Canarino 1 Opublikowano 1 marca 2024 Opublikowano 1 marca 2024 2 godziny temu, Dr.Czekolada napisał: Nie, zwykłe pudełkowe wydanie. 45 minut temu, Jukka Sarasti napisał: Najzwyklejsza steamowa wersja. Chyba jednak zaczyna się trochę cieżej robić . Właśnie spotkałem jakiegoś ogromnego Trola po skończeniu jeziora i po walce z nim z 41 nabojów do snajperki zrobiło się tylko 19 a mam ją na razie na maksymalnym poziomie siły czyli level 3 . Chyba jednak bosowie są dość mocni . Za to za dużo rzucało mi przedtem tego prochu strzelniczego i materiałów do craftingu co za bardzo ułatwiało rozgrywkę Cytuj
Dr.Czekolada 4 495 Opublikowano 1 marca 2024 Opublikowano 1 marca 2024 Po prostu graj i nie analizuj tyle Nigdy nie zabrakło mi amunicji, bo gra zawsze umie gdzieś nam ją zapodać w krytycznych chwilach. Cytuj
Zwyrodnialec 1 756 Opublikowano 1 marca 2024 Opublikowano 1 marca 2024 4 godziny temu, Dr.Czekolada napisał: No tak. Im dalej w las tym trudniej. Tak samo jak w oryginale. W oryginale potwierdzone było, że na normal gra ma adaptacyjny poziom trudności. Jak grasz za dobrze i chomikujesz roślinki i amunicję, to wypada tego mniej z wrogów i w drugą stronę jak ktoś nie umie grać. Cytuj
Dr.Czekolada 4 495 Opublikowano 1 marca 2024 Opublikowano 1 marca 2024 Zgadza się i w remake jest podobnie, ale miałem na myśli ogólnie, że przeciwnicy trudniejsi są w późniejszych sekcjach względem wieśniaków. Cytuj
Canarino 1 Opublikowano 1 marca 2024 Opublikowano 1 marca 2024 13 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Zgadza się i w remake jest podobnie, ale miałem na myśli ogólnie, że przeciwnicy trudniejsi są w późniejszych sekcjach względem wieśniaków. Po bosie był ten zmutowany piesek z mackami i musiałem wepchać w niego 3 naboje do strzelby ,żeby go zdjąć. Więc niby amunicji sporo ,ale przeciwnicy coraz twardsi są . To dobrze. Chyba jednak hardkore mógłby być za trudny Cytuj
Bzduras 12 908 Opublikowano 2 marca 2024 Opublikowano 2 marca 2024 Mi amunicji za pierwszym podejściem zabrakło raz, grałem na HC. Cofnąłem się dwa sejwy wstecz, trochę rozegrałem pewne rzeczy lepiej i po problemie. Cytuj
Square 8 888 Opublikowano 2 marca 2024 Opublikowano 2 marca 2024 Mi na HC nie zabrakło chyba nigdy ammo, było wymagająco miejscami, ale sprawiedliwie. To samo u Ady. Cytuj
smallv86 876 Opublikowano 2 marca 2024 Opublikowano 2 marca 2024 Mi na HC na koncu zostalo z 20+ naboi magnum bo juz z innymi nabojami nie mialem co robic. Kurde ale bym zagral w cos podobnego. Chyba moja gra zycia ten remake jest mimo fabuly jak z "trudne sprawy" a fabule cenie w grach na rowno z gameplayem. Cytuj
Canarino 1 Opublikowano 3 marca 2024 Opublikowano 3 marca 2024 Który pistolet bardziej polecacie? Red 9 czy Blactail? 1 Cytuj
Pupcio 19 008 Opublikowano 3 marca 2024 Opublikowano 3 marca 2024 Ten którym najlepiej ci się gra 1 Cytuj
Josh 5 105 Opublikowano 3 marca 2024 Opublikowano 3 marca 2024 AI chyba się zawiesiło, kilka stron wcześniej już odpowiedzieliśmy na to pytanie. Cytuj
Canarino 1 Opublikowano 3 marca 2024 Opublikowano 3 marca 2024 W dniu 20.02.2024 o 19:02, Square napisał: Tak. Po ulepszeniu ma obrażenia 5,3 (10,6 z exem), plus snajpy mają bonus do krytyków x3 i penetracje. Jednym słowem warto. te krytyki są liczone jako 5.3x 2 czy jak dam ten bilet z ulepszeniem to 10,6 x 2? Cytuj
Square 8 888 Opublikowano 3 marca 2024 Opublikowano 3 marca 2024 Critical jest x3 czyli 15,9 albo 31,8 z exem. Co do pistoletu to jak wyżej, już o tym pisaliśmy, ale Blacktail jest o wiele lepszym wyborem niż Red9. Najlepszy i tak jest SG-09 z exem (bez exa Blacktail). Cytuj
Canarino 1 Opublikowano 4 marca 2024 Opublikowano 4 marca 2024 5 godzin temu, Square napisał: Critical jest x3 czyli 15,9 albo 31,8 z exem. Co do pistoletu to jak wyżej, już o tym pisaliśmy, ale Blacktail jest o wiele lepszym wyborem niż Red9. Najlepszy i tak jest SG-09 z exem (bez exa Blacktail). Jestem teraz w 7 rozdziale i rzeczywiście gra nagle zrobiła się trudniejsza . Często teraz rzuca masę wrogów na raz . Jednak hard nie byłby raczej dobry dla osoby ,która pierwszy raz przechodzi tą grę. Cytuj
darkos 4 365 Opublikowano 18 marca 2024 Opublikowano 18 marca 2024 Gdy zaczyłem Remake zrobiłem to na ps5, zrobiłem sobie przerwę i brakuje mi dwóch trofeów związanych z przejściem na czas. Pomyślałem że zamiast dokanczac granie na PS5 zacząłbym sobie grę jeszcze raz ale na PS4 i potrenował. Moje pytanie jest takie czy trofea przyniosą się z ps5 na PS4 czy to działa tylko w jedną stronę w PS4 na ps5 Cytuj
Square 8 888 Opublikowano 18 marca 2024 Opublikowano 18 marca 2024 Raczej się nie przeniosą, bo transfer sejwów jak już jest tylko z PS4 do PS5. Chyba, że w wersji PS4 możesz wczytać zapis PS5, w co wątpię. Daj znać. Ogólnie czemu ćwiczyć na PS4, a nie w lepszej wersji? Cytuj
Yap 2 847 Opublikowano 18 marca 2024 Opublikowano 18 marca 2024 24 minutes ago, darkos said: Gdy zaczyłem Remake zrobiłem to na ps5, zrobiłem sobie przerwę i brakuje mi dwóch trofeów związanych z przejściem na czas. Pomyślałem że zamiast dokanczac granie na PS5 zacząłbym sobie grę jeszcze raz ale na PS4 i potrenował. Moje pytanie jest takie czy trofea przyniosą się z ps5 na PS4 czy to działa tylko w jedną stronę w PS4 na ps5 Z marketingowego punktu widzenia jest to zapewne droga jednokierunkowa. Chca, zebys kupil i gral na PS5 w gierki dedykowane tej konsoli. Tak to widze. Moge sie mylic. Gram w RE4 Remake od kilku dni. Rekreacyjnie, bez zbednej spiny, badam sobie grunt pod calaka. Opisujac doswiadczenia w dwoch slowach - jestem wniebowziety. Uwielbiam serowo-smierdzace fabulki gierkowe. Ktos wspomnial wyzej, ze bilans fabula-gamplay dzieli fifty-fifty. Ja uwielbiam gry z albo bzdurnymi historyjkami gdzie gameplay jest stawiany wyzej, albo z dobra fabula gdzie gameplay jest stawiany wyzej. Dlatego tak bardzo lubie Residenty, Soulsborne’y, DMCki czy Ninja Gaideny. Cos tam sie zlego stalo, po minutowej ekspozycji wbijaja cie w buty bohatera/ki i jedziemy. Wideogejmowatosc RE4 nawet z tym glupim staniem w miejscu przy celowaniu robilo mi znacznie lepiej niz jakikolwiek eRPeG z japonskiej stajni. Tutaj dostaje sliczna oprawe, mega wielkie mapy do dlubania w nich za pierdolami, rajcujacy fhui gunplay, giwerki z dojebem, W KONCU celowanie w ruchu oraz tlusty bestiariusz. Nic wiecej do szczescia mi nie potrzeba. Sceny w stylu: “Gdzie jest Luis?” “Dostal fpierdol i kopnal w kalendarz.” “Aha, to chodzmy.” to czysta residentowa uciecha. Co dalej? Nic, idziemy napierdalac zombiaki, robale i zdeformowane kundle z naroslami na plecach. Cos pieknego. Prostactwo fabularne tej gry jest przycmione przez wszystko inne. Cytuj
darkos 4 365 Opublikowano 18 marca 2024 Opublikowano 18 marca 2024 42 minutes ago, Square said: Raczej się nie przeniosą, bo transfer sejwów jak już jest tylko z PS4 do PS5. Chyba, że w wersji PS4 możesz wczytać zapis PS5, w co wątpię. Daj znać. Ogólnie czemu ćwiczyć na PS4, a nie w lepszej wersji? Zostały mi dwa przejścia poniżej chyba 4 godzin i 30 minut. Ale miałem przerwę od grania przez wyprowadzkę z mieszkania i wprowadzenie się do domu. I wszystko zapomniałem gdzie mam iść co zbierać co olewać. Dlatego pomyślałem że może zamiast uruchamiać kolejny save na PS5 to zacząłbym grę od zera na PS4 i wbił dwa calaczki Jeśli się save nie przenosi to fajnie i po włożeniu płyty do PS4 i ściągnięciu patcha, zalogowaniu się na swoje konto mam nadzieje zacząć od 0 1 Cytuj
Square 8 888 Opublikowano 18 marca 2024 Opublikowano 18 marca 2024 Przeniesienie sejwa, a auto wpadnięcie trofeów to osobne kwestie. Więc może i tak byś musiał to robić dwa razy. Tak obstawiałem, że o trofea chodzi. Rozumiał bym jakby rzeczywiście najpierw ograć gorsza wersję, bo się aktualnej konsoli nie ma, ale w drugą stronę to tak średnio. Cytuj
Pupcio 19 008 Opublikowano 23 marca 2024 Opublikowano 23 marca 2024 Ja pierdziele, jutro mija rok od premiery 140h nabite zdania nie zmieniam, gra idealna. 5 1 Cytuj
Josh 5 105 Opublikowano 23 marca 2024 Opublikowano 23 marca 2024 Razem z RE2R gra żyćka. Capcom usiądź mi na mordzie i rób lepiej Code Veronica remake 1 1 Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 23 marca 2024 Opublikowano 23 marca 2024 Fajna gra, poprawny remake, pozdro. Cytuj
Bzduras 12 908 Opublikowano 23 marca 2024 Opublikowano 23 marca 2024 Tylko poprawny? W takim razie który remake według Ciebie jest bardzo dobry? Pytam z ciekawości. Cytuj
Homelander 2 429 Opublikowano 26 marca 2024 Opublikowano 26 marca 2024 On 3/23/2024 at 5:27 PM, Bzduras said: Tylko poprawny? W takim razie który remake według Ciebie jest bardzo dobry? Pytam z ciekawości. XIII 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi