wet_willy 2 163 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Ponawiam czy da sie jeszcze pozniej wrocic do Abandoned Factory? XD Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Godzinę temu, Rtooj napisał: Pytanie, jak była ta miejscówka z mostem wiszącym z dużym skupiskiem przeciwników - odnoga od pierwszego spotkania sprzedawcy gdzie znajduje się korbę otwierającą bramę, to tam trzeba było wszystkich ubić czy był jakiś sposób by to szybciej zakończyć? Wystarczy pobiec po emblemat i otworzyć bramę na górze, wybijać wszystkich nie trzeba. Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 OK, tyle to wiem, ale to zwykła ucieczka, bardziej po fakcie zastanawiałem się czy trzeba było może zabić tych co rzucali marchewkami. Wybiłem oczywiście wszystkich wykorzystując pokoi z okienkiem na początku planszy. Fajnie że ten most wiszący można zniszczyć, a właściwie nie fajnie Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Ja dopiero przy drugim podejściu będę testował takie rzeczy, ale wydaje mi się, że większość przeciwników można po prostu olać, o ile zdobyło się przedmiot pozwalający ruszyć dalej. W zamku już się nawet nie szczypię tylko wieję kiedy tylko mogę, bo ammo kończy się bardzo szybko. A no właśnie, ZAMEK. Czuć mrok jak jasna cholera, ten z oryginalnego RE4 absolutnie nie ma podejścia. Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 (edytowane) 3 minuty temu, Josh napisał: Ja dopiero przy drugim podejściu będę testował takie rzeczy, ale wydaje mi się, że większość przeciwników można po prostu olać, o ile zdobyło się przedmiot pozwalający ruszyć dalej. W zamku już się nawet nie szczypię tylko wieję kiedy tylko mogę, bo ammo kończy się bardzo szybko. A no właśnie, ZAMEK. Czuć mrok jak jasna cholera, ten z oryginalnego RE4 absolutnie nie ma podejścia. Kiepska informacja, mam nadzieję że będę miał więcej amunicji, strasznie nie lubię nie czyścić lokacji. Pierwsze co zrobiłem na hardcore to wzmocniłem maksymalnie moc pistoletu i wytrzymałość noża. Fajnie ze w zasadzie ciągle trzeba wykorzystywać w 100% elementy otoczenia, jak np. ładunek wybuchowy przy drugim spotkaniu z gościem z piłą mechaniczną. To i meelee kompletnie nie używałem w starej wersji. Edytowane 25 marca 2023 przez Rtooj Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 1 godzinę temu, Andżej napisał: a ktos wie do kiedy ta mapa z de luxe dziala ? Całą grę ikonki z niej masz podpisane Extended Treasuer Map i wyglądają troszkę inaczej od zwykłych. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 (edytowane) @tjery patrz wyżej hdr on, niżej off Spoiler Edytowane 25 marca 2023 przez Donatello1991 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Ogolnie jak w Village karny kutas za odcinanie dostepu do miejscowek tak po prostu. 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Ale jak ten mały sektor grając Ashley w oryginale był do dupy to tutaj jest mocno podkręcony. Pikawa mi skacze, ciśnienie rośnie jest klimacik Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Nie napisze nic odkrywczego. Po godzinie gra rozpierdala. Chciałem kupić dopiero po zeldzie ale hajpik był zbyt duży więc pierwszy raz w życiu kupiłem cyfrówke na kąkuter za 2 bomby. Było warto 1 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Godzinę temu, Josh napisał: A no właśnie, ZAMEK. Czuć mrok jak jasna cholera, ten z oryginalnego RE4 absolutnie nie ma podejścia. Właśnie tam dotarłem i rzeczywiście przynajmniej z początku wygląda to nieźle, bo wioska mimo wszystko moim zdaniem bardziej klimatyczna była w oryginale. Było ciemniej i efekt burzy robił lepsze wrażenie. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Jest ciśnienie na grę, mam nadzieję że dziś ruszę. Ciekawe skąd zmiana PEGI względem oryginału ? Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 8 minut temu, giger_andrus napisał: Jest ciśnienie na grę, mam nadzieję że dziś ruszę. Ciekawe skąd zmiana PEGI względem oryginału ? A to po lewej to nie brytyjska czy australijska klasyfikacja? Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Owszem UK ale to chyba nigdy nie różniło się od PEGI ? W przeciwieństwie do Australii, Japonii czy USA. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Dawno nie grałem w oryginał i chyba budowanie w głowie jego idealnego obrazu sprawia, że jakoś nie widzę w remake'u że ci wieśniacy jakieś przebłyski inteligencji mają Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 platyna fajna i trudna ale chyba jej nie zrobię. jest pracochłonna i gra jest przy tym obszerna i długa. w RE2R się szarpnąłem bo była generalnie krótsza. o ile na początku na hardcore nie było tak dobrze z amunicją, tak teraz pływam po jeziorku z całkiem sporym arsenałem. a tak apropo, to jak ulepszę magazynek w broni to wypełni mi go od razu nabojami ? 3 minuty temu, Daffy napisał: Dawno nie grałem w oryginał i chyba budowanie w głowie jego idealnego obrazu sprawia, że jakoś nie widzę w remake'u że ci wieśniacy jakieś przebłyski inteligencji mają nie mają ale chyba są szybsi i zwinniejsi Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Wlasnie nie da sie oszukiwac i sie nie wypelnia zawsze po upgrade przeladowac musisz i uzupelnic. Red9 i Stingray na maxa ile moglem olewam Riot Guna. Pewne rzeczy sie nie zmieniaja Water Room to dalej rak xD Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Jestem po fragmencie, w którym sterujemy Ashley i powiem krótko: Jeżeli ktoś nie planuje kupić tej gry, bo obawia się że jest zbyt podobna do oryginału, to może się już nie obawiać. Pozmieniali prawie wszystko, ale na lepsze, dłuższe i bardziej rozbudowane. To jest kompletnie inny wymiar remake'a. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 ale mnie zmaltretował ten el gigante. co chwilę obrywałem bo nie mogłem ogarnąć unikania jego ataków na tej małej arenie. poszło w pyte ammo i zasobów leczniczych. chyba dobrze, że jest opcja kupowania spreii Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 O jasny choju złoty, ależ Capcom dowiozło Gameplay jest tak soczysty, że non stop gram w napięciu, a momentami wręcz wpadam w panikę. Jak wjechał Spoiler koleś z maską na farmie to myślałem, że się posram, nie wiedząc czy uciekać, czy może jednak starać się z nim walczyć. A jeszcze nóż mi się zepsuł, czego kompletnie się nie spodziewałem, więc o parry szybko można było zapomnieć. Cudo. Do tego grafika jest przepiękna. Zawsze mogłaby być lepsza, wiadomo, ale nie przyglądam się każdej teksturze z osobna a całości, a ta robi doskonałe wrażenie. Jedyne nieporozumienie na razie, to że można leczyć się tylko z menu. Cała reszta to remake idealny, nie ma się do czego przyczepić. 1 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 Cytat Do tego grafika jest przepiękna. Zawsze mogłaby być lepsza, wiadomo, ale nie przyglądam się każdej teksturze z osobna a całości, a ta robi doskonałe wrażenie grafika wygląda dobrze, estetycznie i ma ogólnie świetny design ale czuć, że jest jeszcze jedną nogą w starej generacji i tekstury straszą miejscami niską rozdziałką. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 8 minut temu, Kazub napisał: grafika wygląda dobrze, estetycznie i ma ogólnie świetny design ale czuć, że jest jeszcze jedną nogą w starej generacji i tekstury straszą miejscami niską rozdziałką. Jasne, że czuć, że jest jedną nogą w starej generacji. Subiektywnie jednak, nie zwracając uwagi co to za generacja i na te niektóre tekstury, jestem pod jebaniutkim wrażeniem. Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 24 minuty temu, Brolin napisał: Do tego grafika jest przepiękna. Zawsze mogłaby być lepsza, wiadomo, ale nie przyglądam się każdej teksturze z osobna a całości, a ta robi doskonałe wrażenie. Poczekaj aż dojdziesz do zamku i zobaczysz wnętrza niektórych lokacji. Gram na poczciwym PS4 i aż niedowierzam, że na tak starym sprzęcie coś może tak dobrze wyglądać. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 2 godziny temu, Daffy napisał: Dawno nie grałem w oryginał i chyba budowanie w głowie jego idealnego obrazu sprawia, że jakoś nie widzę w remake'u że ci wieśniacy jakieś przebłyski inteligencji mają Grałem w oryginał tydzień temu i tam leźli jak baranki na rzeź, a tutaj nacierają, popychają, flankują, łapią od tyłu, nie wspominając o nowych typach przeciwników. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 25 marca 2023 Opublikowano 25 marca 2023 A ja napiszę, że jestem chyba średni w re i wolę Normal. Nie jest wcale prosto dla mnie. Pod koniec jakiejś fali (jeszcze wioska) mało zostaje. Inna sprawa to chyba włączył mi się drift w padzie od ps5... Nie widzę tego aż tak normalnie, ale wejdę w mapę to coś swiruje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi