Lochu 58 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Wydaję mi się że grafika to to samo co w Village i w trybie resolution na PS5 z włączonym ray tracingiem działa nieźle, nie jest zablokowane na 30fps jak w innych grach. Cytuj
second 3 695 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 17 minut temu, Daffy napisał: Jakie książki polecacie by lepiej poczuć lore? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 40 minutes ago, Czoperrr said: Najmniej potrzebny remake ever. A na chuj ci te pieniądze? Ściany będziesz nimi tapetować? Już lepiej na Rimejka wydać trzy stówki 1 Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Na pewno komisariat robił o wiele lepsze wrażenie w wersji na next-gen niż ta kupa belek i cegieł pozlepianych świnskimi odchodami. Bardzo ładnie wyglądają ciała wieśniaków z tymi wystającymi ruszającymi się wnętrznościami. Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Village moze siorbac pisiora tej grze. 2 1 Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 czy wszystkie wbite pucharki na PS4 "przekonwertują" się na wersję nowej generacji czy po wykonaniu upgrade'u będę musiał wszystko wbijać od nowa?Tak progres i trofea przejdą, ponieważ gra ma opcję cross sejwa i obsługuje autopop trofeów. 1 Cytuj
Shago 3 569 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 44 minuty temu, smallv86 napisał: Village moze siorbac pisiora tej grze. PC UltraWide? Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Myślałem, że jak wejdę do tematu to poczytam spusty odnośnie gameplayu, a tu narzekanie, że na cegły poszło 3 polygony mniej niż w Village... zawiedliście mnie jako gracze. 3 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Melduje się w Hiszpańskiej wiosce panowie. Pora uwolnić te prezydencką laskę To będzie spaniały weekend 1 Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Do mnie nadal nie dociera narzekanie na grafikę w ostatnich Residentach na RE Engine. Zbyt dużej ilości interakcji z otoczeniem nie ma, ale poza tym jest palce lizać. Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 (edytowane) . Edytowane 24 marca 2023 przez smallv86 Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Teraz, Josh napisał: Myślałem, że jak wejdę do tematu to poczytam spusty odnośnie gameplayu, a tu narzekanie, że na cegły poszło 3 polygony mniej niż w Village... zawiedliście mnie jako gracze. Przecież napisałem 2 strony wcześniej o gameplayu, świetna mechanika z nożem, nowi przeciwnicy, stary świetny re4, ile można pisać o świetnym gameplayu który jest taki sam od 20 lat. A że gra jest zrobiona wizualnie po macoszemu to inna sprawa, to pierwsze się rzuca w oczy. Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 9 minut temu, Shago napisał: PC UltraWide? Tak Spoiler Tylko wejscie burzy w orginalnym re4 było duzo lepsze. Zasypiamy w chatce w zachmurzony dzien a budzimy sie w nocy w burze, bardzo to robilo tutaj tak stopniowo w ta burze wchodzimy. Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 (edytowane) No niektóre widoczki znanych miejscówek z oryginału to (Te wiszące pomosty nad kanionem przy zachodzie słońca ) Gameplay jest w pyte, na tyle sporo możliwości radzenia sobie z wieśniakami, że omnomnom. RE4 to kwintesencja gier wideo i CAPCOM to pojeby. Edytowane 24 marca 2023 przez Szermac 1 Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 https://www.powerpyx.com/resident-evil-4-remake-trophy-guide-roadmap/ Cytat Must also beat the highest difficulty “Professional” in a New Game without Bonus Weapons for the “Handcannon” weapon, and beat Professional with A-rank for the “Chicago Sweeper” weapon. Podoba mi się. Wygląda na to, że tym razem trzeba mieć odrobinę skilla, żeby dziabnąć platynę / calaka. Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Tryb The Mercenaries będzie dostępny od 7 kwietnia. Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Motyw strzelnicy, zajebisty i mechanika tych tokenów i nagród za nią charmów też na plus z nowości póki co Cytuj
nero2082 791 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 23 minuty temu, Szermac napisał: sporo możliwości radzenia sobie z wieśniakami, że omnomnom. suplexowanie starych bab nigdy się nie nudzi :] może macie jakieś fajne patenty jeszcze? na pewno można strzelić w latarenki żeby szopa spłonęła, można wytrącać widły strzałami po łapach, oczywiście największe zadymy są przy barykadowaniu, wtedy shotgun idzie w ruch i odstrzeliwanie łbów jest grane kurła miałem nie brać day1 poniewaz backlog no ale jednak się skuszę bo tęsknię za tym mięsistym gameplayem <3 Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 (edytowane) Mechanika często siedzi w dawnych generacjach, np. gdy Fernando wchodzi przez okno, to odpowiedni strzał zawsze uruchamia tą śmieszną animację odrzucania na 2 metry do tyłu, ale spóźnij się o sekundę i Fernando nawet się nie skrzywi jak dostanie w głowę. Pytanie czy to jest horror, pewnie jest na poziomie ilości krwi i stworków, ale straszenia tutaj nie ma żadnego, czytałem że ta wersja jest mroczniejsza, zobaczymy na dalszych etapach czy to będzie widać, na razie świeci pięknie słoneczko, wokół złom, betoniarki i przeciwnicy, plus ubijanie szczurków dla nagrody. Edytowane 24 marca 2023 przez Rtooj Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Straszenie tutaj jest, objawia się w poczuciu stresu przy starciach. No kurwa, ta gra jest o wiele trudniejsza niż oryginał; miejscówkę z kładkami w wąwozie powtarzałem chyba z 10 razy. Wieśniaki są agresywni, szybcy, potrafią flankować, no jest wymagająco (gram na HC). Już nie klękają po jednym strzale w kolano, a potrafią ich przyjąć więcej. Ale mechanika parry jest w kurwę satysfakcjonująca, matulu najdroższa Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Dzisiaj mam nockę. Z RE4 of course :D. 3 godziny temu, mozi napisał: Na piecu imo lepiej 4 wyglada. Nie ma porównania. Względem dema dodali sporo ustawień których nie było w demo ale ogólnie wydajność jest lepsza. Nie ma mico stuttera z Denuvo? Good, very good :). Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 2 minuty temu, Rozi napisał: Straszenie tutaj jest, objawia się w poczuciu stresu przy starciach. No kurwa, ta gra jest o wiele trudniejsza niż oryginał; miejscówkę z kładkami w wąwozie powtarzałem chyba z 10 razy. Wieśniaki są agresywni, szybcy, potrafią flankować, no jest wymagająco (gram na HC). Już nie klękają po jednym strzale w kolano, a potrafią ich przyjąć więcej. Ale mechanika parry jest w kurwę satysfakcjonująca, matulu najdroższa To już po demie było widać. W oryginale wsioki były strasznie tępe, ustawiały się jeden obok drugiego, żeby można je było wszystkich ładnie pierdyknąć granatem, Leona chwytały od niechcenia i w ogóle ze sobą nie współpracowały. W demku, w szczególności na Mad Chainsaw to był jakiś kosmos, a najbardziej zaskoczył mnie typek z piłą jak nagle znikał z pola widzenia i potrafił się na nas zaczaić gdzieś w chatce. Coś mi mówi, że na professional to będzie gruby SHIET. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 16 godzin temu, Bigby napisał: 189 zł z legitnego sklepu: https://gg.deals/game/resident-evil-4/ Mi na Kinguinie anulowali preorder :D. Kupiłem drugi raz to samo i poszło (chyba od innego dostawcy). Ogólnie te sklepy z keyami niby są ok, ale jednak zawsze przy preorderze jest dreszczyk emocji, że coś spierdolą. Polecam bezpośrednio dać te 15% wincyj :D. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Dzisiaj mam nockę. Z RE4 of course :D. Nie ma mico stuttera z Denuvo? Good, very good :). Właśnie nie. Imo lepiej chodzi bo w demie były spadki poniżej 100 fps teraz jest lepiej ale dużo nie pograłem tylko pare min. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Już hardcore jest ciężki, aż mi wstyd za ilość zgonów, które zaliczyłem, ale też niektóre były niesprawiedliwe. Akcje typu "kończysz animację melee i zanim postać odda Ci kontrolę dostajesz hita na japę" się zdarzają, animacje nie mają żadnych i-frames. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi