Rtooj 1 633 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 3 minuty temu, Czoperrr napisał: Grać standard czy hardcore? Jest napisane, że standard to dla ludzi, którzy nie grali w oryginał więc jedyny słuszny wybór dla mnie to hardcore. Czym się różni, jest bardzo irytujący? Wg mnie brakuje czegoś pomiędzy. Jeżeli lubisz oszczędzać amunicję i dbasz o to by grać bez uszczerbku to na normal wylądujesz z pełną kieszenią przedmiotów którą będziesz musiał sprzedać. Jeżeli lubisz nie patrzeć na lecącą amunicję i jak raz czy dwa za dużo wystrzelasz i będziesz wolał iść dalej, to normal będzie przyjemny i wystarczający. Na hard bywa niebezpiecznie i naprawdę trzeba rozmyślnie strzelać. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Piszecie w kilku miejscach o obronie chatki. Rozumiem, że nie macie na myśli tej końcówki z dema, gdzie pojawia się szalony piłownik-spalinowiec? 2 Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Skończone, po trudach i znojach ostatnia walka była cudowną kropką nad i Spokojnie dyszka ode mnie, nawet przez moment nie pomyślałem inaczej i absolutne goty 2023, można zamykać branżę. Czas na NG+ Policzymy się kurľa, zobaczymy jakie mądre te wsioki będą teraz gdy mam wszystko przy sobie od początku 1 2 Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 (edytowane) Też właśnie skończyłem. Krauser, ostatni boss, jazda na skuterze, epicka muzyka w trakcie tego wszystkiego i poziom graficzny totalnie mnie zmiotły z planszy. Nie obchodzi mnie, że nie jest to taki przeskok jaki był między oryginalnym RE2, a RE2R. Nie musi być, i tak daję 10/10. Ogrom pracy jaki ludki z Capcom włożyli w stworzenie tego remake'a jest współmierny do ilości szacunku jaki mieli do materiału źródłowego oraz skilla i wyobraźni, żeby przetransformować to co znamy w coś niby podobnego, ale tak naprawdę bardzo odmiennego. Kolejny ponadczasowy hit na długie godziny i na wiele powtórzeń. Dla mnie to jest w zasadzie ukoronowanie całej serii i prawdopodobnie najlepszy tytuł w jaki szarpałem w całej mojej 30 letniej karierze gracza. Nawet się nie zastanawiam, tylko od razu odpalam ponownie Edytowane 26 marca 2023 przez Josh 5 2 Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 To będzie gierka na kilkadziesiąt przejść, do czasu aż za 18 lat Capcom zrobi kolejnego RE4 killera. Normalnie czułbym, że te 3 i pół bomby to jak okradanie Capcomu w porównaniu z tym co obecnie wychodzi na obecnej generacji, ale okroili grę z dodatków, więc mam czyste sumienie. 3 1 Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 (edytowane) No ja oryginał przeszedłem dokładnie 26 razy tutaj na razie lecę 3 raz ale mam takie zboczenie ze muszę wszystkie bronie upgarde’ować na maksa (nie sprzedaje ich). Jeszcze przejście samym nożem i oczywiście killa razy na speedruny Edytowane 26 marca 2023 przez Whisker 1 1 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 A ja sie boje o przejscie Pro bo jestem juz starym czlowiekiem I nie mozna napierdalac z bazuki zeby odblokowac Handcannon Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 W takim razie musisz napisać do pana Capcoma, żeby wzorem poprzednich części zrobił DLC "Unlock All Rewards" za dwie dyszki Ale na razie na Pro też nie mam siły i nerwów, może kiedyś.1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Chyba właśnie od RE2 takie DLC jest do każdej części, więc tutaj też jest pewne. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 W Village bylo "najlepsze" DLC Infinite Ammo do kazdej broni nie wplywajace na ocene Elo xD Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Ale luksja ten zamek, sekcja z armatką a potem rycerzyki Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 mendez wydał sie całkiem prosty, na pewno łatwiejszy od trolla. teraz zacząłem zamek i cykam się motzno jest promo na magnum u straganiarza ale jak go kupie to nie ulepsze reszty ale najważniejszy deal to teraz handgun. biegam cały czas z pierwszym SRcośtam i chce go wymienić na red9 albo blacktail. red9 ma tylko trochę większy dmg względem blacktail na basic stats ale ten drugi z kolei ma lepsze pozostałe, więc powinien być poręczniejszy. gdzieś na reditcie piszą, że znerfili red9 względem oryginału i nie ma juz takiej przewagi w obrażeniach nad resztą. ale reda mam już za free więc taniej. 100 naboi do handguna siedzi w walizce więc poważna decyzja. Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Magnum zbytnio się nie przyda przez dłuższy czas, czekają Cię raczej hordy zwykłych przeciwników, szkoda marnować. Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 (edytowane) Ja bym brał. Może się przydać na salę z dwoma Garradorami lub na Salazara. Lecę drugie podejście, żeby zdobyć wszystkie znajdźki i powbijać brakujące śmieciotrofiki zanim przejdę do konkretów. Mega szybko to idzie na ng+ z ulepszonymi brońkami oraz jak już się wie co robić i znając rozwiązanie wszystkich zagadek. Gra dopiero wyszła, a szybkobiegacze już rozkminiają jak skracać niektóre sekcje. Świetny motyw btw i raczej nie jest to błąd w grze Edytowane 26 marca 2023 przez Josh 2 2 Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 (edytowane) Ta dodatkowo płatna mapa DLC rozumiem że jednak pokazuje inne rzeczy niż mapka od sprzedawcy. Czy chodzi o znajdźki w znanych pomieszczeniach czy otwiera się nowe by je zdobyć? edit: Widzę na yt że po prostu za 18 zł w grze pojawiają się nowe dzwonki, tam gdzie ich nie było. Żałosny ruch, na pewno ode mnie ich nie dostaną. Edytowane 26 marca 2023 przez Rtooj Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Zamek cymesik im wyszedł, może z godzinkę w nim jestem ale podoba mi się bardzo. No i jakim cudem w grach tego gatunku czy tez w kolejnych częściach RE nikt nie zrobił lepszych starć z bossami niż w 18letniej czwórce/remake'u? Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Nawet jest cameo jednej osoby z forum, no powiedzcie, że to nie wygląda jakby za chwilę padło zdanie "Leon, kapitalizm to zło, musimy go obalić przez nabijanie pomelo jako jablka w biedrze": Spoiler Gender swap to tylko wisineka na torcie i ukłon w stronę poprawności politycznej Pan Capcom o każdy szczegół zadbał Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Zaluje ze wziąłem laserek do pistoletu za kamyki, bo chwile później znalazłem red 9 za free 10 kamyczkow sie jebac poszlo 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 U mnie drugie przejście. Teraz skupiam się na wszystkich skarbach i zadaniach do wykonania i kilku innych pucharach za przejście lokacji z no damage, czyli wagoniki, winda i potem skuter. Potem zabiorę się za Pro Droga do wydaje się byc kręta ale gra jest tak zajebista gdy opanuje się trik z parry nożem Krausera z kopniakiem to aż chce się wracać i restartować checkpointy No i czekam na dlc .... 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Za co się te kamyki dostaje? Tylko za te side questy? Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 (edytowane) Można jeszcze znaleźć i wypadają z 'sub-bossów' też chyba Edytowane 26 marca 2023 przez Szermac Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Z niektórych przeciwników też dropią, przynajmniej z jednego rodzaju w zamku. Ta walka z Krauserem jeszcze nie skończyłem tej gry A już nie mogę się doczekać kolejnych przejść Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Ja końcowkę zostawiam już na jutro bo mi gały wypłyną xD Też już się nie mogę doczekać kolejnego przejścia Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 8 minutes ago, Daffy said: Za co się te kamyki dostaje? Tylko za te side questy? Można za nie kupić diamenty, które wkładasz w skarby, można kupić tokeny do maszyn w strzelnicy, ticket do bonusowego upgrejdu każdej broni mape z zaznaczonymi skarbam celowniki laserowy do pistoletów jakies dodatkowe skarby, które można sprzedać wkładając w nie diamenty Warto robić te zadania. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi