare części z jego udziałem dostaną prędzej czy później Remake (CV, 0 i 1). Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 CV właśnie to jest dziwna sprawa, sam w tą część nie grałem, nie wyszła też żadna reedycja na sprzęcie po erze PS2/GC, a jednak wyraźnie została ta część ominięta na rzecz RE4. Według mnie projekt został pominięty i nie ujrzymy remake'u, bo imo powinien się pojawić pomiędzy RE3 a RE4 z racji timeline'u teraz to nie miałby sensu. Ponadto przecieki o DLC do RE8: Praise for the Third Person mode Didn't really cover Mercs They feel the DLC might be setting up RE9, gives more closure for Village 3.5 Hours on their first playthrough (Medium) More "Survival Horror" than the base game Well worth the price for any RE fan Trzecia kropka zwiastuje rychłe RE9 :D. Ma to sens, by teraz jednak wydać coś świeżego, a po RE9 to zobaczymy, stawiam na remake RE5, za 2/3 lata, potem RE X :P. Fajnie, że 3.5h, jak na DLC do RE, to jest zaskakująco długi czas, nie wiem w sumie, czy dlc będzie miał też tryb FPP? Nie doczytałem tego nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 443 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Pamietacie ta ankiete chyba z rok temu. Capcom w tedy sie pytal czego fani od nich oczekuja, jakiego remake by chcieli. Ja ptaszka postawilem na Veronice moze teraz tez bedzie cos podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 24 października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 października 2022 Rimejkowanie CV ma sens pod kazdym wzgledem bo to jest taka jakby zapomniana czesc ktora w sumie jest klasycznym residentem. Chociaz dla mnie osobiscie 0 bylo lepsze niz CV, tyle ze balbym sie rimejku 0 ze wzgledu na te mechaniki i zmiany buhatera ktorym sterujemy, pewnie by to wyewoluowalo w zlym kierunku bo jakos ciezko mi sobie wyobrazic, zeby zostawili to niezmienione, predze by dali coopa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi