Skocz do zawartości

Resident Evil 4 Remake

Popi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilkanaście sekund gameplayu to mocna bieda ale może do premiery pokażą coś więcej.

Podejrzewam że walki z bossami będą epickie. I tryb hardcore do calaczka. Ojej będą nocki zarywane i litry kawy wypijane:morning2:

Opublikowano

Klimacior potęzny. Bardzo podoba mi się, że jest mroczniej. Czwórka na VR wydaje się równie mocno kolorowa ale i tak dzięki samemu VR doznania są 100% lepsze niz przed TV. Mocno czekam!

Opublikowano

Jest w tym taki klimat, taka moc, że trudno się nie jarać nawet jeśli znasz te grę jak własną kieszeń. Tylko kurde, mam taki deficyt czasu, że nie wiem czy nie szkoda mi czasu na remaki, kiedy premierówek nie ma kiedy ograć

Opublikowano

Ja bym wolał, żeby suplexy i kopniaki zniknęły, mimo tego, że to była esencja tej gry w taktycznym eliminowaniu wieśniaków. Nie pasuje to do cięższego klimatu. To było dobre w kampowym oryginale. Jeśli zostawić melee to lepiej by Leon używał noża, ewentualnie jakieś kontry z widłami lub toporkiem. Do tego mam nadzieję, że poza samą strefą trafień będzie więcej gore jak w RE2. Odstrzelone ręce czy nogi mile widziane. 

• Plusik 1
Opublikowano

Nie zdziwiłbym się gdyby było skradanie:pawel: Jest taki moment jak Leon się schyla żeby przejść pod przeszkoda i nie wyglada to jak animacja tylko kucają jest chyba pod przyciskiem.

Opublikowano

Dobrze zrealizowane skradanie? Czemu nie. W TEW1 jakoś to działało, jeśli było by dopracowane to z chęcią bym zobaczył, wtedy segmenty Ashley miały by większy sens. A wątpię w powroty kopów z obrotu i suplexów takich jak w oryginale, bardziej coś w stylu RE3 R pewnie będzie, zresztą nawet po tych fragmentach i tym co mówili to będzie mroczniejsza gra i bardziej podobna do RE2/3 R.

Opublikowano

Mi też te brązy pasowały. Widać, że to jest późna jesień, pełno liści, mgiełka. Nie pamiętam o jakiej porze dnia Leon szedł na wioche, ale widać, że w oryginale to było pochmurny dzień/popołudnie, remake to już wieczór/noc. Poza tym kto trzyma na wsi takie graty przed domem, jak za nim ma podwórko na pieniek, siekiere/tasak i inne narzędzia? W oryginale chałupie jest obrus na stole, dywanik na podlodze, pełna kulturka a w rimejku pokój wygląda jakby już przed zarażeniem jakieś pojeby tam mieszkały, a nie zwykli ludzi co tylko się zarazili i im odjebało. Jakoś bardziej to sie kupy trzymalo. No, ale wygląda to zajebi.ście i mam tylko nadzieję, że nie pokpią fizyki i flaki będą latać.

• Haha 1
Opublikowano

Chcialbym aby 4 wyznaczyla nowy standard remakow, cos jak RE2. Zeby sie postarali to zrobic jak nalezy a nie jechali na fali. W koncu ktory to juz raz odswiezaja ta czesc, czwarty czy piaty? Po tylu probach nalezy sie juz cos zaserwowac fanom z przytupem, conie :ohboy: