Kornela 0 Opublikowano 27 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2020 Siemka, mam problem z grą Dog's Life na PS2, kupiłam 3 różne płyty z tą grą, wsyztskie były testowane kilkukrotnie ma 2 różnych konsolach. Jednak w każdym z przypadków gra się zacina w momencie wyboru języka i nie można tego w żaden sposób ominąć. Czy ktoś może doradzić, co może być tego problemem? Dodam tylko, że wersję konsoli i gier się zgadzają, wsyztskie są PAL, więc nie ma mowy o niezgodności. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 27 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2020 31 minut temu, Kornela napisał: Siemka, mam problem z grą Dog's Life na PS2, kupiłam 3 różne płyty z tą grą, wsyztskie były testowane kilkukrotnie ma 2 różnych konsolach. Jednak w każdym z przypadków gra się zacina w momencie wyboru języka i nie można tego w żaden sposób ominąć. Czy ktoś może doradzić, co może być tego problemem? Dodam tylko, że wersję konsoli i gier się zgadzają, wsyztskie są PAL, więc nie ma mowy o niezgodności. Na moje to Twoja konsola ma problem z przemieleniem tej gry ze względu na padający laser. Zresztą wątpie, żeby same płyty były bez rys. Można spróbować oddać płytę do wyczyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 27 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2020 Jak sprawdzane na dwóch konsolach to obstawiałbym jednak winę po stronie płyty (uszkodzenie). Raczej małe prawdopodobieństwo, żeby dwa różne sprzęty miały dokładnie ten sam problem z laserem (choć istnieje). Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 435 Opublikowano 27 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2020 3 różne kopie gry i dwie różne konsole? Ciężko tutaj o jakieś przypadki, coś jest ewidentnie rypnięte skoro gra zawiesza się w sześciu różnych przypadkach na tym samym momencie. Może jakiś corrupted save na karcie pamięci zawiesza gierkę? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 27 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2020 Godzinę temu, Kornela napisał: Siemka, mam problem z grą Dog's Life na PS2, kupiłam 3 różne płyty z tą grą, wsyztskie były testowane kilkukrotnie ma 2 różnych konsolach. Jednak w każdym z przypadków gra się zacina w momencie wyboru języka i nie można tego w żaden sposób ominąć. Czy ktoś może doradzić, co może być tego problemem? Wiem ze to nie pomoże, ale ja bym jeszcze odpalił grę na emu PC - pcsx2. Tam w jednym oknie masz log z błędami, może będzie wiadomo, a może się odpali? Może będziesz mogła zrobić sejwa i importować na konsoli. Albo problem może być jeszcze z datą w konsoli. Może gra nie obsługuje roku 2020, a tam chyba data jest wymagana. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 972 Opublikowano 27 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2020 Jeśli używasz PS2 Slim polecam też sprawdzić czy konsola przypadkiem nie rysuje płyty (czasem taśma przy czytniku wystaje wyżej niż powinna i robi eleganckie okrężne rysy po całej płycie). Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2020 (edytowane) Test na różnych konsolach wyklucza winę lasera. Test na różnych kopiach, wyklucza winę kopii. Nie znam tej gry, więc nie wiem co ona i kiedy robi, ale jeśli jest na DVD9 to być może wszystkie te konsole mają problem z tym nośnikiem. Jeśli robi auto-save na karcie pamięci (uruchom bez karty by sprawdzić) to karta może mieć bad blocki. Edytowane 28 kwietnia 2020 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi