SlimShady 3 384 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Ten deszcz właśnie śmierdzi demasterem trylogii GTA. Oby dało się z tym coś zrobić do premiery, bo w oryginale burza była topowa. Cytuj
wodny1988 41 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Aż dziwne, że wymagania na PC takie same jak dla Village. Czyli na moim 7letnim zombie będzie śmigać aż miło. RE Engine to świetny silnik. Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 53 minutes ago, Ludwes said: ja pierdole, niech no to wygląda przyzwoicie na bazowym ps4, bo inaczej to chyba nie wytrzymię ej, ale ten deszcz to trochę jak z tego remastera San Andreas Fajnie to tak sobie psuć zabawę tym PS4? Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 jak będzie wyglądać i dzialac tak jak re2 albo re3, to jak najbardziej, jeszcze jak Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Przy trójce już było widać że sonka 4 sie dusi więc nie wiem czy warto się męczyć no ale może bogowie z capcomu zrobią porządną wersje na trupa Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Trochę szkoda tych QTE, podobał mi się motyw reagowania w scenkach. Mercenaries ma być dostępne normalnie? Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 Menu inwentarza wygląda brzydziej, reszta cymesik. Cytuj
Wredny 9 578 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 3 godziny temu, Ludwes napisał: ja pierdole, niech no to wygląda przyzwoicie na bazowym ps4, bo inaczej to chyba nie wytrzymię Oby chodziło jak gówno, to może wreszcie przesiądziesz się na obecną generację Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 31 stycznia 2023 Opublikowano 31 stycznia 2023 "- R3 is used to command Ashley (She can follow closely or fall back but will not remain in one place) - There are no dumpsters for Ashley to hide in this time - Ashley does not have a health bar, but if she's damaged too much she will need to be revived. She'll die if attacked again in this state" No trudno te zmiany postrzegać na plus, dopiero zacznie się narzekanie na AI. W oryginale było tak naprawdę niewiele momentów, gdy trzeba ją było mieć blisko siebie. Takim najbardziej upierdliwym była akcja na wyspie, gdy trzeba było wyburzyć przejście kulą. Brak QTE też mi się nie podoba. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Gameplay to się obada jak wydadzą demo ale jeśli chodzi o te urywki to deszcz faktycznie słabo wygląda no i nadal nie podoba mi się oświetlenie, elementy w cieniu są dosłownie czarne bez żadnych detali, tak jak by nie było żadnego światła odbitego/ambientowego. Cytuj
mugen 1 956 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Nie podoba mi się brak laserków jako standardowego sposobu celowania. Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 13 godzin temu, Ludwes napisał: ja pierdole, niech no to wygląda przyzwoicie na bazowym ps4, bo inaczej to chyba nie wytrzymię Przepraszam na czym? Ps4 amator to niedługo będzie retro Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Przecież ten ich engine to jedna z lepszych rzeczy w branży obecnie, fizyki to on nie ma ale cudowne rzeczy wyświetla i jak dotąd każda gra na nim czy to na pc, PS4 czy switchu byla cudownie zoptymalizowana i wyglądała pięknie. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 O gunplayu nic nie napisali, oby to nie był taki beton jak w re3 i re8. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Wyjebali QTE? I dobrze. Walka na noże z Krauserem to była porażka. A reszta zdjęć wywołuje po prostu wzwodzik Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Rozumiem wywalenie sekwencji jak ucieczka przed kamieniem gdzie trzeba klepać guziczek, ale QTE były też obecne w walkach z bossami i to było dobre, bo utrzymywało w skupieniu. Także brak QTE to nie jest dobry pomysł. Mogli nawet zostawić dłuższe okienko na klepnięcie przycisków dla emerytów i ludzi, którzy pierwszy raz w życiu trzymają pada. 1 Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Czytam tak te posty w tym temacie i zastanawiam się, dlaczego ludzie tak bardzo chcą grać w to samo. Oczywiście to jest remake, więc wypadałoby, zeby większość rzeczy była identyczna co w oryginale, ale z różnych względów tak nie będzie i szczerze mówiąc nie ma w tym nic złego. Pewne rzeczy będą zrobione inaczej (rozbudowane albo wycięte, a przez to lepsze albo gorsze), ale dopóki gra będzie w zdecydowanej większości wierna oryginałowi, to będzie dobrze. Jak ktoś chcę, żeby gra była niemal identyczna jak tytuł z 2005 roku, to czy nie lepiej po prostu zagrać w oryginał, który nadal jest mega grywalny? A te qte w RE4 były chujowe tak swoja drogą. 2 Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Ale nie będzie w ogóle uników? Brak QTE bezpośrednio tego nie wyjaśnia, ale mogłoby być coś na wzór RE3R. Byłoby to w chuy przydatne na latające siekiery, no chyba, że ich też nie będzie Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 13 godzin temu, Zwyrodnialec napisał: "- R3 is used to command Ashley (She can follow closely or fall back but will not remain in one place) - There are no dumpsters for Ashley to hide in this time - Ashley does not have a health bar, but if she's damaged too much she will need to be revived. She'll die if attacked again in this state" No trudno te zmiany postrzegać na plus, dopiero zacznie się narzekanie na AI. W oryginale było tak naprawdę niewiele momentów, gdy trzeba ją było mieć blisko siebie. Takim najbardziej upierdliwym była akcja na wyspie, gdy trzeba było wyburzyć przejście kulą. Brak QTE też mi się nie podoba. No trochę martwi mnie ten brak śmietników, lubiłem ją wyjebać żeby się nie kręciła pod nogami. Poza tym 10/10 już to czuje. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 3 minuty temu, MichAelis napisał: No trochę martwi mnie ten brak śmietników, lubiłem ją wyjebać żeby się nie kręciła pod nogami. Poza tym 10/10 już to czuje. No dokładnie, brak smietników bedzie mozna ocenic po tym jak zachowywac się będzie Ashley. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Wszytsko na plus, będzie goty jak re4, szkoda tylko że tak mało zmian w lokacjach patrząc na mapę, ale może sama zmiana mechaniki i usprawnienia w gameplayu zrobią mega robotę. Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Nie bede juz ogladal zadnych materialow z gry na bank wpadnie w dzien premiery na pc a pozniej druga kopia ze steelbookiem na ps5 dla platynki. Pamietam, ze burza po przebudzeniu sie w chatce to najbardziej sugestywna burza w grach video ever, oby dowiezli w remaku. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 1 lutego 2023 Opublikowano 1 lutego 2023 Tylko też nie wszędzie, bo im nowsze konsole tym bardziej na odpierdol. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi