Skocz do zawartości

Resident Evil 4 Remake

Popi

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Kazub napisał:

o to to. pamiętałem jedynie, że to był ktoś kompetentny.

tak btw. to na hardcore w oryginale (grałem 20 lat temu) trzeba było się szczypać z nabojami jak w dajmy na to ostatnich dwóch rimejkach, czy było bardziej ammo friendly ? 

Nie wiem co byś musiał robić, żeby w RE4 skończyły Ci się pociski, nawet na Pro masz zawsze pełną walizkę ammo. Gra działa w ten sposób, że jeżeli się mocno wypstrykujesz, to wtedy z martwych przeciwników dostajesz większe ilości amunicji, podobnie to chyba działa z roślinkami. 

3 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Re3r to powinno wyjść jako dlc zaraz po re2r i do re2r. No, ale i tak człowiek kupił za full price. 

Ogólnie widać pewne różnice w silniku. HDR jest dużo lepsze, grafika dostała lekkiego boosta (przynajmniej nowe miejscówki). Ingerowali w brak fizyki u zombie pewnie dla optymalizacji. Nie wiem czy takie dlc by to wniosło na buildzie RE2.

55 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

Ogólnie widać pewne różnice w silniku. HDR jest dużo lepsze, grafika dostała lekkiego boosta (przynajmniej nowe miejscówki). Ingerowali w brak fizyki u zombie pewnie dla optymalizacji. Nie wiem czy takie dlc by to wniosło na buildzie RE2.

Czyli te poprawki nie mogłyby zostać dodane wraz z DLC? LOL.

Dla mnie RE3 jest niefortunny, raz zrobili go w Umbrella Chronicles tak, że nie miał nic wspólnego z oryginałem, potem remake, który nie jest remake'iem, tylko też jakąś tam wariacja. Po RE2 można się było spodziewać cudu.

19 minut temu, Nyu napisał:

Czyli te poprawki nie mogłyby zostać dodane wraz z DLC? LOL.

Dla mnie RE3 jest niefortunny, raz zrobili go w Umbrella Chronicles tak, że nie miał nic wspólnego z oryginałem, potem remake, który nie jest remake'iem, tylko też jakąś tam wariacja. Po RE2 można się było spodziewać cudu.

Nie wiem czy mogłyby, ale chyba trójka zasługiwała mimo wszystko na bycie osobną grą, a nie dlc wymagające kupna 2ki lol

Licznik czasu w RE3R nie zlicza cutscenek i momentów z dialogami nawet przez krótkofalówkę. Ale jak ktoś miał poniżej 4h to chyba grał na easy albo sprintem od punktu A do B. Ja przy pierwszym niespiesznym przejściu ukończyłem w ~7h a licznik pokazał coś koło 5h, a później ukończyłem jeszcze raz, i kolejny i kolejny i tak poszło 30h bo masterowanie RE3R to czysta przyjemność.