Shen 9 635 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 Kolejna część i tak zależy od tego, czy film zarobi odpowiednio. Trzeba będzie iść do kina, mimo tego, że na torrentach bedzie smigac. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 finansowo skończy się jak blade runner Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 Powinno być lepiej. Raz, że po pandemii ludzie są zatęsknieni za efektownymi widowiskami, dwa: Zendaya nie jest wybitną aktorką, ale ma ponad 100m followersow na insta i może przyciągnąć rzesze nastolatków do kin. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 Po recenzjach trochę mi zgasł ten hajp. Niby dobrze, ale tak bez szału. Coś jak BR2049 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 Za to wszyscy zgodni, że audiowideo rozwala czachę i dlatego na pewno pójdę do kina. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 20 września 2021 Opublikowano 20 września 2021 Rozumiem, że polski dystrybutor czeka do 22 października, żeby każdy zainteresowany mógł na spokojnie zobaczyćw domu i zdecydować czy iść do kina. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 20 września 2021 Opublikowano 20 września 2021 Nie mam pojecia, Venom tez chyba 2 tygodnie po reszcie swiata. Nawet jak bedzie na torrentach to i tak pojde, niech mają, bo chce kolejne części. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 20 września 2021 Opublikowano 20 września 2021 6 godzin temu, Shankor napisał: Rozumiem, że polski dystrybutor czeka do 22 października, żeby każdy zainteresowany mógł na spokojnie zobaczyćw domu i zdecydować czy iść do kina. 4K HDR... No nie wiem czy chcę się męczyć w tak ujowej jakości Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 21 września 2021 Opublikowano 21 września 2021 No to mnie właśnie rozpierdala. Jakoś u Nieców i innych na zachodzie dało się już puścić, a my jak te pachołki czekamy. A potem wielkie zdziwienie, że Polacy nie chodzą do kin. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 7 października 2021 Opublikowano 7 października 2021 This is only the beginning Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 17 października 2021 Opublikowano 17 października 2021 Diuna już w sklepach. Ja juz mam bilet na piątek, więc poczekam te kilka dni. Cytuj
Słupek 2 146 Opublikowano 22 października 2021 Opublikowano 22 października 2021 znowu Denisek dowiózł jezu jak to się ogląda, słucha, chłonie podobnie jak BR2049 (chociaż ten podobał się bardziej). teraz pytanie kiedy (czy xd) druga część bo czekanie kilka lat to niezły kwas 2 Cytuj
michal 558 Opublikowano 22 października 2021 Opublikowano 22 października 2021 9/10 czy więcej? Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 22 października 2021 Opublikowano 22 października 2021 zasiadamy z żonką do seansu Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 23 października 2021 Opublikowano 23 października 2021 Nie wiem co mam napisać. Świetne kino. Wszystko jest zrobione z należytą Diunie pieczołowitością od małych rzeczy (głos czy tarcze <3) do wielkich (scenografie są prześliczne). w Imax bylo pięknie Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 23 października 2021 Opublikowano 23 października 2021 Film świetny, co mną dźwięk zaorał, muzyka cudo. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 23 października 2021 Opublikowano 23 października 2021 Świetnie zrealizowany film, genialnie udźwiękowiony i nie będę nawet udawał misia marudy i znawcy Diuny bo byłem zachwycony po wyjściu z kina. Zdecydowanie warto doświadczyć w sali projekcyjnej. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 24 października 2021 Opublikowano 24 października 2021 Tak bez szału bym powiedział. Niby nie ma się czego przyczepić, ale... nie będę robił z siebie marudy. Powieść znam doskonale, więc może dlatego nie było tego efektu wow. Jestem zadowolony, ale jak ktoś po raz kolejny mówi, że efekty dźwiękowe to największa zaleta filmu, to o czymś świadczy. Że są mega efekty dźwiękowe... i w sumie nic więcej poza przeciętną. Świetny Timothe, fajne zdjęcia i dalej w zasadzie nie ma co oceniać. Kilka razy zakuło mnie oko i nie wiem, czy wina tego, że efekty były meh, czy mojego wzorku. Stawiam na to, że się starzeję, bo w filmie za miliardy efekty muszą być tiptop i powtarzam sobie, że te latające ważki wcale nie wyglądały kiepsko. Pierwsza połowa filmu podobała mi się znacznie bardziej. bo fajnie wprowadza w uniwersum. Na ten moment solidne 7+/10. Jak wyjdzie trylogia to pewnie ocenię jako całość i ocena będzie większa. Dla mnie ten film nie robi jako całość, tak jak Drużyna pierścienia we Władcy. Czekam więc na cześć 2 Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 24 października 2021 Opublikowano 24 października 2021 43 minuty temu, gekon napisał: Tak bez szału bym powiedział. Niby nie ma się czego przyczepić, ale... nie będę robił z siebie marudy. Powieść znam doskonale, więc może dlatego nie było tego efektu wow. Jestem zadowolony, ale jak ktoś po raz kolejny mówi, że efekty dźwiękowe to największa zaleta filmu, to o czymś świadczy. Że są mega efekty dźwiękowe... i w sumie nic więcej poza przeciętną. Świetny Timothe, fajne zdjęcia i dalej w zasadzie nie ma co oceniać. Kilka razy zakuło mnie oko i nie wiem, czy wina tego, że efekty były meh, czy mojego wzorku. Stawiam na to, że się starzeję, bo w filmie za miliardy efekty muszą być tiptop i powtarzam sobie, że te latające ważki wcale nie wyglądały kiepsko. Pierwsza połowa filmu podobała mi się znacznie bardziej. bo fajnie wprowadza w uniwersum. Na ten moment solidne 7+/10. Jak wyjdzie trylogia to pewnie ocenię jako całość i ocena będzie większa. Dla mnie ten film nie robi jako całość, tak jak Drużyna pierścienia we Władcy. Czekam więc na cześć 2 Film fajny, ale w porównaniu z władcą pierścieni jest problem samej fabuły. U Tolkiena od razu w pierwszej części wiadomo o co chodzi i co napędza historię, czyli pierścionek Saurona. Diuna nie ma tego motora napędowego i po prostu oglądamy intrygę polityczną w pierwszej fazie. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 25 października 2021 Opublikowano 25 października 2021 Dlatego nie powinni tego dzielić na fazy, ewentualnie kręcić 2 części na raz. Bo film po prostu się urywa, a cześć 2 zobaczymy za 15 lat, jeśli w ogóle. Villeneuve miał wizję, którą zrealizował w 100%, ale niekoniecznie ta wizja jest idealna. 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 25 października 2021 Opublikowano 25 października 2021 Jak nic nie wiem o Diunie, nie czytałem tych sześciu tomów, czy ile ich tam jest, to będę wiedział o co chodzi? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi