Czoperrr 5 010 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Pierwsze przejście za mną (Standard) z czasem 12:30, a nie rushowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Ja PIERDOLE miałem ochotę zamordować te grę. Spoiler Grałem i zdobywałem trofea na PS5 będąc offline, zdobyłem już 50%. Trofea wpadały bez problemu. Dziś włączam PS5, robię update systemu. Sprawdzam dziś postęp w grze i 36%, zdobytych pucharków 18/40, nie mam żadnego za znalezione skarby, za zabicie Verdugo. Za zniszczenie wszystkich Castelanów, za przejazdy wagonikiem i skuterem bez ich uszkodzeń. A jak sprawdzam Media Gallery i zakładkę w której są zdjęcia i filmiki nagrane podczas zdobywania trofeów to mam nagrane jak trofea są zaliczone. I w sumie to choy. nie wiem co robić dalej No ale uruchomiłem grę, wszedłem do postępów i tam wszystko było tak jak trzeba, sprawdziłem pucharki z poziomu uruchomionej gry i nagle pokazało mi 50 % i zaktualizowało listę. Stresik jak w walce z Salazarem na PRO Dziś spróbuję przelecieć grę nożem i pistoletem bez kupowania niczego u kupca i leczenia się. Zobaczę jak daleko zalecę Fingers Crossed Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, darkos napisał: Dziś spróbuję przelecieć grę nożem i pistoletem bez kupowania niczego u kupca i leczenia się. Zobaczę jak daleko zalecę Fingers Crossed Grę da się przejść w jeden dzień? W dodatku walcząc tylko nożem? To na ile ona jest godzin? Z tego co zapamiętałem, to było tam trochę zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 327 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) Jak już masz obcykane co i jak? Rozwiązania zagadek, omijanie przeciwników, zbieranie po drodze tylko tego co istotne? Powiedzmy, że 4 godzinki, nawet z nożem. A tak btw, to nie radzę łączyć przejścia no healing z samym nożem i pistoletem. W sensie, że tak też można, ale przygotuj się na bardzo dużo powtórzeń, zwłaszcza przy bossach. Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez Josh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Ale te mercenaries są kozackie.Wiocha jak z demka tabuny wrogów i akcja pompująca krew w żyły.Można robić cuda, ustawiać ich pod beczki popuerdalac po dachu, zrzucać drabiny itd.Kombinacji jest masa a co chwilę wjeżdża więcej i coraz trudniejszych wrogów.S sobię wbiłem za 2 razem, nie wiem ile trzeba mieć na S+ ale chyba to nie będzie problem.Ale to by było miodne w co op ....Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 S++ to żaden problem, Hunkiem to bez trudu można zrobić za pierwszym razem. Dla mnie na ten moment ranking postaci wygląda tak Hunk>Leon>Krauser>Luis Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 327 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Luis z tym swoim specjalem i Re9 wydaje się mocno OP. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Luis jest op w Chuj xD Stawiasz sobie dynamit pod dupe i w niego strzelasz tak 5x Zabijasz cala mape xD Piekna historia mialem slaby czas przed Verdugo I martwilem sie ze nie zrobie 5:30 wiec odpalilem kolejne NG... Nie moge wyjsc z wioski tzn raz wyszedlem nie zrobilem Save i mnie Magicarp zajebal xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 55 minut temu, Josh napisał: Luis z tym swoim specjalem i Re9 wydaje się mocno OP. Czuję, że jak dodadzą Weskera, to szybko skończy się temat kto rządzi w Mercenaries. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 4 hours ago, Josh said: Jak już masz obcykane co i jak? Rozwiązania zagadek, omijanie przeciwników, zbieranie po drodze tylko tego co istotne? Powiedzmy, że 4 godzinki, nawet z nożem. A tak btw, to nie radzę łączyć przejścia no healing z samym nożem i pistoletem. W sensie, że tak też można, ale przygotuj się na bardzo dużo powtórzeń, zwłaszcza przy bossach. To jest przejście na NG+ z maksymalnie dopakowanym RED9 i Infinite knife więc bardziej biegnę niż cokolwiek zabijam. A co do wymagań to mogli by to nazwać Pistol Only bo głównie strzelam z RED9 i jest bez problemów Pewnie w jakieś 5 do 6 godzin przejdę. Gra automatycznie leczy wiec nie martwię się jeszcze o bossów w zamku. 3 godziny równo pękły i jestem przed walką z dwoma Garrador. Mam dość na dziś. Będę kończyć po świętach z nową energią. Czuje że wpadnie też czwarte trofeum za przejście poniżej 8 godzin bo tego jeszcze nie mam. Więc fajnie byłoby zgarnąć upierdliwą czwórkę za jedno podejście. Knife only No Merchant No Healing Items Finish game under 8 hours Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, darkos napisał: Ja PIERDOLE miałem ochotę zamordować te grę. Pokaż ukrytą zawartość Grałem i zdobywałem trofea na PS5 będąc offline, zdobyłem już 50%. Trofea wpadały bez problemu. Dziś włączam PS5, robię update systemu. Sprawdzam dziś postęp w grze i 36%, zdobytych pucharków 18/40, nie mam żadnego za znalezione skarby, za zabicie Verdugo. Za zniszczenie wszystkich Castelanów, za przejazdy wagonikiem i skuterem bez ich uszkodzeń. A jak sprawdzam Media Gallery i zakładkę w której są zdjęcia i filmiki nagrane podczas zdobywania trofeów to mam nagrane jak trofea są zaliczone. I w sumie to choy. nie wiem co robić dalej No ale uruchomiłem grę, wszedłem do postępów i tam wszystko było tak jak trzeba, sprawdziłem pucharki z poziomu uruchomionej gry i nagle pokazało mi 50 % i zaktualizowało listę. Stresik jak w walce z Salazarem na PRO Dziś spróbuję przelecieć grę nożem i pistoletem bez kupowania niczego u kupca i leczenia się. Zobaczę jak daleko zalecę Fingers Crossed Powiem tak, to samo zrobiłem z nożem i pistoletem, pamiętaj tylko że w trybie assisted trochę życia ci się odnawia ale i tak będziesz na 2,3 hity bosów (jak ci wcześniej ktoś zdejmie trochę życia) natomiast na innym raczej bym się nie porywał. Skończyłem ale stresik był jak coś pisz aha z Sadlerem miałem zabawę bo zjechał mi pasek życia do zera i 4 powtórzenia mialem Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez Whisker Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgrabna dupka.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Speedrunowanie nabralo nowego znaczenia. Savey sie kumuluja teraz i wszystko jest liczone w profilu. Teraz grajac aby powiedzmy sobie pocwiczyc i wymasterowac sciezke do kolejnego rozdzialu nie ma juz sensu, poniewaz kiedy siegamy po zapias poprzedni, czas sie nie cofa do momentu z przed poprzedniego zapisu, tylko leci dalej. Nie naprawimy popelnionych bledow. Licza sie jedynie cale przejscia od A do Z. Prawdziwi hardcororzy w koncu beda zadowoleni bo cheatowanie poszlo do lamusa. Zastaly tylko glitche ale te pewnie zaraz usuna. Nie ma lekko. Czekaj.. chyba myle to z ogolnym czasem na zapisie, juz sam nie wiem. W pauzie pokazuje normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Whisker napisał: Powiem tak, to samo zrobiłem z nożem i pistoletem, pamiętaj tylko że w trybie assisted trochę życia ci się odnawia ale i tak będziesz na 2,3 hity bosów (jak ci wcześniej ktoś zdejmie trochę życia) natomiast na innym raczej bym się nie porywał. Skończyłem ale stresik był jak coś pisz aha z Sadlerem miałem zabawę bo zjechał mi pasek życia do zera i 4 powtórzenia mialem A to trzeba NG czy NG plus może być na takie runy na trofiki Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Może być na NG+ Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Robię 5 przejście i gra jest z każdym kolejnym coraz lepsza - magia serii i gier Capcomu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 W dniu 8.04.2023 o 11:23, Josh napisał: Jak już masz obcykane co i jak? Rozwiązania zagadek, omijanie przeciwników, zbieranie po drodze tylko tego co istotne? Powiedzmy, że 4 godzinki, nawet z nożem. W dniu 8.04.2023 o 16:02, darkos napisał: To jest przejście na NG+ z maksymalnie dopakowanym RED9 i Infinite knife więc bardziej biegnę niż cokolwiek zabijam. A co do wymagań to mogli by to nazwać Pistol Only bo głównie strzelam z RED9 i jest bez problemów Pewnie w jakieś 5 do 6 godzin przejdę. Gra automatycznie leczy wiec nie martwię się jeszcze o bossów w zamku. 3 godziny równo pękły i jestem przed walką z dwoma Garrador. Dzięki za info, w takim razie gra będzie musiała jeszcze sporo stanieć zanim się na nią skuszę ;P Kilka tematów obok jechano po The Quarry, że gra na 5-6 godzin co mi trochę też przeszkadzało ale wiadomo, to inny typ niż RE. Jakoś inaczej zapamiętałem przygodę z tą częścią. Grałem w to z kolegą kilka lat temu na PC bez pada albo z jakimś gównem i zajęło nam to parę dobrych wieczorów. Fajnie wracało się do niej. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 No dobrze ale żeby przejść re4 w 3 godziny to trzeba mieć ją dobrze opanowaną i znać praktycznie na pamięć (albo grać z rpgiem ) normalne przejście to okolice 15h a nieśpiesznym krokiem nawet i 20 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Bez kitu, ktoś robi speedrun i na tej podstawie oceniać, że gra jest krótka? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zależy też kto czego oczekuje od residenta. Jeśli przejść na speedzie i sprzedać to pewnie warto poczekać na promke jak przy każdej grze na planecie ale ta gra ma niesamowite replayability i pojebane ilości rzeczy do odblokowania jak na gre z dzisiejszych czasów o merceranies i przyszłym możliwym dodatku nie wspominając Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Elitesse napisał: Dzięki za info, w takim razie gra będzie musiała jeszcze sporo stanieć zanim się na nią skuszę ;P Kilka tematów obok jechano po The Quarry, że gra na 5-6 godzin co mi trochę też przeszkadzało ale wiadomo, to inny typ niż RE. Jakoś inaczej zapamiętałem przygodę z tą częścią. Grałem w to z kolegą kilka lat temu na PC bez pada albo z jakimś gównem i zajęło nam to parę dobrych wieczorów. Fajnie wracało się do niej. Moje 1 przejście z lizaniem skał zajęło mi łącznie 28 godz 48 min. Dzisiaj skończyłem trzeci raz na professional i wyszło około 5 godzin. Wnioski wyciągnij sam. Dla mnie gra warta każdych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Mi za pierwszym 8h 28 minut. Z lizaniem ścian. Teraz 8 rozdział i 3:43. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Lizanie ścian a LIZANIE ścian to też różnica.No i nie sądzę że krul ez pokusił się o hardcore a standard vs hardcore to niebo a ziemia.Coś jak 8 vs 28.Niezłe cod tu wjechało w 15 ch ....Eh aż mi się przypomniał ten gówniany re6 za którego dałem 27zl w promo a i tak twierdzę że nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Ja w tych remakach nie uznaje żadnego poziomu trudności poniżej HC. Nie istnieją dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi