Opublikowano 30 kwietnia 20204 l Ja nowy numerek już dorwałem w kiosku. Ten zapaszek Prenumerata może przyjść za miesiąc
Opublikowano 5 maja 20204 l Doszło dziś, ale co ciekawe bez pixela. Prenumerata fajna opcja jednak. Btw. osobiście kupuję jeszcze Nową Fantastykę (sam nie wiem po co, bo prawie nie czytam) i Wiedzę i Życie i tu też od tego miecha prenumerata.
Opublikowano 7 maja 20204 l Do mnie też numer dotarł wczoraj. Tym razem w kopercie bąbelkowej, zamiast kartonu, ale przynajmniej jest w leganckim stanie, bez zagiętych rogów. Także może trzymajcie się tych kopert.
Opublikowano 7 maja 20204 l Też dostałem pierwszy raz w bąbelkowej i szczerze, to chyba nigdy nie dostałem tak połamanego egzemplarza. Pozaginany dół i góra grzbietu, jakby ktoś nimi walił o coś twardego, konkretne zagięcie całości (złamany grzbiet) na 1/4 wysokości od dołu. Ale przynajmniej listonosz nie wie, że kupuję gazetki o gierkach dla dzieci, więc jest tego jakiś plus.
Opublikowano 7 maja 20204 l A u mnie w folii. Szkoda, że okładka z Residentem z tyłu została zasłonięta przez kartkę - listonosz wiedziałby, żeby nie denerwować adresata i grzecznie donosić numer na czas jakby stanął oko w oko z potęznym Nemesisem w rękach.
Opublikowano 7 maja 20204 l W sumie nakładka na folię z numerem, udająca prenumeratę jakiegoś Forbesa czy Frankfurter Allgemeine Zeitung to całkiem legancki pomysł
Opublikowano 10 maja 20204 l Piszę to jeszcze raz - dystrybucja jest fatalna. W moim kiosku 2 numery PSX-a (dobra wiadomość - już kupione oba), jeden egzemplarz PIXEL-a w salonie Inmedio. O dziwo, były tam stare numery, jeszcze z tamtego roku O_o Odwiedziłem łącznie 6 salonów Inmedio i w ostatnim był ten PIXEL.
Opublikowano 10 maja 20204 l Dlaczego dystrybucja fatalna? Nie pomyślałeś może, że mogą być już wykupione? Często kioski dostają/biorą tylko kilka sztuk i to przeważnie pod konkretnych klientów, z którymi są umówieni. Niektóre zaś w ogóle nie dostają/biorą, bo nie ma popytu.
Opublikowano 10 maja 20204 l Nie, bo dzieje się tak, odkąd zmienił się wydawca. Np. poprzedniego PIXEL-a w dwóch powiatach nie dało się kupić. A prenumeracie, którą ludzie dostają z dużym opóźnieniem lub do tego pory nie dostali już nie ma co pisać.
Opublikowano 11 maja 20204 l Dziwne rzeczy wypisujesz przyjacielu, u mnie na dalekim południu w każdym Inmedio naszą gazetkę można kupić przez wiele dni od premiery (zapas kilku szt. na półce jest), a ostatni numer kupiłem (tutaj się nawet lekko zdziwiłem przyznaję) w Carrefourze na stoisku z prasą (na półce leżało tak na oko 5-6 szt. ). Były schowane za jakimś Menshaltem (ćwierć boku tylko wystawała), więc jak to mam w zwyczaju wyciągnąłem je i ułożyłem na eksponowanym miejscu, by były widoczne z daleka
Opublikowano 11 maja 20204 l @[InSaNe] znajdź kiosk najbliżej domu i poproś babkę o Extrima. Będzie zamawiać dla Ciebie i przy okazji ze 2 numery dla innych.
Opublikowano 11 maja 20204 l U mnie zawsze jest kilka sztuk Extrima na kiosk. Za to coraz większy problem jest z Pixelem. Czasem się trafi jedna, wymiętoszona sztuka, ale ogólnie dramat.
Opublikowano 11 maja 20204 l Ja zamówiłem łączoną prenumeratę i po pierwszym packu jestem zadowolony. Pixela dostałem od ręki, bo akurat mieli i po rocznej przerwie jestem bardziej niż zadowolony. Jestem w takim wieku, że wspominkowe teksty bardzo mi siadają, choć nie mam czasu czytać wszystkiego. A że później niż w kiosku... Pixel to nie wiem kiedy wychodzi więc jak dostanę to będzie. A PSXE? Mam pdfa na przetrwanie, więc jakoś dotrzymam. Przyzwyczaiłem się. Jak nie ma tydzień po kiosku to się zaczynam martwić.
Opublikowano 11 maja 20204 l Wspaniale się czyta nowy numer. Od kilku numerów każdy felieton łykam bez pomijania choćby artykułu. Dla odmiany w pixelu coraz mniej mi się chce czytać a CDA to równia pochyła od kilku miesięcy. Zaraz po agonii CDA chyba już tylko będę kupował PSX extreme i oby wychodził jak najdłużej. Bardzo podoba mi się seria artykułów o technicznych aspektach gierek na PSX. Jako zatwardziały pc'towiec w tamtych czasach dowiaduje się wiele ciekawych rzeczy. Po przeczytaniu każdego artykułu z serii szukam na YouTube gameplayu i oglądam aby zobaczyć o czym pisaliście w artykule. Wszystkie felietony spoko tylko nie rozumiem felietonu Kroogera. Po co to narzekanie? wg mnie nie każdy sportowiec musi lubić gry i chcieć grać. Mimo koronawirusa liczę na szybki powrót do prawdziwego sportu. Sam też nie lubię gier sportowych i oglądać tych zmagań nie zamierzam. Nie każdy gracz lubi esport to tym bardziej nie każdy sportowiec musi chcieć w tym uczestniczyć. Zlikwidujcie już te listy bo to taka sama agonia jak ar w CDA. Czytać się tego działu nie daje. Dwie strony by były na dodatkowy felieton. A i chwała wam że mimo koronawirusa większość pisała o czym innym felietony. Mam już dość koronawirusa w życiu codziennym. Przyjemnie jest czytać o czymś innym
Opublikowano 11 maja 20204 l Dla mnie listy to podstawa. Juz tak od top secretu mam. Bez listow by sie nie obylo. Jak dla mnie dzial filmowy moglby nie istniec oraz komiksy w drugim rzucie. Za to mogłyby się pokazac jakies papierowe rpg czy bardziej wymagajace planszowki. To nie jako staly dzial ale raz na kwartał czy pol roku. Wiecej retro zwlasza z czasu amigi i 16 bitowcow. Jakis kacik rpg tez by sie przydal. Z naciskiem na jrpg ale inne tez bym przeżył. Te stopki na poczatku magazynu z opisami co się dzieje z roznymi konsolami poeinny byc zamienione. Ps4 ciagle króluje ale to Switch jest teraz drugi w rankingu sprzedanych konsol. Choć sam zaczynam sie coraz bardziej do niego przekonywać a ps4 stoi zakurzone. Po bayonetta, river city girls, rayman, saboteur (pierwszy ze spektruma, trzeba bylo go w koncu przejść), civilization, mario oddysey, Octopath traveler przyszedl czas na xenoblade 2. Zagrywam sie niemiłosiernie. Cudowne te zwlaszcza dwie ostatnie gry. Trofea tylko zabijaja przyjemnosc z grania. Caly czas masz takie uczucie ze cos musisz. W planach xenoblade torna i powrot do jedynki ktora orgralem na 3ds. Ps. moze byc tez retro z snesa czy nawet nesa. Chetnie bym cos poczytal o super metroid, castelavani czy nawet mniej znanych gierkach z tamtych maszyn. Edytowane 12 maja 20204 l przez Jontek80
Opublikowano 12 maja 20204 l 10 godzin temu, blantman napisał: Zlikwidujcie już te listy bo to taka sama agonia jak ar w CDA. Czytać się tego działu nie daje. Dwie strony by były na dodatkowy felieton. Zgadzam się z prawie całym Twoim postem, ale to zdanie to herezje! Dział z listami to must have w każdym magazynie nawiązującym do klimatu przełomu lat dziewięćdziesiątych-dwutysięcznych, panie! Stężenie nostalgii na tych stronach jest na bardzo wysokim poziomie i o to w Szmatławcu chodzi.
Opublikowano 12 maja 20204 l Przydałby się kącik retro na jedną stronę gdzie co numer będzie przypominana jedną gra ze starszych maszyn.
Opublikowano 12 maja 20204 l Było też dużo wcześniej tylko w dużo mniejszym formacie. Ja bym chętnie coś takiego przygarnął.
Opublikowano 12 maja 20204 l Dział Listy ma sens, póki będzie w nim co zamieszczać. Jakościowo. A jeśli nie, to niech to będzie inna forma komunikacji z czytelnikami, albo miejsce na ich opinię. Nie wiem, może poszerzyć Głos Ludu o dodatkową stronę, o ile byłoby co tam zamieszczać. No, ale to opcja na czas kryzysu listowego, póki co tragedii nie ma (rewelacji też zazwyczaj nie).
Opublikowano 12 maja 20204 l nie no głos ludu też bym zlikwidował bo tam w większości są bzdury i teksty o okładce Oczywiście to tylko moja opinia. Kiedyś takie rubryki miały rację bytu bo nie wszystko było w necie obecnie chociażby tutaj mamy kontakt z redaktorami. Listy kiedyś to było coś od czego zaczynałem czytanie magazynów gamblera, reseta czy cda. Na początku mojej przygody z psx extreme też czytałem ten dział. Obecnie nie znajduje tam nic ciekawego. Za to super pomysł z felietonami czytelników i takiej inicjatywie zawsze chętnie będę kibicować .
Opublikowano 12 maja 20204 l 15 minut temu, blantman napisał: Kiedyś takie rubryki miały rację bytu bo nie wszystko było w necie obecnie chociażby tutaj mamy kontakt z redaktorami. Rozumiem Twój tok myślenia, ale z drugiej strony, jeśli patrzeć by na to w ten sposób, to cały sens Szmatławca (i ogólnie prasy growej) w obecnych czasach leży i kwiczy, bo w necie jest wszystko. Dla mnie cała wartość prasy growej wynika właśnie z tego, że ona jest bardzo "niedzisiejsza" - nie czytam tego tylko dla zaspokojenia potrzeb informacji (tutaj lepiej sprawdza się net), tylko głównie dla łechtania tej nostalgicznej części mnie, która nie chce całkiem zapomnieć o początku lat dwutysięcznych, kiedy życie było beztroskie i kolorowe. Dla mnie Szmatławiec to wehikuł czasu i takie teoretycznie bezsensowne z Twojego punktu widzenia działy jak Listy, są tego nieodzownym elementem. Jak zabieram się do lektury Szmatławca, to zapominam o istnieniu Jutuba, Fejsbuka, PPE i znów czuję się jakby był 2002 rok, tylko grafika na screenach jakby lepsza. Nie mam na to danych, ale wydaje mi się, że spora część czytelników z grupy 30+ ma podobnie.