MichAelis 5 618 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 8 minut temu, Donatello1991 napisał: No i gites. Nigdy nie grałem. Jest tam jakis nemezis jak w 2 i 3? Nie ma i dlatego to najlepszy resident. 1 Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Godzinę temu, Whisker napisał: Teraz czas na Code Veronice albo RE5 RE5 to by musieli jeszcze mocniej przemodelować niż pozostałe odsłony, żeby usprawiedliwić powstanie remake'a. Odświeżone CV za to jak najbardziej bym przyjął, poza tym zupgrade'owane Zero lub Outbreaki, bo też się troszkę postarzały. No i nie wiem czy najpierw Capcom znowu nie zrobi remake'a pierwszego Residenta, bo tak by wynikało z przecieków. Spencer mansion z taką grafą jak w RE4R? 1 Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Siliconera, gdzie autor wystawił grze 7/10 Cytat The Resident Evil 4 remake is Resident Evil 4 in spirit, but little else. It has a clear foundation to the game it aspires to be through familiar locations, level design, and enemies. But functionally, it feels more like an action game Dobrze wiedzieć, że oryginał nie był grą akcji... 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 A mogą zrobić nową część w TPP, zamiast kurwa kolejny remake? Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Na meta już 93, ale wciąż, wow, nie spodziewałem się aż tak wysokiej oceny! Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 41 minut temu, Josh napisał: RE5 to by musieli jeszcze mocniej przemodelować niż pozostałe odsłony, żeby usprawiedliwić powstanie remake'a. Odświeżone CV za to jak najbardziej bym przyjął, poza tym zupgrade'owane Zero lub Outbreaki, bo też się troszkę postarzały. No i nie wiem czy najpierw Capcom znowu nie zrobi remake'a pierwszego Residenta, bo tak by wynikało z przecieków. Spencer mansion z taką grafą jak w RE4R? Chętnie przeszedłbym jedynkę po raz któryś, na wzór RE2R, czy RE4R. RE5? Niepotrzebny remake. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 2 godziny temu, Whisker napisał: Teraz czas na Code Veronice albo RE5 Z kupsztalowego Residenta nie da się zrobić dobrego rimejka Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 3 minuty temu, Czezare napisał: Z kupsztalowego Residenta nie da się zrobić dobrego rimejka RE5 to najlepszy Resident Spoiler (który wyszedł pomiędzy RE4 a RE7) :D. 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Nawet nie wiem jak mieli by podejść do 5 i CV pod względem scenariuszu i postaci. Przecież zostali by zwyzywani przez zachodnich NIEgraczy za złe obrazowanie mniejszości... z drugiej strony patrząc na Hogwarts Legacy to może być idealna forma marketingu Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Przeczytałem kilka recenzji i wychodzi na to, że w kilku momentach zmienili fabułę. Nie znam szczegółów, bo nie chcę sobie spoilerować, ale serio liczę na to, że tym razem nie udupili Umbrelli. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Mnie się tam piątka podobała, klimaty afrykańskie bardzo spoko. Szóstka to było crapiszcze i mam nadzieję, że już nigdy go nie ruszą. 1 Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Trybu Mercenaries nie będzie na premierę. Dodadzą to za jakiś czasza darmo. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 nie no remake tego genialnego coopa musi byc. ile takich fajnych coopow jest teraz ? tego trzeba, jak wody. nie wspominam juz o tym ze to byl genialny couch. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Separate Ways i Assignment Ada ile będzie kosztować, jak myślicie? Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Rozwalankowe RE w koopie każdy zna, ale gdyby zrobili taki gameplay jak w RE2R na dwie osoby? Wspólne bujanie się po mrocznych lokacjach, prucie do zombie, wymienianie się przedmiotami i rozwiązywanie zagadek wymagających kooperacji? Potencjał jak cholera, dlatego bardziej liczę na remake Zero. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 1 minutę temu, Rozi napisał: Separate Ways i Assignment Ada ile będzie kosztować, jak myślicie? Pewnie 20$ jak Winters Expansion. Tylko będą musieli dodać trochę lokacji bo w oryginale ganiało się praktycznie po tych samych miejscówkach co Leonem. Cytuj
Popi 92 Opublikowano 17 marca 2023 Autor Opublikowano 17 marca 2023 Elo chłopy, o czym wy tu piszecie jaki remake re5. Ja tego nie chce i niech nawet nie próbują tego robic. Bo jeśli takowy będzie to do pozygu poprawny politycznie. Bo dzisiaj nie można strzelać do murzynków to na bank w remaku 5 podmienią na białych majini żeby nie wyszła medialna sraczka choć już w 2009 się o to srali ale wtedy były jeszcze w miarę normalnie czasy to to jakoś przeszło a teraz środowiska blm by się o to zesraly Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 24 minuty temu, Josh napisał: Wspólne bujanie się po mrocznych lokacjach, prucie do zombie, wymienianie się przedmiotami i rozwiązywanie zagadek wymagających kooperacji? Potencjał jak cholera, dlatego bardziej liczę na remake Zero. No dla mnie RE5 był zajebisty, a potem dostał dodatek Lost in Nightmares Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 (edytowane) Taka ciekawostka: oryginalnie RE5 miał wyglądać nieco inaczej, a zamiast Shevy grywalny miał być Barry jednak przez to że murzynki się zesrały Capcom postanowił trochę uspokoić sytuację wrzucając Shevę jako jedną z głównych postaci. Cytat No dla mnie RE5 był zajebisty, a potem dostał dodatek Lost in Nightmares Ja też lubię tę część, jednak jestem zdania że są Residenty, które gorzej się zestarzały i bardziej zasługują na odświeżenie. Edytowane 17 marca 2023 przez Josh Cytuj
_D23 83 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Myślę, że o remaku Code Veronica można śmiało zapomnieć. O odświeżonej piątce nawet nie myślę. Chyba, że by ją całkowicie przemodelowali bo sieczka na murzynach nie ma szans w tych czasach. Cały czas obstawiam, że Capcom sięgnie po Dino Crisis. Wierzę w to mocno. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Ej z 6 początkowe levele Leosiem były bardzo dobre. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 29 minut temu, Square napisał: No dla mnie RE5 był zajebisty, a potem dostał dodatek Lost in Nightmares Oj ten dodateczek to było GOTG dodateczków do Residenta. 28 minut temu, Josh napisał: Taka ciekawostka: oryginalnie RE5 miał wyglądać nieco inaczej, a zamiast Shevy grywalny miał być Barry jednak przez to że murzynki się zesrały Capcom postanowił trochę uspokoić sytuację wrzucając Shevę jako jedną z głównych postaci. Ja też lubię tę część, jednak jestem zdania że są Residenty, które gorzej się zestarzały i bardziej zasługują na odświeżenie. Ja bym zrobił Code Veronica, to oczywiste, Potem 0 i 1 (już do TPSa). Dopiero 5 i 6 (zrobione od nowa). 25 minut temu, _D23 napisał: Myślę, że o remaku Code Veronica można śmiało zapomnieć. O odświeżonej piątce nawet nie myślę. Chyba, że by ją całkowicie przemodelowali bo sieczka na murzynach nie ma szans w tych czasach. Cały czas obstawiam, że Capcom sięgnie po Dino Crisis. Wierzę w to mocno. Strzelania do Dinozaurów też nie ma w 2023 :D. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 Średnia 93 to bardzo dobry wynik, ale gdyby tak logo Capcom zamienić na Nintendo to by spokojnie podskoczyła do 95. 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 17 marca 2023 Opublikowano 17 marca 2023 4 godziny temu, Zwyrodnialec napisał: Średnia 93 to bardzo dobry wynik, ale gdyby tak logo Capcom zamienić na Nintendo to by spokojnie podskoczyła do 95. Nie chce wywoływać wojenek, ale Nintento tej generacji (Switch) wydał !!!2!!! gry z oceną powyżej 90 (BoTW i Marian Odyssey na samym początku) i jeden remaster Metroida. Malutko, tak to glownie dobre gry z mid 80... i reszta to średniaczki, jak dla mnie mogło być lepiej, może to też przez uposledzony coraz bardziej Hardware, który nie przetrwal próby czasu. Capcom sam ma lepsze wyniki . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi