Andżej 2 268 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 (edytowane) no wlasnie ciekawe jak przedstawia wyspe swoja droga to wg tego goscia nibela bodajze to gra ma byc wieksza i dluzsza z rowinietymi watkami luisa, ady itd, tak ? odnosnie luisa, mam nadzieje ze nie zrobia z niego jakiegos brzydala bo to byl chad 2004 roku. Edytowane 3 czerwca 2022 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 7 minut temu, Josh napisał: Well, taki był pierwotny zamysł nim Capcom wymusiło na Mikamim zmianę koncepcji. Ja jestem za, chociaż wiąże się to ze sporym ryzykiem, bo to już nie będzie ewolucja jak RE2 remake tylko całkowite przemodelowanie gameplayu, klimatu i zapewne fabuły. Jakiś czas temu wyciekł concept art Weskera, ciekawe czy gostek zaszczyci nas swoją obecnością w grze. A dla mnie spoko jakby kompletnie wszsytko pozmieniali. Jak nic nie zmienią oprócz oprawy będzie że lenie yebane, jak pozmieniają to powiedzą że chuyowe zmiany jak śmieli ruszać legende!!1 re4 wyszedł na każdy sprzęt jaki istnieje a że ta gra się nie starzeje to każdy może sobie zagrać w oryginał, ja mam nadzieje że ostro pozmieniają i będzie więcej horrorku. No i jak zmienią teksty wieśniaków albo poprawią tą legendarną jakość audio to nie kupuje tego Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 12 minut temu, mugen napisał: Brzmi jak spartolenie najlepszej gry z serii. To już było ale przy okazji premiery RE4 czyli spartolenie najlepszej serii przez gre akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 Kolego, bo się pogniewamy. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 Ale to była genialna gra akcji a jednoczesnie słaby resident. Samego residenta ile tam było? Ja jestem za tym, żeby za dużo nie ruszali. Cieższy klimat i usprawniona walka (czyli zeby mozna było chodzic podczas strzelania). O grafikę sie nie martwię. nawet poziom REmaków 2/3 by mi styknął. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 13 minut temu, pawelgr5 napisał: Ale to była genialna gra akcji a jednoczesnie słaby resident. Już przy okazji którejś części to słyszę. Wychodzi na to, że najlepsze residenty to nie-residenty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 9 godzin temu, Patricko napisał: Ciekawe czy wezmą się za RE5 i RE6 jeszcze Jest taka żelazna zasada, że leżącego na ścieżce gówna kijem się nie tyka, bo wówczas śmierdzi bardziej. Niech pamięć o tych nieudanych szpilach zdycha w odosobnieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 2 minuty temu, Bigby napisał: Już przy okazji którejś części to słyszę. Wychodzi na to, że najlepsze residenty to nie-residenty. Jak dla kogo. Ja uwielbiam RE4 ale jako resident to akurat nie jest nawet top 5 moich ulubionych czesci. Ja uwielbiam te klasyczne + 7. Nawet Revelations mi siadły czego nie mogę powiedzieć o 5 i 6. Po prostu chciałbym, żeby nie zmieniali za dużo w remaku 4. Jestem też świadom, że czasy tych 0-3 (+VC) bezpowrotnie odeszły i nowych czesci nie będących remakami nigdy nie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 6 minut temu, Bigby napisał: Już przy okazji którejś części to słyszę. Wychodzi na to, że najlepsze residenty to nie-residenty. re4 nie rezydent po strzelanka, re7 nie rezydent bo fpp. No i tak się powoli żyje w tej rezydencji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 429 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 (edytowane) 6 minut temu, Czezare napisał: Jest taka żelazna zasada, że leżącego na ścieżce gówna kijem się nie tyka, bo wówczas śmierdzi bardziej. Niech pamięć o tych nieudanych szpilach zdycha w odosobnieniu... RE6 musieliby zmienić całe od podstaw żeby wyszło z tego coś sensownego. To już lepiej niech zrimejkują ponownie RE1, Zero, CV albo nawet oba Outbreaki. Edytowane 3 czerwca 2022 przez Josh Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 U mnie odwrotnie, ale może to fakt, że nie grałem w te gry 20 lat temu, dlatego ostro odbiłem się od RE0, RE1. Może jeszcze kiedyś spróbuję do nich wrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 RE6? Najlepszy movement w serii i przyjemny blockbuster do odmóżdżenia się. 1 minutę temu, Josh napisał: To już lepiej niech zrimejkują ponownie RE1, Zero, CV albo nawet oba Outbreaki. A najlepiej to niech robią już nowe części, a starocie zostawią w spokoju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 Teraz, Bzduras napisał: RE6? Najlepszy movement w serii i przyjemny blockbuster do odmóżdżenia się. Akurat jest promocja na Residenty więc zapytam, bo nie grałem w 6. Odcinając się od tego, czy jest to prawilny Resident, warto zagrać? Dobry tytuł? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 Teraz, Bzduras napisał: RE6? Najlepszy movement w serii i przyjemny blockbuster do odmóżdżenia się. A najlepiej to niech robią już nowe części, a starocie zostawią w spokoju. Biorąc pod uwagę że re8 to najgorszy resident obok 6-ki, to ja się modlę by zamknęli się w remake'ach. Nie mam najmniejszej ochoty na 9-kę, bo seria przypomina szybkich i wściekłych, coraz głupiej, coraz więcej, coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 Jak szukasz gierki akcji z za dużą ilością contentu to całkiem spoko. Niezmiennie polecam obejrzenie tego filmiku i zadecydowanie samemu: Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 No właśnie, niby nowa gra>remake starej gry, ale dla mnie na przykład remake 4 to jedyna szansa na Residenta w którego chciałbym zagrać, bo ani ta fpsowa odnoga mi się nie podoba, ani REmake2. A potem przychodzi taki Liściu z petycjami, żeby mi zjebać grę życia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 Dla mnie nawet odcinając residenta od tego to jest fatalna gra. Ja odpałem już na Leonie a to podobno najlepsza kampania xD Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 1 minutę temu, Bigby napisał: Akurat jest promocja na Residenty więc zapytam, bo nie grałem w 6. Odcinając się od tego, czy jest to prawilny Resident, warto zagrać? Dobry tytuł? Grałem 2 lata temu. Czym lepiej poznasz system i movement tym lepsza jest to gra. Może dziwne porównanie ale to trochę jak Vanquish, możesz grać jak w cover shooter i będzie słabo a możesz też bawić się systemem walki i odstawiać eleganckie akcje i będzie dobrze. Horroru to tu praktycznie nie ma, ale ciekawa gra akcji jak najbardziej. Takie 7/10, no chyba że grasz w co-opie z kimś ogarniętym to wtedy 8/10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 Hmm, wygląda jak totalna jazda bez trzymanki. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 Godzinę temu, LiŚciu napisał: Ja mam nadzieje że ta reimaginacja o której się mówi zmieni gre na bardziej zamknietą w lokacjach. Jak RE2 czy RE3 gdzie mamy większy backtracking, więcej zagadek i bez wyskakujących fal przeciwników. Wtedy jest szansa że czwórka będzie Residentem takim jak być powinna. A ja właśnie mam nadzieję, że będzie bliżej oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 RE6? Tylko scenariusz Leona, reszta do śmietnika. Poziom tej gry dorównuje Dino Crisis 3 czyli gówno obesrane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 Nie no aż tak nie wyzywaj Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 429 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 Jest w tym trochę racji. Generalnie Szóstka to tragiczny Resident, ale akcyjniak taki w miarę do pogrania, zwłaszcza w coopie. Poruszanie się postacią i strzelanie chyba do dzisiaj nie zostało tak dobrze zrobione w żadnym TPSie: szybkie odskoki, rzucenie się na plecy i ciągły ostrzał z tej pozycji z możliwością turlania na boki, quick shoty, kontry (!) i nawet melee uznałbym za ok, gdyby nie to, że kompletnie nie pasują do tej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 1 minutę temu, Josh napisał: kompletnie nie pasują do tej serii. Podejrzewam, że gdyby przykleili tam tytuł "Zombie Shooter: Fast Genocide" albo cokolwiek innego niż RE to ta gra nie zebrałaby aż takiego hejtu, jaki zebrała. No ale marketing, znana mareczka sprzeda się lepiej, i tym właśnie sami sobie zrobili kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 3 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2022 resident evil 6 to najlepsza najgorsza gra Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi