Skocz do zawartości

The Medium

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Faka napisał:

Już preload dali? Ale jednak to prawda, co twórcy mówili, że gry nie będą takie duże na tych nowych dyskach nvme.

Gry AA nigdy nie ważyły tyle co AAA. 

Opublikowano
Teraz, suteq napisał:

Gry AA nigdy nie ważyły tyle co AAA. 

No nie wiem, taki Watch Dogs Legion waży coś koło ledwie 39 gb, Cyberpunk też tak dużo nie waży jak ludzie straszyli, bo 60 gb, a są to wymienione gry triple a.

Opublikowano

gigabajty generalnie nic nie znaczą i nie ma co wysuwać na ich podstawie daleko idących wniosków.

38 gb może oznaczać zarówno bogatą w assety, dialogi, oprawę dźwiękową (najcięższe elementy) i długą grę, albo po prostu kiepską optymalizacje

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał:

gigabajty generalnie nic nie znaczą i nie ma co wysuwać na ich podstawie daleko idących wniosków.

38 gb może oznaczać zarówno bogatą w assety, dialogi, oprawę dźwiękową (najcięższe elementy) i długą grę, albo po prostu kiepską optymalizacje

No ale jak byś miał 8-10 mega to na bogate assety, oprawę dźwiękową nie miał byś co liczyć. 

Btw. z tego co pamiętam Medium ma być kolejną grą z dolby atmos. Mega.

Opublikowano
4 godziny temu, Aleks napisał:

Tak wczesny pre-load tylko potwierdza, że wszystko jest dopięte na ostatni guzik. Ten poślizg, to tylko ucieczka przed Cyberpunk'iem. 

Gdyby wiedzieli, że cyber zaliczy taki spektakularny strzał w kolano to wygraliby okres świąteczny. 

Opublikowano

Wydaje mi się, że Bloobery doskonale wiedzieli co się dzieje z wersjami konsolowym Cybera.

Tak czy siak oprócz Ratcheta to dla mnie najbardziej oczekiwany ex (z tych zapowiedzianych/pewnych), w 2021.

Opublikowano

Niezależnie czym okazał się C2077, to ludzie gadają, piszą głównie o tej grze. The Medium przepadłby w świadomości ludzi. Dzięki przeniesieniu premiery jest szansa, że więcej graczy usłyszy o tym tytule. 

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Aleks napisał:

Niezależnie czym okazał się C2077, to ludzie gadają, piszą głównie o tej grze. The Medium przepadłby w świadomości ludzi. Dzięki przeniesieniu premiery jest szansa, że więcej graczy usłyszy o tym tytule. 

Akurat uważam, że przez tą gównoburzę w internetach i cały ten hejt, który spadł na cyber to medium mógłby wjechać cały na biało i tylko zyskać pr'owo, choć może całościowo być grą gorszą od CP. No i jest to pierwsza gra tylko na next geny ms'u. Zresztą gra będzie w gpu, a pewnie dopiero za parę miesięcy na inne konsole, więc na sprzedaży raczej im tak nie zależy. 

Edytowane przez lpcl
Opublikowano
W dniu 18.12.2020 o 09:39, messer88 napisał:

Też tak myślę gra by tylko teraz zyskała przy porównaniach do cyberbubla o ile oczywiście okazałaby się tytułem dopracowanym. 

"Polski Dawid walczący z Polskim Goliatem" - takie nagłówki na bank by były teraz po tym co się odawala z CP2077. Mogli by naprawde na tym zyskać mocno. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

"I need to look around" - ja pierdole, zamknij dupe, jezu. Jak ja nienawidzę motywów voiceoverów/monologów/gadek w gierkach podczas rozgrywki, szczególnie w takich stawiających na a t m o s f e r ę. Okropieństwo. Jeszcze w Hellblade'ach i Dear Estherach jestem w stanie to znieść, bo to jednak integralne części storytellingu, które same w sobie podbijają klimat, a tutaj widzę jest "zamerykanizowane" pierdolenie dla samego pierdolenia. Ech, Silent Hill się w grobie przewraca.

Edytowane przez Gość