Skocz do zawartości

Resident Evil 4 Remake

Popi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, XM. napisał:

Ok, dzięki. Czyli stosunek nowości do wyciętych rzeczy jeśli chodzi o linie fabularna jest na plus?

Spoiler

Głowna oś jest rozbudowana mocno, nic mocnego nie wycięli a nieco dodali. Same dodatkowe tryby po prostu pojawia się później 

Edytowane przez Whisker
  • Dzięki 1
Opublikowano

Kurde hype jest ale mam nadzieję, że pełna wersja będzie się prezentować zdecydowanie lepiej niż demko. Właśnie ograłem na XSX i tak bez wow powiedziałbym :/

Opublikowano

Pamiętam jak ktoś z Neo Plusa miał RE6 na miesiąc przed premierą. Potem wyszło,  że kradzione kopie z tłoczni. Mieli okazję zrobić pierwszą recenzję na świecie, a zamiast tego 2 miesiące później Gulash zamknął NP.

• Smutny 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Daffy napisał:

Whisker już gra? How?

Już nie gram bo skończyłem ;)  teraz lecę trzecie przejście bo oderwać się nie można. Kod recenzencki otrzymałem spełniając pewne warunki (YT, FB i współpraca od 2005r), pozdro :) i jak macie jakieś pytania śmiało ale będą w spoilerach i dotyczące tylko pewnych kwestii.

Edytowane przez Whisker
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Grafika poprawioną? Czy to samo co w demie?

Spoiler

Wersja recenzencka nie ma Day one Patch wiec jest identyczna jak demo (w dzień premiery ma być Patch poprawiający efekt deszczu i dobrze bo coś jest z nim nie tak). Grafika w pewnych momentach powoduje opad szczeny.

1 godzinę temu, MichAelis napisał:

Euro rtv sie do kogos odezwalo z wysylka? 

Moją edycje kolekcjonerską maja jutro wysłać. Wczoraj przyszło info z SMS i terminem wysyłki 

Edytowane przez Whisker
Opublikowano
3 minuty temu, Daffy napisał:

Masz kanał na YT? Dawaj linka xd

Wysłałem Ci na priv, jutro na naszej stronie FB pojawi się moja recenzja ale nie chce promować linkami bo to nie miejsce na reklamę :P

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Whisker

jedynie sluszna progresja broni tak jak w og 2005 ?

pistolet  to poczatkujacy - potem red9
zwykly szotgun - riot gun - striker
snajperka odrazu semi auto
tmp nikogo

CZY POZMIENIALI

Edytowane przez Andżej
Opublikowano
15 minut temu, Andżej napisał:

Whisker

tmp nikogo

CZY POZMIENIALI

TMP jest dobre na bossów, a ten riot gun zbędny bo ma niewiele większą siłę uderzenia od standardowej strzelby z większym zasięgiem.

Opublikowano (edytowane)

riot ma mniejszy spread i jest dobry zeby walic hedenshouldersy. i moc ma tez wieksza na kazdy level chyba o 2. ale sluszna uwaga, roznice sa male a kasy mozna przyszczedzic zostawiajac przy zwyklym szotgunie.

tmp faktycznie jesli chodzi o dps jest dobry, ale na professionalu amunicje wpyerdala za szybko ( chyba ze ktos amunicje regeneruje na zasadzie upgradu magazynku) . nawet nie jest za dobry na strat head shot - kick - knife. tutaj niepodwazalnym zwyciezca jest red9, najlepszy ammo saver na pro.

raz czy 2 robilem runy z tmp zamiast red9 i chyba gorzej mi sie gralo niz z redem. a tej pierwszej snajperki to nie wiem czy kiedykolwiek uzylem xd.

ja chyba bede robil gun progression taki : handgun - red9, shotgun - striker (tutaj chyba faktycznie pomine tego riota, tak z ciekawosci) semi auto no i broken (tutaj no contest, jest za darmo no i max upgrade byl mocarny)
oczywiscie zakladajac ze balans i statystyki sa takie same w rimejku jak w orginale

stad moje pytanie to Whiskera :D

ciekawe, jakie beda bonusowe bronie, chicago typewriter w orginale w sumie psul rozgrywke, mozna go bylo kupic juz na poczatku new game plus (jak sie skonczylo separate ways i pozbieralo troche skarbow w pierszym runie) i kazda inna bron w tym momencie jest niepotrzeba. Jak w przyszlosci bedzie chicago, to powinni go zrobic jako zwykla bron, ktora trzeba ulepszac, ale nie dawac mu infinite ammo. w sumie tak samo bylo w revelations 2. bron ponadprzecietna ale nie przegieta ze psula gre na starcie bo miala infinity ammo

mi to sie marzy bron typu lever action, jak medicine stick z NV albo hunting rifle z remnantsow. IMO najlepszy typ giwer w grach pod katem funu.

Edytowane przez Andżej
Opublikowano
40 minut temu, Andżej napisał:

Whisker

tmp nikogo

CZY POZMIENIALI

Spoiler

Pierwszy pistolet to ten sam co w demku, jest później Red9, punisher, matylda. Z Shotgunami jest tak jak piszesz w tej samej kolejności. Snajperka również bez semi auto ale później wpada już automat. TMP olewać i tu masz racje bo później wpadają lepsze

Opublikowano (edytowane)

a jaka ty progresje robiles ? i jak wypadaja statystyki w porownaniu do orginalu, podobnie ?

i czy jest jakas Assault rifle, tej kategorii nie bylo w re4. 

Edytowane przez Andżej