Opublikowano 24 marca 20232 l Wydaję mi się że grafika to to samo co w Village i w trybie resolution na PS5 z włączonym ray tracingiem działa nieźle, nie jest zablokowane na 30fps jak w innych grach.
Opublikowano 24 marca 20232 l 17 minut temu, Daffy napisał: Jakie książki polecacie by lepiej poczuć lore?
Opublikowano 24 marca 20232 l 40 minutes ago, Czoperrr said: Najmniej potrzebny remake ever. A na chuj ci te pieniądze? Ściany będziesz nimi tapetować? Już lepiej na Rimejka wydać trzy stówki
Opublikowano 24 marca 20232 l Na pewno komisariat robił o wiele lepsze wrażenie w wersji na next-gen niż ta kupa belek i cegieł pozlepianych świnskimi odchodami. Bardzo ładnie wyglądają ciała wieśniaków z tymi wystającymi ruszającymi się wnętrznościami.
Opublikowano 24 marca 20232 l czy wszystkie wbite pucharki na PS4 "przekonwertują" się na wersję nowej generacji czy po wykonaniu upgrade'u będę musiał wszystko wbijać od nowa?Tak progres i trofea przejdą, ponieważ gra ma opcję cross sejwa i obsługuje autopop trofeów.
Opublikowano 24 marca 20232 l 44 minuty temu, smallv86 napisał: Village moze siorbac pisiora tej grze. PC UltraWide?
Opublikowano 24 marca 20232 l Myślałem, że jak wejdę do tematu to poczytam spusty odnośnie gameplayu, a tu narzekanie, że na cegły poszło 3 polygony mniej niż w Village... zawiedliście mnie jako gracze.
Opublikowano 24 marca 20232 l Melduje się w Hiszpańskiej wiosce panowie. Pora uwolnić te prezydencką laskę To będzie spaniały weekend
Opublikowano 24 marca 20232 l Do mnie nadal nie dociera narzekanie na grafikę w ostatnich Residentach na RE Engine. Zbyt dużej ilości interakcji z otoczeniem nie ma, ale poza tym jest palce lizać.
Opublikowano 24 marca 20232 l Teraz, Josh napisał: Myślałem, że jak wejdę do tematu to poczytam spusty odnośnie gameplayu, a tu narzekanie, że na cegły poszło 3 polygony mniej niż w Village... zawiedliście mnie jako gracze. Przecież napisałem 2 strony wcześniej o gameplayu, świetna mechanika z nożem, nowi przeciwnicy, stary świetny re4, ile można pisać o świetnym gameplayu który jest taki sam od 20 lat. A że gra jest zrobiona wizualnie po macoszemu to inna sprawa, to pierwsze się rzuca w oczy.
Opublikowano 24 marca 20232 l 9 minut temu, Shago napisał: PC UltraWide? Tak Spoiler Tylko wejscie burzy w orginalnym re4 było duzo lepsze. Zasypiamy w chatce w zachmurzony dzien a budzimy sie w nocy w burze, bardzo to robilo tutaj tak stopniowo w ta burze wchodzimy.
Opublikowano 24 marca 20232 l No niektóre widoczki znanych miejscówek z oryginału to (Te wiszące pomosty nad kanionem przy zachodzie słońca ) Gameplay jest w pyte, na tyle sporo możliwości radzenia sobie z wieśniakami, że omnomnom. RE4 to kwintesencja gier wideo i CAPCOM to pojeby. Edytowane 24 marca 20232 l przez Szermac
Opublikowano 24 marca 20232 l https://www.powerpyx.com/resident-evil-4-remake-trophy-guide-roadmap/ Cytat Must also beat the highest difficulty “Professional” in a New Game without Bonus Weapons for the “Handcannon” weapon, and beat Professional with A-rank for the “Chicago Sweeper” weapon. Podoba mi się. Wygląda na to, że tym razem trzeba mieć odrobinę skilla, żeby dziabnąć platynę / calaka.
Opublikowano 24 marca 20232 l Motyw strzelnicy, zajebisty i mechanika tych tokenów i nagród za nią charmów też na plus z nowości póki co
Opublikowano 24 marca 20232 l 23 minuty temu, Szermac napisał: sporo możliwości radzenia sobie z wieśniakami, że omnomnom. suplexowanie starych bab nigdy się nie nudzi :] może macie jakieś fajne patenty jeszcze? na pewno można strzelić w latarenki żeby szopa spłonęła, można wytrącać widły strzałami po łapach, oczywiście największe zadymy są przy barykadowaniu, wtedy shotgun idzie w ruch i odstrzeliwanie łbów jest grane kurła miałem nie brać day1 poniewaz backlog no ale jednak się skuszę bo tęsknię za tym mięsistym gameplayem <3
Opublikowano 24 marca 20232 l Mechanika często siedzi w dawnych generacjach, np. gdy Fernando wchodzi przez okno, to odpowiedni strzał zawsze uruchamia tą śmieszną animację odrzucania na 2 metry do tyłu, ale spóźnij się o sekundę i Fernando nawet się nie skrzywi jak dostanie w głowę. Pytanie czy to jest horror, pewnie jest na poziomie ilości krwi i stworków, ale straszenia tutaj nie ma żadnego, czytałem że ta wersja jest mroczniejsza, zobaczymy na dalszych etapach czy to będzie widać, na razie świeci pięknie słoneczko, wokół złom, betoniarki i przeciwnicy, plus ubijanie szczurków dla nagrody. Edytowane 24 marca 20232 l przez Rtooj
Opublikowano 24 marca 20232 l Straszenie tutaj jest, objawia się w poczuciu stresu przy starciach. No kurwa, ta gra jest o wiele trudniejsza niż oryginał; miejscówkę z kładkami w wąwozie powtarzałem chyba z 10 razy. Wieśniaki są agresywni, szybcy, potrafią flankować, no jest wymagająco (gram na HC). Już nie klękają po jednym strzale w kolano, a potrafią ich przyjąć więcej. Ale mechanika parry jest w kurwę satysfakcjonująca, matulu najdroższa
Opublikowano 24 marca 20232 l Dzisiaj mam nockę. Z RE4 of course :D. 3 godziny temu, mozi napisał: Na piecu imo lepiej 4 wyglada. Nie ma porównania. Względem dema dodali sporo ustawień których nie było w demo ale ogólnie wydajność jest lepsza. Nie ma mico stuttera z Denuvo? Good, very good :).
Opublikowano 24 marca 20232 l 2 minuty temu, Rozi napisał: Straszenie tutaj jest, objawia się w poczuciu stresu przy starciach. No kurwa, ta gra jest o wiele trudniejsza niż oryginał; miejscówkę z kładkami w wąwozie powtarzałem chyba z 10 razy. Wieśniaki są agresywni, szybcy, potrafią flankować, no jest wymagająco (gram na HC). Już nie klękają po jednym strzale w kolano, a potrafią ich przyjąć więcej. Ale mechanika parry jest w kurwę satysfakcjonująca, matulu najdroższa To już po demie było widać. W oryginale wsioki były strasznie tępe, ustawiały się jeden obok drugiego, żeby można je było wszystkich ładnie pierdyknąć granatem, Leona chwytały od niechcenia i w ogóle ze sobą nie współpracowały. W demku, w szczególności na Mad Chainsaw to był jakiś kosmos, a najbardziej zaskoczył mnie typek z piłą jak nagle znikał z pola widzenia i potrafił się na nas zaczaić gdzieś w chatce. Coś mi mówi, że na professional to będzie gruby SHIET.
Opublikowano 24 marca 20232 l 16 godzin temu, Bigby napisał: 189 zł z legitnego sklepu: https://gg.deals/game/resident-evil-4/ Mi na Kinguinie anulowali preorder :D. Kupiłem drugi raz to samo i poszło (chyba od innego dostawcy). Ogólnie te sklepy z keyami niby są ok, ale jednak zawsze przy preorderze jest dreszczyk emocji, że coś spierdolą. Polecam bezpośrednio dać te 15% wincyj :D.
Opublikowano 24 marca 20232 l 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Dzisiaj mam nockę. Z RE4 of course :D. Nie ma mico stuttera z Denuvo? Good, very good :). Właśnie nie. Imo lepiej chodzi bo w demie były spadki poniżej 100 fps teraz jest lepiej ale dużo nie pograłem tylko pare min.
Opublikowano 24 marca 20232 l Już hardcore jest ciężki, aż mi wstyd za ilość zgonów, które zaliczyłem, ale też niektóre były niesprawiedliwe. Akcje typu "kończysz animację melee i zanim postać odda Ci kontrolę dostajesz hita na japę" się zdarzają, animacje nie mają żadnych i-frames.