Shago 3 523 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Skusiłem się i kupiłem w dniu premiery na Steam trochę w ciemno po Waszych opiniach, bo wcześniej nie miałem okazji w to zagrać. Póki co bardzo mi się podoba, ale zaczynam dopiero 4 rozdział. Przechodzę na normal, za stary jestem na katowanie się Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Normal jest bardzo fajny w tej gierce, zresztą jak w każdym chyba RE. Fajnie można się pobawić, jakieś tam trochę wyzwanie jest, gierkę się pozna i zero irytacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Jestem po trzecim chapterze i póki co bez większych emocji, mało napracowanka w porównaniu do poprzednich remaków. Bardzo mało różnic względem oryginału, nawet walki na jeziorze nie zmienili ani trochę. Oryginał to po prostu wciąż świetna i nowoczesna gra dlatego remake nie dostarcza mi wrażeń na poziomie tych jakie doświadczyłem w 2005. 1 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Może jednak sobie odpal oryginał przed zagraniem w remake skoro to jest dla Ciebie bardzo mało różnic i mało napracowanka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) Boss na jeziorku też mnie rozczarował, jeszcze ta woda xddd. El gigante ma zdecydowanie gorszy wstęp do pojedynku, zero wrażenia przy jego wejściu, ale już bossik w stodole ciekawie pozmieniany względem oryginału. Btw spoilerujemy bossów czy nie? Traktujemy oryginał jako rzecz oczywista i o zmianach, różnicach,bossach piszemy wprost czy nie? Edytowane 26 Marca 2023 przez Daffy Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 1 minute ago, Pupcio said: Może jednak sobie odpal oryginał przed zagraniem w remake skoro to jest dla Ciebie bardzo mało różnic i mało napracowanka Robiłem sobie replay w tamtym roku Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Ale co do bossa na jeziorze Czoperr ma 100% racji, kalka i to jeszcze w takiej oprawie ta walka, że zdecydowanie mniejsze robi wrażenie niż w 2005. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Ficuś ale nie każdy gra jak zwierzę na steam decku i u nas jest grafika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Walka to kalka a usunięcie QTE z odcinaniem liny pozbawia ją jeszcze bardziej emocji. Na dzisiaj kończę, mam nadzieję, że dalej będzie lepiej. Widzę, że deszcz już naprawiony i rozdział 4 ma klimat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Pawciu na pewno na twoim komputerze który ci babcia kupiła na komunię masz walkę na jeziorze inna niż w oryginale w fotorealistycznej grafice Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) Tez uważam że jezioro i ryba to najgorsze elementy w grze. Byebye re engine. Edytowane 26 Marca 2023 przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 410 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Czoperrr, jak dojdziesz do zamku i znowu napiszesz, że jest mało zmian oraz napracowanka, to Cię osobiście namierzę i Ci sprzedam takiego suplexa co go jeszcze żaden przydupas Salazara nie uświadczył 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Brakuje mi też trochę QTE - już w pierwszy domku, gdzie spotykamy wiesniaka gdy próbuję nas sierkiera jebnac poiwnno być pierwsze qte i większość z Nas powinna już tam zobaczyć pierwszego zgona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 RE4 to jedna z gier życia dlatego podchodzę trochę krytycznie, ale uczciwie. Jak będzie lepiej to pochwalę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 410 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 3 minuty temu, XM. napisał: Brakuje mi też trochę QTE - już w pierwszy domku, gdzie spotykamy wiesniaka gdy próbuję nas sierkiera jebnac poiwnno być pierwsze qte i większość z Nas powinna już tam zobaczyć pierwszego zgona Też mi tego brakuje. Większość gier ma słabe QTE polegające na mashowaniu jednego guizka, ale RE4 miało fajne te sekwencje, bardziej pod refleks, no i w przypadku fuck up'ów można było obejrzeć efektowne zgony i nigdy tak naprawdę nie mogliśmy się czuć bezpieczni, nawet podczas oglądania cut scenek. Na pocieszenie przy niektórych bossach zostawiono nam namiastkę tego bajeru Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 30 minut temu, Czoperrr napisał: Jestem po trzecim chapterze i póki co bez większych emocji Też jestem po trzecim chapterze i rozczarowanko, sporo można zarzucić RE4R ale zobaczę po przejściu, może zmienię zdanie. po 2h tu jest jakaś muzyka dalej w grze czy wzorem RE2R jest mocno ''wytłumiona'' w porównaniu do oryginału? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Chyba was pojebało z tą tęsknotą za qte. Dobrze że to w końcu zdechło, nic nie wnoszące badziewie tylko przeszkadzało w oglądaniu fajnych akcji i udawało że się coś robi Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Zamek zdecydowanie większe wrażenie na mnie robi niż wioska, zarówno jeśli chodzi o oprawę (re engine najlepszy właśnie jest w pomieszczeniach) , zmiany względem oryginalu jak i Boss fighty. Rybka w sumie najgorszy Boss, no i fatalne wejście El gigante (wyprane z emocji, majestatyczności) ale I'm dalej w las tym capcom z remakiem się rozkręca. 2 minuty temu, Pupcio napisał: Chyba was pojebało z tą tęsknotą za qte. Dobrze że to w końcu zdechło, nic nie wnoszące badziewie tylko przeszkadzało w oglądaniu fajnych akcji i udawało że się coś robi Mi tam nie brakuje qte z oryginału ale też jestem zdania że gierka miała jedne z lepszych qte ever w grach (jak ktoś wspomniał - nawet cutscenki oglądało się niepewnie). No i niby remake jest bez nich, a uniki przy bossach i subbossach to nie są po prostu qte? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Speedrun Tip jak trafisz w dzwon po wejsciu do domku automatycznie wszyscy ida grac w Bingo 4 minuty 30 sekund zaoszczedzone xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Nie chcę spamować modami, ale to zarazem mod jak i ciekawostka. Okazuje się, że ten cały nowy look rimejku (nazwijmy to kierunek artystyczny) to filtr nałożony na obraz, ten mod https://www.nexusmods.com/residentevil42023/mods/4?tab=description go wyłącza i, tadam, mamy OG RE4 vibe w nowej oprawie. Myślę, że bardzo fajna opcja dla wyznawców oryginału albo na drugie przejście, albo nawet w sumie na pierwsze, bo jakbym miał tylko raz przechodzić, to chyba bym wybrał opcję ze starym vibem bez tego filtra. Choć też ma swój urok. Wszystkie ustawienia obrazu takie same, tylko filtr on i off. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Nie no, 2005 pełną gębą. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Napisałem tylko, że jest vibe 2005 na pewno bliżej kolorystycznie i stylistycznie do tego niż z tym filtrem Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Pisanie, że ten remake ma mało zmian, wszystko wygląda prawie tak samo jak w oryginale i to zwykły cash grab, to jak napisać, że Gran Turismo 7 to odgrzewanym kotlet bo jest tak samo jak w GT3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Jeśli tak wygląda mało napracowanka to więcej gierek na odpierdol poproszę. W czasach, gdy branża wygląda jak wygląda dodatkowo doceniam produkt skrojony pod - mogło by się już dziś wydawać - dinozaury gamingu swoją liniową strukturą single playerowej gierki z dużym replayability. Wczoraj grając rzuciłem granatem w grupę wiśnioków, ale w podobnym czasie któryś rzucił siekierką, mój granat odbił się od niej w locie i nie doleciał tam, gdzie planowałem Takich imołszyns w gameplayu nikt inny nie da, tylko Pan Capcom. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi