Josh 4 416 Opublikowano 21 października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 października 2023 O tak, normalnie aż mi się łezka zakręciła jak usłyszałem ten utworek. W ogóle Separate Ways ma kilka naprawdę fajnych kawałków. Tak jak nigdy nie przepadałem za motywem z save roomu w RE4, tak tę wersję uważam za naprawdę dobrą Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 23 października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 października 2023 Wpadło ostatnie z wyzwań i tym samym kończę przygodę z RE4R po 85 godzinach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
benito82pl 196 Opublikowano 7 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2023 (edytowane) Czy łatka do vr będzie darmowa? Czy trzeba będzie kupic odzielnie nowa grę? Edytowane 7 grudnia 2023 przez benito82pl Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 7 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 grudnia 2023 Masz grę to totalna DARMOSZKA. Mam nadzieję że puryści og jak rozi i inne wybitne jednostki które się pruły o separate ways jakoś przeżyją dodatkową zawartość za darmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
benito82pl 196 Opublikowano 8 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2023 Ktoś grał już w VI arze? Dziś premiera ibtaka cisza Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 8 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2023 Grał. Jest w pyte. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 9 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2023 Dobra napiszę, więcej sorry za post pod postem. Grałem i skończyłem Village vr i czwórkę jak najbardziej też skończę. Na razie doszedłem do 5 chaptera. Tryb VR w zasadzie skonstruowany jest w podobnej filozofii co Village, są jednak pewne różnice. W Village dużo interakcji wymagało od nas wychylenia kontrolerów np żeby otworzyć szafki, drzwi, przesuwać meble, przekręcać klucz/wytrych itd. W czwórce poszli w zwykłe naciśnięcie X i niekiedy zagadki wymagają operowania rękami. Moim zdaniem przygody Ethana są bardziej immersyjne ponieważ nie "odrywają" nas od oczu bohatera. W czwórce natomiast większość cutscenek to normalnie puszczone na płaskim ekranie. Czasami też gra przeskakuje do widoku zza pleców (wchodzenie po drabinie, kopniak i suplexy na przeciwnikach). Krótko mówiąc Capcom zrobiło "tylko" tyle ile chciało/mogło jak na darmowy tryb. Z drugiej strony niektórzy mogą docenić, że w ogniu walki nie będą musieli denerwować się, że źle złapią szafkę, kiedy dobija się dr.Salvador Jest sporo ustawień dla vr. Możemy włączyć lasery dla każdej broni niezależnie, czy to Punisher(!) I śmiało możemy lecieć tak z dwoma pistoletami. Pozwala to na trochę inną grę niż normalny tryb. Najwięcej frajdy daje gunplay. Każda broń to inna zasada przeładowania i "poznajemy" je bardziej niż w zwykłej wersji. Snajperkę np należy otworzyć zamek, załadować amunicję po czym zamknąć otwór. Na razie się z tym gubię przez nawyki w Village ponieważ tam był inny mechanizm zamka Capcom odjebał coś pięknego dla psvr2 i naprawdę wielka szkoda, że nie wypuścili normalnie 7, Village,4 VR jako pakiet z wszystkimi dlc i mercami, ale kto wie może się jeszcze doczekamy? Oni mają do tego taki talent, że śmiało mogliby zrobić nawet dedykowaną odsłonę pod VR. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 11 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 Pograłem wczoraj i jest mega dobrze. Graficzka jeszcze lepsza niż w Village na VR. Strzela się zajebiście. Jak leci na Ciebie ośmiu wieśniaków na raz to można się mocno obsrać. Trochę wybija to o czym pisze Czeko, czyli zmiana kamery w niektórych akcjach czy cutscenkach. I faktycznie lepiej się można było wczuć w 7 i 8 ale te części nawet bez VR były FPP więc naturalnie zostały stworzone tak żeby wszystko było z oczu. A że czwórka to TPP to pewnie trzeba by sporo przebudować żeby nie było zmian kamery. Z jednej strony za freem, więc można przełknąć ale jakbym miał zapłacić np. 59 PLN za to żeby nie było zmian kamery to spokojnie dałbym na to kase. Tak jak RE4 nawet nie przeszedłem (bo mi Capcom marke sprofanował) tak w VR bwie sie super bo gunplay urywa niesamowicie. 1 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 363 Opublikowano 11 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 Dałem plusa, przeczytałem ostatnie zdanie, zabrałem plusa. Nie ma zgody na szkalowanie RE4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 11 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 Mam swoje zdanie na temat tej części i żaden zielony pixel go nie zmieni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 363 Opublikowano 11 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 A dwa? Każdy ma cenę, podaj swoją! Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 11 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 Nie trzeba. Jak wiele razy mówiłem, dobra gra ale słaby Resident. W VR jednak sporo dla mnie nadrabia jako świetna gra akcji i na pewno wiele razy ja przejdę. Tylko kurde łatwo jest, zastanawiam się czy poziomu nie podnieść. Dwa strzały i wiesniak leży. Akcja w wiosce to była taka ze zabiłem 4, wyszedł typ z piłą, dwie minuty i dzwon. Może trochę znefili pod VR? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 11 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 1 godzinę temu, Bzduras napisał: A dwa? Każdy ma cenę, podaj swoją! Kamera z oczu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jożin z Bażin 5 Opublikowano 11 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 2 godziny temu, LiŚciu napisał: Nie trzeba. Jak wiele razy mówiłem, dobra gra ale słaby Resident. W VR jednak sporo dla mnie nadrabia jako świetna gra akcji i na pewno wiele razy ja przejdę. Tylko kurde łatwo jest, zastanawiam się czy poziomu nie podnieść. Dwa strzały i wiesniak leży. Akcja w wiosce to była taka ze zabiłem 4, wyszedł typ z piłą, dwie minuty i dzwon. Może trochę znefili pod VR? Walka nożem w VR jest strasznie OP , wystarczy szybko machać łapą i wrogowie nawet nie nadążają wyprowadzać ataków. Ogólnie wrażenia z tej wersji jak najbardziej na plus.Pierwsze wejście do zamku i skala tego wszystkiego sprawia , że gracz stoi na moście z rozdziawioną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 11 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 Tak, jak się skończyły naboje na początku to lądowałem nożem i padali jak muchy. Jestem na początku wiec może zacznę na hardzie ponownie. Niemniej jednak zginąłem tez ze dwa razy wiec nie zawsze idzie się jak rambo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 11 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 Mi wstyd ale na Mendezie padłem 2 razy. Nie ogarnąłem kiedy R3 wciskać. Skubany szybko lata po tym dachu już wywalone jestem w zamku polecę na standardzie, a potem na drugie podejście zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 696 Opublikowano 18 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2023 Wskoczyłem prosto po Alan Wake 2, jestem w 4 chapterze i tu też jest niezła petarda. Gra się wybornie, naprawdę wybornie Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 18 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2023 (edytowane) W RE4 jest TEŻ niezła petarda ? Nie no już bez jaj, RE4 zjada Alana dupom jeśli chodzi o to jak się gra i jak to czuć. Edytowane 18 grudnia 2023 przez Szermac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 363 Opublikowano 18 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2023 Nie ma co porównywać, te dwie gry mają wspólnego ze sobą tyle, że jest kamera zza pleców w obu. Cała reszta to zupełnie inne doświadczenia. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 18 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2023 Sęk w tym, że RE/RE4 zjada dupą wszystko co wyszło. Alan nie ma się czego wstydzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 18 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2023 Alan Wake 2 ma tylko poprawną walkę, ale jako całość zjada dupeczką RE4 dla mnie jako gra, doświadczenie, przeżycie. RE4 fajna strzelanka i tyle, to nie szlachta jak RE2. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 18 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2023 Alan Wake 2 to gra na jedno przejście i do zapomnienia. Nie ma po co wracać, bo pacing jest słaby. Rozgrywka przerywana uproszczoną ścianką z dowodami i masą dialogów. A i Remedy znowu nie potrafi ogarnąć zakończenia i kończą "ciąg dalszy nastąpi". Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 18 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2023 Ile ludzi tyle opinii Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 443 Opublikowano 18 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2023 Ja sie zgadzam z przedmówcami. Alanek 2 wymiata jako nowe doświadczenie, lecz przegrywa z replayability RE4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 392 Opublikowano 20 grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2023 Wersja na iPhone która testuje wygląda tak: Niższa rozdzielczość i sterowanie na tel to katorga ale gra chodzi całkiem nieźle Doczekaliśmy czasów gdzie na telefonie można pograć w remake RE4! Nieźle co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi