Skocz do zawartości

Resident Evil 4 Remake

Popi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Square napisał(a):

Gdzie tam te drogi są do wyboru?

RE4 nie jest grą jak po sznurku tylko ma małe huby po których można się poruszać i zwiedzać które są wypchane ukrytymi znajdźkami. No i są przecież miejsca do których prowadzą różne ścieżki, przykładowo raz można iść zsypem na śmieci/studnią a raz po prostu górą przeskakując przez okna. I takich miejsc jest mnóstwo. Przecież mówiąc alternatywne drogi nie mam na myśli osobnych poziomów. 

31 minut temu, Dr.Czekolada napisał(a):

Pytanie powinno brzmieć to w końcu liniowa czy z różnymi drogami? :notsure:

Ukryj zawartość

Pewnie chodzi o chapter, z łódką?

Jak wyżej :lapka: ale to też. 

Opublikowano

Ścieżki, żeby ruszyć dalej ze story są zawsze takie same, ale spoko jest to, że początkowo gierka pozwala na ciut eksploracji. Niestety, im dalej w grę, tym jest tego mniej. w Village dużo fajniej to zrobili.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dla mnie mocny downgorad - cisza przed burzą jaka towarzyszy tej walce w OG, skala samego starcia wieńcząca najlepszą część gry. W REmake4 kompletnie tego nie czułem i był to też moment przełomowy w którym wiedziałem, że remake, nawet starając się z całych sił, nie będzie jednak równy z oryginałem.

Opublikowano

W oryginale najsłabszy jest Saddler, ale to dlatego, że ma się już tak stuningowane bronie, że nie stanowi żadnego wyzwania. A mając granaty lub mine thrower nie jest nawet w stanie zranić Leona, bo po każdym wybuchu leży, a wtedy albo można go dźgnąć nożem w oko, lub wpakować porcję naboi z jakiejś mocnej broni i tak powtarzać do skutku. 

Opublikowano

Walka z Sadlerem w og rozczarowuje biorąc pod uwagę jak dobre są wszystkie inne walki z szefkami i gracz nastawia się na jakąś bombę na sam koniec, a dostaje w sumie totalnie zwykłe starcie bez żadnego twista. Krauser, Verdugo, U-3 :banderas:absolutny peak. Of course remake każdy z tych pojedynków robi jeszcze lepiej. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przejebane co mozna dzis za pomoca AI wygenerowac. Widzialem foty z podobnego czegos do Metroida i tez wygladaly zajebiscie. Chcialbym zobaczyc taka "nakladke" graficzna na czworke. Nie wyglada na cos niemozliwe ze dla dzisiejszych PC.

Opublikowano

Wolałbym pójść do kina na taką ekranizację stworzoną przez sztuczną inteligencję niż na kolejną srakę od Andersona albo innego typka, który myśli że wie czego chcą fani.