Schranz1985 680 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2023 Przede wszystkim re2 wygrywa samą konwencją.Lokację klimat, to jest dla mnie deginicja RE.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 752 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2023 Ale to jak on jest przemyślany i wyważony, wow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plackus 395 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2023 W idealnym momencie znalazłem się w zameczku i od razu delikatna zmiana klimatu . Ciasne piwnice, łańcuchy itd. Już mi wystarczy wioski ... Wejście do zamku to jest już połówka czy jeszcze nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2023 18 minut temu, Plackus napisał: Wejście do zamku to jest już połówka czy jeszcze nie ? Spoiler 1/3 gry za tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2023 cutscenki wliczają się do czasu gry ? internet podaje sprzeczne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2023 2 hours ago, Kazub said: cutscenki wliczają się do czasu gry ? internet podaje sprzeczne informacje Tak. Wliczają się do timera .... Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 840 Opublikowano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2023 Odechciało mi się robić platynę po 2h prób przejścia wioski na pro na s+. Bieganie Leona bez wisiorka to jest kurwa jebany dramat - wieśniacy szybciej chodzą niż tej jebany pedał biega, do tego wychodzi po stokroć spierdolony balans gry i jebanie po 4 razy w łeb żeby założyć stuna. Genialna gra, dumnie może stać obok og ale jak zjebany jest tutaj poziom trudności to głowa mała - im lepiej gramy i wyższy poziom trudności tym co raz bardziej to wychodzi. Podziękuję za platynę, szkoda mi byłoby teraz sie wkurwiac i dobre wrażenie zatrzeć po 5 poprzednich przejściach 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2023 Nie lam sie Wioska to 2 granaty i 4 strzaly z shotguna ❤️ Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2023 Też mnie zaskoczyło to jak łatwo mnie wieśniaki łapały na pro.Wydawało się ez, slalom ew strzał w nogę, a w praktyce zawszę jakis sqrwiel mnie złapał.Też zrezygnowałem.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2023 42 minutes ago, XM. said: Odechciało mi się robić platynę po 2h prób przejścia wioski na pro na s+. Bieganie Leona bez wisiorka to jest kurwa jebany dramat - wieśniacy szybciej chodzą niż tej jebany pedał biega, do tego wychodzi po stokroć spierdolony balans gry i jebanie po 4 razy w łeb żeby założyć stuna. Genialna gra, dumnie może stać obok og ale jak zjebany jest tutaj poziom trudności to głowa mała - im lepiej gramy i wyższy poziom trudności tym co raz bardziej to wychodzi. Podziękuję za platynę, szkoda mi byłoby teraz sie wkurwiac i dobre wrażenie zatrzeć po 5 poprzednich przejściach Ale wiesz że nie musisz robić PRO na S+ żeby wbić calaka ? Wiesz o tym prawda? Bo jak się właśnie teraz dowiedziałeś to ... Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 840 Opublikowano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2023 Wiem, ale nie chcę mi się dwa razy przechodzić, a za pro jest i puchar za standard i za hardcore Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 840 Opublikowano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2023 1 godzinę temu, wet_willy napisał: Nie lam sie Wioska to 2 granaty i 4 strzaly z shotguna ❤️ Tak + 100 zgonów z dupy przy otwieraniu drzwi, wchodzeniu/schodzeniu z drabiny, podczas łapania, atakowania kopem itd. pierdole takie coś, w porównaniu do og to jest to zjebane i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 462 Opublikowano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2023 2 godziny temu, XM. napisał: Odechciało mi się robić platynę po 2h prób przejścia wioski na pro na s+. Bieganie Leona bez wisiorka to jest kurwa jebany dramat - wieśniacy szybciej chodzą niż tej jebany pedał biega, do tego wychodzi po stokroć spierdolony balans gry i jebanie po 4 razy w łeb żeby założyć stuna. Genialna gra, dumnie może stać obok og ale jak zjebany jest tutaj poziom trudności to głowa mała - im lepiej gramy i wyższy poziom trudności tym co raz bardziej to wychodzi. Podziękuję za platynę, szkoda mi byłoby teraz sie wkurwiac i dobre wrażenie zatrzeć po 5 poprzednich przejściach No nie wiem stary. Ja zrobiłem S+ całkowicie "na golasa" i nie odczułem, żeby poziom trudności był zjebany albo żeby balans leżał. Z RE4R jest jak z każdą inną grą - po prostu trzeba się go nauczyć. Ogarnąć na co można sobie pozwolić w danej lokacji, gdzie trzeba strzelać, a gdzie brać nogi za pas tak aby nie tracić ammo oraz czasu, w jakie bronie ładować hajs itp itd. No i na pewno trzeba zapomnieć o przyzwyczajeniach z oryginalnej Czwórki (czyli np. zupełnie odpuścić stuny na rzecz parry), bo podczas grania na Pro to jest najbardziej zgubne. Tak szczerze mówiąc dla mnie o wiele trudniejsze do wymasterowania i rzeczywiście "zjebane i kiepsko zbalansowane" było Village of Shadows w RE8, gdzie aby ukatrupić jednego wilczura potrzeba było 20 strzałów w pysk z pistoletu, tutaj nie jest aż tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2023 Ja tez nie rozumiem w czym problem jak robilem golego runa pod Handcannon to w ponizej 24 minuty rzucalem harpunami w Magicarpia po drodze poza wioska nikogo nie zabilem Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2023 11 hours ago, XM. said: Wiem, ale nie chcę mi się dwa razy przechodzić, a za pro jest i puchar za standard i za hardcore Ale trofeum jest za ukończenie Professional. Tylko tyle. Możesz mieć nawet rangę B albo C ważne żeby ukończyć na Pro nawet z infinite rocket launcher w new game + Natomiast na Standard i Hardcore trzeba ukończyć na S+ żeby dostać trofeum. Żeby odblokować Handcannon teraz trzeba tylko wbić rangi S w Mercendaries na każdej z map. Wcześniej rzeczywiście trzeba było przejść Professional na S+ żeby odblokować te armatę. Ale teraz wystarczy Mercenaries a to jest jakieś 15 do 20 minut Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 441 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2023 Godzinę temu, darkos napisał: Natomiast na Standard i Hardcore trzeba ukończyć na S+ żeby dostać trofeum. ale jak się przejdzie pro na S+, to wpadają trofea właśnie za standard S+ i HC S+, o to mu chodzi że nie robić dwóch osobnych przejść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2023 Spoiler 49 minutes ago, messer88 said: ale jak się przejdzie pro na S+, to wpadają trofea właśnie za standard S+ i HC S+, o to mu chodzi że nie robić dwóch osobnych przejść. Aha. Ok to przepraszam. Nie jestem pewien czy to tak działa że zaliczy Standard i Hardcore gdy przejdzie na Pro z S+ Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2023 Tak dziala, ale to jest wyzwanie Juz osoboscie wole przejsc gre 3 razy nic meczyc sie ten jeden na pro. Nie mam tyle czasu i juz nerwow Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 179 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2023 Ta gra wchodzi aż miło, bo jest zrobiona w starym stylu. 15h samego mięska. Żadnych sztucznych przedłużaczy. Żadnych pobocznych lokacji. Po przejściu z marszu zacząłem ponownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 kwietnia 2023 Przecież są sidequesty strzelnica i znajdzki.Więc jest trochę upychaczy.Oczywiście to nadal klasyczna gra single player a nie ubi Sandbox.Pierwsze przejście na hard 30 a 3 niespełna 4h.Ja też odrazu odpaliłem 2 przejście, a nawet i 3.Ale po 3 to już tylko olx odpaliłem i pogoniłem xD.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 179 Opublikowano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2023 3 godziny temu, Schranz1985 napisał: Przecież są sidequesty strzelnica i znajdzki. Te side questy to nawet nie questy i można na nie nie zwracać uwagi. Tylko jeden był sensowny polegający na zabiciu pewnego przeciwnika w zamku. Znajdźki wpadają z automatu, bo z reguły znajdujemy je na głównej drodze. A jak musimy się już gdzieś cofnąć by zebrać jakąś znajdźkę to z reguły i tak cofamy się tam fabularnie. Strzelnice też można olać i niczego specjalnego się nie traci, a zresztą sesje w strzelnicy są bardzo krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2023 można też całą grę olać i nie musimy przechodzić niczego Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 179 Opublikowano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2023 Jak chcesz to możesz biegać za szczurami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2023 Fajnie się gra na tym pro, akcja z wczoraj - życia malutko, zostało dwóch wrogów, ostatni nabój w komorze i takie coś mi wyszło, człowiek się czuje legancko ...żeby potem baba wioskowa pokazała gdzie moje miejsce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 413 Opublikowano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2023 Co to za aktualizacja? Hdr naprawia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi