Skocz do zawartości

Diuna (2021)

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robala mi kurła w końcu pokażcie w tym nowym filmie, przecież to jest znak rozpoznawczy całego Diuny. Tak samo Harkonnenów bym zobaczył jak ich zrobili i ubrali.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.04.2020 o 15:44, Wojtq napisał:

Jaram się okrutnie. Byle tylko Villeneuve nie przesadził z egzaltacją jak w BR2049 i film był zrobiony z życiem i werwą.

BB2049 byl bardzo powolny, bo taki tez byl pierwszy film 

a diuna ? obstawiam, ze podobnie jak BR bedzie zrobiona w duchu oryginalu ale "po swojemu" 

Edytowane przez Kazub
Opublikowano

Zacznę od tego, że jestem trochę takim psycho-fanem Diuny. Mam szczerą nadzieję, że nie wcisną całej historii z pierwszej książki w ten film. Ja chcę żeby to było powolne. Niech to rozbiją na dwie części. A potem wiadomo, DUNE CINEMATIC UNIVERSE (feat. Sting). 

Opublikowano
7 godzin temu, Shankor napisał:

Zacznę od tego, że jestem trochę takim psycho-fanem Diuny. Mam szczerą nadzieję, że nie wcisną całej historii z pierwszej książki w ten film. Ja chcę żeby to było powolne. Niech to rozbiją na dwie części. A potem wiadomo, DUNE CINEMATIC UNIVERSE (feat. Sting). 

No, rozbijają go właśnie na dwie części, to był jeden z warunków Villeneuve'a jeszcze na długo przed rozpoczęciem zdjęć :)  

• Dzięki 2
Opublikowano
W dniu 28.04.2020 o 11:23, Faka napisał:

Tak swoją drogą to w piątek na Netflix będzie Dune z 1984, ale będzie potężny rewatch po iluś tam latach.

No właśnie obejrzałem w robocie XD i pamiętam że dłuższy był ten film coś koło 3h i teraz właśnie czytam że było kilka wersji to co na netflixa wrzucili to pierwotna wersja.

Opublikowano
W dniu 29.04.2020 o 18:48, Tokar napisał:

No po lynchowskim closterfucku trudno, żeby ktoś znowu popełnił ten sam błąd i próbował streszczać kilka powieści w jednym filmie.

Czyli które?

Ten film był ok tylko dla ludzi, którzy czytali książkę. Fajnie obrazował to co się tam wydarzyło i mi się go miło oglądało. Poza tym ten Sting..:dynia:

Sam nowej wersji nie obejrzę dla zasady. WOKE

• Minusik 1
Opublikowano

Jestem w połowie wersji Lynchowskiej (pierwszy raz w życiu oglądam) i nie wiem do końca co myśleć. 

Z jednej strony świetna obsada z drugiej kicz jak cholera. No, ale ten film mi się mocno kojarzy z Flashem Gordonem, którego znowu bardzo lubię i oglądam raz do roku.

To nie wiem, wydam wyrok jak skończę :pawel:

Opublikowano

Lynchowska Diuna to jeden z moich filmowych guilty pleasures - film jest fatalny, kiczowaty mimo pełnej powagi w zamyśle, jest koszmarem Lyncha, jest przestrogą dla młodych twórców u progu kariery, jest absurdalnie pocięty (co same w sobie też jest historią), jest też horrendalnie drogi, jeśli chodzi o kwotę wydaną na produkcję.

Ale dał też Blue Velvet i esej Wallace'a, więc nie wszystko stracone. No i lubię muzykę Eno&Toto.

@Masorz

Flash Gordon <3  Technicznie ma prawo się kojarzyć, w końcu Dino De Laurentis produkował, zresztą produkcją Flasha spowodował powstanie Star Warsów, ostatecznie jednak zawsze będę żałował, że Fellini nie reżyserował, ciekawe czy Gordon byłby równie campowy co ten Hodgesa.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 31.08.2020 o 20:25, Voytec napisał:

Kurde, drugi najbardziej przeze mnie wyczekiwany film w tym roku, no nie może zawieść skoro TENET zbiera mieszane opinie. 

a czego ty zes sie spodziewał? Nolan to czlowiek 2 filmow: Following i Memento.

• Minusik 1
Opublikowano
W dniu 4.09.2020 o 08:35, michal napisał:

a czego ty zes sie spodziewał? Nolan to czlowiek 2 filmow: Following i Memento.

Ja się spodziewałem czegoś w klimacie Incepcji i to dostałem. 

W dniu 16.04.2020 o 13:11, Colin napisał:

ten reżyser + ta obsada to musi się udać

EVmUYP8U0AA4zMN?format=jpg&name=large

:wub:

Ale co? Że ta laska to też nalezy do "tej obsady"? Na razie to jest no name...

Opublikowano
2 godziny temu, ListuniO napisał:

Ale co? Że ta laska to też nalezy do "tej obsady"? Na razie to jest no name...

:notsure: 

po tym co Zendaya pokazała w Euforii ma ode mnie duży kredyt zaufania i tak, należy do tej obsady.

• Plusik 1