Skocz do zawartości

Resident Evil 4 Remake

Popi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja PIERDOLE miałem ochotę zamordować te grę. 

Spoiler

Grałem i zdobywałem trofea na PS5 będąc offline, zdobyłem już 50%. Trofea wpadały bez problemu. Dziś włączam PS5, robię update systemu. Sprawdzam dziś postęp w grze i 36%, zdobytych pucharków 18/40, nie mam żadnego za znalezione skarby, za zabicie Verdugo. Za zniszczenie wszystkich Castelanów, za przejazdy wagonikiem i skuterem bez ich uszkodzeń.

A jak sprawdzam Media Gallery i zakładkę w której są zdjęcia i filmiki nagrane podczas zdobywania trofeów to mam nagrane jak trofea są zaliczone. I w sumie to choy. nie wiem co robić dalej :facepalm:

0f3.png

No ale uruchomiłem grę, wszedłem do postępów i tam wszystko było tak jak trzeba, sprawdziłem pucharki z poziomu uruchomionej gry i nagle pokazało mi 50 % i zaktualizowało listę. :obama: Stresik jak w walce z Salazarem na PRO 

Dziś spróbuję przelecieć grę nożem i pistoletem bez kupowania niczego u kupca i leczenia się. Zobaczę jak daleko zalecę :) Fingers Crossed

1 godzinę temu, darkos napisał:

Dziś spróbuję przelecieć grę nożem i pistoletem bez kupowania niczego u kupca i leczenia się. Zobaczę jak daleko zalecę :) Fingers Crossed

Grę da się przejść w jeden dzień? W dodatku walcząc tylko nożem?

To na ile ona jest godzin? Z tego co zapamiętałem, to było tam trochę zabawy.

Jak już masz obcykane co i jak? Rozwiązania zagadek, omijanie przeciwników, zbieranie po drodze tylko tego co istotne? Powiedzmy, że 4 godzinki, nawet z nożem.

A tak btw, to nie radzę łączyć przejścia no healing z samym nożem i pistoletem. W sensie, że tak też można, ale przygotuj się na bardzo dużo powtórzeń, zwłaszcza przy bossach.

Edytowane przez Josh
  • Plusik 1

Ale te mercenaries są kozackie.
Wiocha jak z demka tabuny wrogów i akcja pompująca krew w żyły.
Można robić cuda, ustawiać ich pod beczki popuerdalac po dachu, zrzucać drabiny itd.
Kombinacji jest masa a co chwilę wjeżdża więcej i coraz trudniejszych wrogów.
S sobię wbiłem za 2 razem, nie wiem ile trzeba mieć na S+ ale chyba to nie będzie problem.
Ale to by było miodne w co op ....

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Luis jest op w Chuj xD 

Stawiasz sobie dynamit pod dupe i w niego strzelasz tak 5x Zabijasz cala mape xD

Piekna historia mialem slaby czas przed Verdugo I martwilem sie ze nie zrobie 5:30 wiec odpalilem kolejne NG... Nie moge wyjsc z wioski tzn raz wyszedlem nie zrobilem Save i mnie Magicarp zajebal xD

4 hours ago, Josh said:

Jak już masz obcykane co i jak? Rozwiązania zagadek, omijanie przeciwników, zbieranie po drodze tylko tego co istotne? Powiedzmy, że 4 godzinki, nawet z nożem.

A tak btw, to nie radzę łączyć przejścia no healing z samym nożem i pistoletem. W sensie, że tak też można, ale przygotuj się na bardzo dużo powtórzeń, zwłaszcza przy bossach.

To jest przejście na NG+ z maksymalnie dopakowanym RED9 i Infinite knife więc bardziej biegnę niż cokolwiek zabijam. A co do wymagań to mogli by to nazwać Pistol Only bo głównie strzelam z RED9 i jest bez problemów :) Pewnie w jakieś 5 do 6 godzin przejdę. Gra automatycznie leczy wiec nie martwię się jeszcze o bossów w zamku.

3 godziny równo pękły i jestem przed walką z dwoma Garrador. Mam dość na dziś. Będę kończyć po świętach z nową energią. Czuje że wpadnie też czwarte trofeum za przejście poniżej 8 godzin bo tego jeszcze nie mam. Więc fajnie byłoby zgarnąć upierdliwą czwórkę za jedno podejście. :banderas:

• Knife only
  • No Merchant
  • No Healing Items
  • Finish game under 8 hours 
8 godzin temu, darkos napisał:

Ja PIERDOLE miałem ochotę zamordować te grę. 

Pokaż ukrytą zawartość

Grałem i zdobywałem trofea na PS5 będąc offline, zdobyłem już 50%. Trofea wpadały bez problemu. Dziś włączam PS5, robię update systemu. Sprawdzam dziś postęp w grze i 36%, zdobytych pucharków 18/40, nie mam żadnego za znalezione skarby, za zabicie Verdugo. Za zniszczenie wszystkich Castelanów, za przejazdy wagonikiem i skuterem bez ich uszkodzeń.

A jak sprawdzam Media Gallery i zakładkę w której są zdjęcia i filmiki nagrane podczas zdobywania trofeów to mam nagrane jak trofea są zaliczone. I w sumie to choy. nie wiem co robić dalej :facepalm:

0f3.png

No ale uruchomiłem grę, wszedłem do postępów i tam wszystko było tak jak trzeba, sprawdziłem pucharki z poziomu uruchomionej gry i nagle pokazało mi 50 % i zaktualizowało listę. :obama: Stresik jak w walce z Salazarem na PRO 

Powiem tak, to samo zrobiłem z nożem i pistoletem, pamiętaj tylko że w trybie assisted trochę życia ci się odnawia ale i tak będziesz na 2,3 hity bosów (jak ci wcześniej ktoś zdejmie trochę życia) natomiast na innym raczej bym się nie porywał. Skończyłem ale stresik był ;) jak coś pisz

aha z Sadlerem miałem zabawę bo zjechał mi pasek życia do zera i 4 powtórzenia mialem

Edytowane przez Whisker

Speedrunowanie nabralo nowego znaczenia. Savey sie kumuluja teraz i wszystko jest liczone w profilu.

Teraz grajac aby powiedzmy sobie pocwiczyc i wymasterowac sciezke do kolejnego rozdzialu nie ma juz sensu, poniewaz kiedy siegamy po zapias poprzedni, czas sie nie cofa do momentu z przed poprzedniego zapisu, tylko leci dalej.  Nie naprawimy popelnionych bledow. Licza sie jedynie cale przejscia od A do Z. Prawdziwi hardcororzy w koncu beda zadowoleni bo cheatowanie poszlo do lamusa. Zastaly tylko glitche ale te pewnie zaraz usuna. Nie ma lekko.

Czekaj.. chyba myle to z ogolnym czasem na zapisie, juz sam nie wiem. W pauzie pokazuje normalnie.

2 godziny temu, Whisker napisał:

Powiem tak, to samo zrobiłem z nożem i pistoletem, pamiętaj tylko że w trybie assisted trochę życia ci się odnawia ale i tak będziesz na 2,3 hity bosów (jak ci wcześniej ktoś zdejmie trochę życia) natomiast na innym raczej bym się nie porywał. Skończyłem ale stresik był ;) jak coś pisz

aha z Sadlerem miałem zabawę bo zjechał mi pasek życia do zera i 4 powtórzenia mialem

A to trzeba NG czy NG plus może być na takie runy na trofiki

W dniu 8.04.2023 o 11:23, Josh napisał:

W dniu 8.04.2023 o 16:02, darkos napisał:

To jest przejście na NG+ z maksymalnie dopakowanym RED9 i Infinite knife więc bardziej biegnę niż cokolwiek zabijam. A co do wymagań to mogli by to nazwać Pistol Only bo głównie strzelam z RED9 i jest bez problemów :) Pewnie w jakieś 5 do 6 godzin przejdę. Gra automatycznie leczy wiec nie martwię się jeszcze o bossów w zamku.

3 godziny równo pękły i jestem przed walką z dwoma Garrador.

Dzięki za info, w takim razie gra będzie musiała jeszcze sporo stanieć zanim się na nią skuszę ;P Kilka tematów obok jechano po The Quarry, że gra na 5-6 godzin co mi trochę też przeszkadzało ale wiadomo, to inny typ niż RE. Jakoś inaczej zapamiętałem przygodę z tą częścią. Grałem w to z kolegą kilka lat temu na PC bez pada albo z jakimś gównem i zajęło nam to parę dobrych wieczorów. Fajnie wracało się do niej.

• beka z typa 2
  • WTF 1

Zależy też kto czego oczekuje od residenta. Jeśli przejść na speedzie i sprzedać to pewnie warto poczekać na promke jak przy każdej grze na planecie ale ta gra ma niesamowite replayability i pojebane ilości rzeczy do odblokowania jak na gre z dzisiejszych czasów o merceranies i przyszłym możliwym dodatku nie wspominając

Godzinę temu, Elitesse napisał:

Dzięki za info, w takim razie gra będzie musiała jeszcze sporo stanieć zanim się na nią skuszę ;P Kilka tematów obok jechano po The Quarry, że gra na 5-6 godzin co mi trochę też przeszkadzało ale wiadomo, to inny typ niż RE. Jakoś inaczej zapamiętałem przygodę z tą częścią. Grałem w to z kolegą kilka lat temu na PC bez pada albo z jakimś gównem i zajęło nam to parę dobrych wieczorów. Fajnie wracało się do niej.

Moje 1 przejście z lizaniem skał zajęło mi łącznie 28 godz 48 min. Dzisiaj skończyłem trzeci raz na professional i wyszło około 5 godzin. Wnioski wyciągnij sam. Dla mnie gra warta każdych pieniędzy.