Opublikowano 10 marca 20232 l Pierdole, więcej nie gram. Miałem raz odpalić, ale się nie da xd. Duch oryginału zachowany, to najważniejsze. Widzę, że będzie skalowanie poziomu trudności jak w oryginale. Za drugim podejściem wytraciłem cała amunicje i rozwaliłem nóz na samym początku, bo nie uciekłem tym trzem tylko poszedłem za nimi ich zabić. To potem amunicja sypała mi się co chwilę i skończyłem demo z ponad 30 nabojami. To właśnie lubię w tej część, nie ma oszczędzanka tylko cały arsenał. Będzie dobrze
Opublikowano 10 marca 20232 l 10 minut temu, MichAelis napisał: Pierdole, więcej nie gram. Miałem raz odpalić, ale się nie da xd. Duch oryginału zachowany, to najważniejsze. Widzę, że będzie skalowanie poziomu trudności jak w oryginale. Za drugim podejściem wytraciłem cała amunicje i rozwaliłem nóz na samym początku, bo nie uciekłem tym trzem tylko poszedłem za nimi ich zabić. To potem amunicja sypała mi się co chwilę i skończyłem demo z ponad 30 nabojami. To właśnie lubię w tej część, nie ma oszczędzanka tylko cały arsenał. Będzie dobrze Tak, na pewno jest skalowanie dropu, można powystrzelać prawie wszystkich, ja chyba miałem rekord 40.
Opublikowano 10 marca 20232 l Btw nie wydaje się wam, że okno na parowanie trochę za długie? No ale broń się niszczy, więc nie można nadużywać.
Opublikowano 10 marca 20232 l Sprawdziłem teraz demo na PS4. Fajnie ale nie ma rewelacji i nie czuję tego czegoś co było przy pierwszym kontakcie z oryginałem. No ale to demko więc może pełna gra wypadnie lepiej. Podobnie miałem z Village. Kiepsko, że nie ma polskich napisów. Są za to po rosyjsku, bo przecież hajs się musi zgadzać... Widzę, że nie tylko ja miałem zastrzeżenia do grafiki na PS4. Brzydko to wygląda ale u mnie efekt mógł być potęgowany tym, że gra była zainstalowana na dysku zewnętrznym więc tekstury mogły się dłużej doczytywać. Fajne rozwiązanie, że można kogoś postrzelić a potem podbiec i dokończyć, nie pamiętam czy to było w oryginale. Robienie mikstur czy innych rzeczy maksymalnie uproszczone. Już nie trzeba pamietać co się z czym miesza aby uzyskać dany efekt. Po tym co tutaj zobaczyłem w życiu nie zapłaciłbym za grę tyle ile wołają na premierę. Zwłaszcza, że mam sporo zaległości a na PC jest trochę tych gier w klimacie starych RE. Po południu sprawdzę jeszcze jak wypada wersja na XSX, gdzie może chociaż grafika zrobi na mnie lepsze wrażenie.
Opublikowano 10 marca 20232 l Najważniejsze że strzelanie oddaje. Tego z ósemki kompletnie nie czułem a tutaj jak wjedzie coombo strzał w kolano/łeb i obrotowy luj ogłuszacz to ja pyerdoleeee
Opublikowano 10 marca 20232 l 6 minut temu, Pupcio napisał: Najważniejsze że strzelanie oddaje. Tego z ósemki kompletnie nie czułem a tutaj jak wjedzie coombo strzał w kolano/łeb i obrotowy luj ogłuszacz to ja pyerdoleeee Leciałeś to chainsaw mode :D? Ja odpuściłem. Generalnie na hita się pada w nim.
Opublikowano 10 marca 20232 l Skończyłem dwa razy. Raz na performance, raz na resolution. Imo słabe to demo, ledwo da się wyszaleć na te 10 minut. Spustów nie mam. Podoba mi się ta mechanika parowania a headshoty na padzie wychodzą elegancko wystarczy podnieść czułość. Jak na razie ciężko mi powiedzieć czy podoba mi się bardziej od pierwowzoru.
Opublikowano 10 marca 20232 l W końcu wróciłem z pracy i zagrałem. Remake niepotrzebny, demo krótkie, ale zadanie spełniło - apetyt na pełniaczka wystrzelił. I znów GOTY znamy w pierwszym kwartale roku, nie widzę nic, co by mogło zagrozić tej grze.
Opublikowano 10 marca 20232 l 38 minut temu, Bzduras napisał: W końcu wróciłem z pracy i zagrałem. Remake niepotrzebny, demo krótkie, ale zadanie spełniło - apetyt na pełniaczka wystrzelił. I znów GOTY znamy w pierwszym kwartale roku, nie widzę nic, co by mogło zagrozić tej grze. Zelda
Opublikowano 10 marca 20232 l No nie wiem żabcie, nie wiem. Niby wszystko jest lepsze, fajniejsze, ale sam gameplay jakby był przyjemniejszy w oryginale. Tutaj wszystko jest takie ślamazarne, samo chodzenie Leona (nie bieganie) wydaje się niedopracowane. I celowanie wydaje się jakby dające mniej frajdy. Oryginał wciąż pozostanie królem, ale remake na pewno będzie solidny. Grafika wydaje się sporo gorsza technicznie od ósemki.
Opublikowano 10 marca 20232 l Mi tez sie dziwnie gralo. Grafika ustawiona na klatki wydawala sie strasznie plastikowa. Strzelanie no takie se. I musze wam cos wyznac, za ch.uja nie wiem o co kaman w tej sekwencji z wiesniakami. Trzeba spylac w kolko? Bo chyba ich nie zabije wszystkich 30 nabojami xD W oryginal gralem raz lata temu.
Opublikowano 10 marca 20232 l Mućka podpalona, zabawa w berka z wieśniakami też zaliczona to i demo odhaczone. Ogólnie jest spoko, tylko, że ja zacząłem niedawno pierwszy raz grać w oryginał i świetnie się bawię, jak remake będzie zbierać oceny na poziomie 85-90% to może się zastanowię nad kupnem.
Opublikowano 10 marca 20232 l 28 minut temu, Figaro napisał: No nie wiem żabcie, nie wiem. Niby wszystko jest lepsze, fajniejsze, ale sam gameplay jakby był przyjemniejszy w oryginale. Tutaj wszystko jest takie ślamazarne, samo chodzenie Leona (nie bieganie) wydaje się niedopracowane. I celowanie wydaje się jakby dające mniej frajdy. Oryginał wciąż pozostanie królem, ale remake na pewno będzie solidny. Grafika wydaje się sporo gorsza technicznie od ósemki. Akurat grałem niedawno w oryginał (HD Project, ale gameplay ten sam) i jest dokładnie na odwrót. W rimejku wszystko jest płynniejsze, poruszanie, celowanie, bardziej responsywne, strzelanie też ma lepszy feeling (kilka składowych - "mięsistość"/grafika/efekty postrzału/obrażenia/reakcje wieśniaków na postrzał).
Opublikowano 10 marca 20232 l znalazł ktoś z was kluczyk do skrzynki w pierwszym domku po lewej (przy stosie)? no i czy dojechaliście El Salvadora? u mnie się słaniał po 5x aplikacji z shotguna ale jeszcze trzeba czymś poprawić, może granatem hm? Edytowane 10 marca 20232 l przez nero2082
Opublikowano 10 marca 20232 l 7 minut temu, nero2082 napisał: znalazł ktoś z was kluczyk do skrzynki w pierwszym domku po lewej (przy stosie)? no i czy dojechaliście El Salvadora? u mnie się słaniał po 5x aplikacji z shotguna ale jeszcze trzeba czymś poprawić, może granatem hm? Tak, 6 strzałów z Shotguna + granacik, jeszcze dobrze jakby stał w ogniu koło krowy :).
Opublikowano 10 marca 20232 l El Salvador? Parę strzałów z shotguna, kop, granat i chwilę później padł. Ale jak pierwszy strzał z shotguna go nie odrzucił to byłem lekko zaskoczony. A co do rozgrywki, RE4 oryginał był bardziej arcadeowy i przewidywalny, teraz lepiej czuć wagę przeciwników, mają więcej animacji i wszystko płynnie się ze sobą zgrywa. Fizyka dostała mocnego kopa w stosunku do oryginału i mi się to podoba bo przynajmniej będą dwie gry w które gra się inaczej.
Opublikowano 10 marca 20232 l Jak komuś się wydaje, że IQ jest zjebane na PS5 i wyglada jak gówno rozmazane z PS2, to nie załamujcie się, to prawdopodobnie bug graficzny FSR. To samo było z DS Remake na PS5 (problem z FSR na tymże). Tam poprawili kilka dni po premierze, tutaj być może się wyrobią przed dzięki demku. Ale jak coś na PC i Series X IQ jest git :). Szczególnie dostrzegalne jak ktos sprawdzi inną konsole/PC, które nawet na low ma obraz jak żyleta.
Opublikowano 10 marca 20232 l Jak wieśniaki dopadną w rogu to nie ma zmiłuj. I ten siarczysty kop jaki można zasadzic babce z widłami szkoda, że nie ma w chatce przed wioska babki przy bitej widłami do ściany. No i wilk jest już rozbebeszony w sidłach graficznie na ps4 amator spoko, bardzo fajnie to wygląda ale by mogło lepiej. Z rzadka jakieś tekstury się nie zdążą dograć. Ogólnie dla mnie super, ale ten Leon z biodrami szerszymi niż barki przynajmniej w tej kurtce tak to wygląda. Kręci dupcią jak po 10 paczkach.
Opublikowano 10 marca 20232 l 12 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Jak komuś się wydaje, że IQ jest zjebane na PS5 i wyglada jak gówno rozmazane z PS2, to nie załamujcie się, to prawdopodobnie bug graficzny FSR. To samo było z DS Remake na PS5 (problem z FSR na tymże). Tam poprawili kilka dni po premierze, tutaj być może się wyrobią przed dzięki demku. Ale jak coś na PC i Series X IQ jest git :). Szczególnie dostrzegalne jak ktos sprawdzi inną konsole/PC, które nawet na low ma obraz jak żyleta. W DS nie było problemów z FSR, tylko z VRS, dwie zupełnie inne rzeczy.
Opublikowano 10 marca 20232 l Pograne ale tak jak x lat temu to ogrywałem w okolicach premiery, tak jak i teraz fajnie się strzela ale nie jest to moj setup. O wiele lepiej bawiłem się w piątce w coopie na kanapie przyznam szczerze
Opublikowano 10 marca 20232 l 19 minut temu, tjery napisał: W DS nie było problemów z FSR, tylko z VRS, dwie zupełnie inne rzeczy. Ok, to tutaj czytałem o FSR, tam rzeczywiscie byl problem z VRS. W każdym razie nie powinno wyglądać to aż tak źle, jak wygląda obecnie:). Sam byłem zaskoczony na minus, nawet w trybie resolution. No cóż, ale to sa plusy demka można sobie porównać różne platformy. PC zdecydowanie daję radę w tej grze i to wcale nie musi być mocarny.