Skocz do zawartości

Co było pierwsze - Senior czy Premium?

Premium, Senior, a może Gold?  

62 użytkowników zagłosowało

1. 1. Za czym głosujesz:

• Grupy Premium i Senior bez zmian
      22
    • Tworzymy jedną grupę dla wszystkich wyróżniających się userów
      40

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rangi rangami ale czemu Woojaszek_JJ po tym latach wkładu własnego w branże gamingowo-forumowa nie ma jeszcze admina? To jest kwestia nad którą trzeba się pochylic

Edytowane przez VerB_
Opublikowano
5 godzin temu, Perez napisał:

b) możliwość dodawania zdjęć na forum bezpośrednie z kompa/telefonu (ograniczenie na jeden plik to 10 MB; póki co opcja tylko dla zdjęć)

c) wyłączony filtr słów - jeśli Seniorzy dadzą dobry przykład i "kur*a" nie stanie się nowym przecinkiem, to docelowo pomyśli się o wyłączeniu filtru na całym forum, aby już skończyć z tą gimnastyką w omijaniu cenzury

Właśnie zauważyłem tę opcję na dole i się zastanawiałem, o co tu chodzi do chuja Wacława (wybacz Perez, musiałem sprawdzić:kaz:)
Ale tak szczerze, to wolałem layout PREMIUM membera - jakoś tak bardziej prestiżowo się to prezentowało, bo ten senior to tak trochę na odpierdol (ostatni raz, obiecuję:kojima:)

• WTF 1
Opublikowano

No to zostawice Seniora jak jest a dla graczy z Premiumami zrobcie Premium Stuleja czy tam osobmy kolor i grupe. Zeby bylo wiadomo kto gra a kto siedzi dla beki. Bo tak teraz z tymi seniorami to troche przypal.

Opublikowano

Właśnie o to biega, aby nie tworzyć już nowych grup dla 30 osób. Senior ma być nie za to, kto ile ma platyn, tylko ogólnie - nazwijmy to dumnie - za zasługi dla forum, aktywność itd. 

Opublikowano
4 minuty temu, Wredny napisał:

A czy senior ma zwiększoną ilość przyznawania punktów reputacji?

Senior ma bez zmian 15.

1 minutę temu, grzybiarz napisał:

To może zabierzcie seniora tym co wrzucają kolekcje gierek, bo będą teraz na szybkim uploadzie spamować całe forum fotkami :)

To dostaną warna za spamowanie :). Ta opcja ma ułatwiać życie, bo o ile na kompie bawienie się w jakieś imgury etc. to jeszcze ujdzie, tak na tel to męczarnia. 

Opublikowano (edytowane)

Jaki ma sens dawać możliwość uploadu z telefonu tylko seniorom? Przecież to powinno być dostępne dla wszystkich. 

Acha i dlaczego jeszcze nie mam seniora? 15 lat na forum no komon. Szejdi troll ma a ja nie mam? Chociaż za wiek mi się należy. 

Edytowane przez mozi
Opublikowano

Seniora mieli stare usery co siedziały jeszcze na czacie PSX Extreme i wyzywały Gamerę. Premium się pojawił dla żartu ze niby ktoś tu opłaca forumka - łatwo było to uzyskać. A teraz zmieszało się i trochę nie wiem czy pasuje :reggie:

Opublikowano
49 minut temu, mozi napisał:

Jaki ma sens dawać możliwość uploadu z telefonu tylko seniorom? Przecież to powinno być dostępne dla wszystkich. 

Acha i dlaczego jeszcze nie mam seniora? 15 lat na forum no komon. Szejdi troll ma a ja nie mam? Chociaż za wiek mi się należy. 

Docelowo jak najbardziej opcje uploadu chcemy odpalic wszystkim. Poki co testy, aby obadac zainteresowanie i ile tego bedzie wgrywane (pod katem pojemnosci serwera). 

Co do Seniora - szczegoly niebawem. Jak najbardziej chodzi o to, aby nie byla to jakas mityczna zamknieta grupa, tylko forma wyroznienia dla aktywnych userow. 

Opublikowano
10 godzin temu, Perez napisał:

Drodzy forumowicze, pierwszy etap zmian za nami. Z forum zniknęła grupa Premium Member, a wszyscy jej członkowie trafili do grupy Senior Member. Do końca sierpnia dodamy info odnośnie tego, jak wyglądają zasady promocji do Seniorów i jednocześnie jakie kryteria są do spełnienia, aby w Seniorach być. 

b) możliwość dodawania zdjęć na forum bezpośrednie z kompa/telefonu (ograniczenie na jeden plik to 10 MB; póki co opcja tylko dla zdjęć)

podaj numer konta gdzie zrobic przelew, bo mi brakuje tej funkcji

• Minusik 1
Opublikowano

Szejdi senior member xddddddd A taki grzybiarz czy mejm zwyklaki.

Proponuje jeszcze frostiego i jerome. Chyba ze juz są

Nie wiem , moze sie nie znam ale przyznawanie tym ktorzy mieli premium membera ktorego zeby dostac wystarczylo napisac z automatu senior membera na ktorego trzeba bylo raczej zasluzyc troche mija sie z celem tych badz co badz wyroznien.

Ale robcie jak chcecie

Opublikowano

Przypomnę jeszcze raz - Senior nie jest dożywotni. Obecnie trwa okres, nazwijmy to, przejściowy - na dniach domkniemy zasady, damy info i w pierwszej kolejności sprawdzimy grupę Seniorów, a potem zainteresowani będą mogli zgłaszać się, jeśli będą zainteresowani Seniorem. 

W nowej formule chodzi o to, aby stworzyć jedną grupę dla wyróżniających się userów. 

• Plusik 1
Opublikowano

Luz, ale moze po prostu zmienic nazwe grupy na nową. Mysle ze po prostu dla wielu wlasnie wyrozniajacych sie userow siedzacych tutaj od lat i pamietajacych stary przydzial senior memberow aktualna wersja pod niektorymi awatarami wyglada dosc bekowo. Chyba ze tak jak piszesz bedzie jakas SELEKCJA i userzy w krotkich spodenkach zostana zdegradowani.

Opublikowano

Jak najbardziej chodzi o stworzenie jakichś ramowych kryteriów, aby też ten Senior nie był jakimś mitycznym tworem rozdanym 10 lat temu i grupa zamknięta. 

Aczkolwiek to o czym piszesz to jeszcze inna bajka i można pomyśleć, wzorem PE, o stworzeniu swoistej Alei Zasłużonych i tam dać userów, którzy wpłynęli na kształt forum, no ale których dzisiaj po prostu nie ma. Senior z założenia ma być bonusem dla tych aktywnych userów, dzięki którym forum cały czas działa.

Opublikowano

To po prostu nie nazywajcie tej nowej grupy Senior memberem. Ta nazwa na tym forum kojarzy sie wlasnie z poczatkami foruma i dlatego wprowadza pewien dysonans. To jakby przyznawac order virtutti militari za uzbieranie 100k subow na yt.

• Plusik 2
  • Haha 2
Opublikowano

100k subów to jednak trochę jest! ;). 

Spoko, rozumie, pokombinujemy z nazwą i ewentualnie Senior zostanie już dla tych... seniorów, którzy raczej na forum się nie udzielają, a mieli wpływ na jego kształt, a dla obecnie wyróżniającej się grupy będzie po prostu inna nazwa (propozycje mile widziane). 

Opublikowano

Nominuję na seniora Mejma, Grzybiarza i Kanabisa :D

Tak myślę że prawie wszyscy tu zasługują na seniora, bo przyszli na forumek dawno temu i wciąż są aktywni. Nie ma tu czegoś takiego jak młody narybek, no chyba że ktoś altera założy czy coś. Ogólnie jestem za pomysłem żeby dla najstarszych userów z 2002 czy 2003 zrobić osobą kategorię "zasłużony", "złoty członek" czy coś takiego. Dla tych wszystkich konsolowych wariatów jak Mendrek którzy budowali konsolową społeczność w początkach XXI wieku.

Opublikowano

A to spartakus bedzie skasowany? Bo ja chcialbym zostac z tym podpisem. Spedzilem tam wiele cudownych chwil z kazubem, a i telenowele z czezkym, kobikiem i litwinem milo wspominam.

Po prostu jako user siedzacy juz troche na tym forum wyrazikem swoje zdanie na ten temat ;)

Wystarczy ze jestem liderem opinii, mi  senior niepotrzebny. I tak bedzie co dzieciom opowiadac

Ooo z tym  "zloty czlonek" to dobre ale to wlasnie raczej powinno sie przyznawac takim jak szejdi, frosti czy wujaszek.

• Haha 1