Skocz do zawartości

The Medium

Featured Replies

• Odpowiedzi 867
  • Wyświetleń 99,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• +1 do oceny

• A mnie to średnio jara, taka polskość w polskich grach [odnośnie Malucha]. W innych krajach tego nie ma, a w grach z Polski, albo akcja się dzieje w Polsce, albo jakieś nawiązania do polskiej pop

• W hotelu z gry miałem studniówkę  

Opublikowano

No mi się podoba :sapek: ale będzie ciężko jej powalczyć o czas jak tego 21.01 przyjedzie do mnie PS5 :yao:

Opublikowano

Przecież to bloober team. Czego sie spodziewaliscie? Gra na 7 i tyle. Observer był całkiem spoko ale to będzie podobny poziom.

Opublikowano

W sieci pojawiły się dzisiaj zapowiedzi od redakcji które miały okazję już trochę pograć i o dziwo są one zaskakująco pozytywne . Często pojawiają się porownania  do Silent Hilla i Alana Wake pod względem klimatu i gęstej atmosfery.

Opublikowano

Ja tam kibicuje i nawet mi się podoba. Drewno trochę ale może klimat nadrobi. Ostatnio znowu przeszedłem sh2 i grafa oraz animacje mi nie przeszkadzają nadal. Jak będzie mrocznie i z dobra fabuła to może będzie ok

Opublikowano

Jak zobaczyłem ten gameplay to moje skojarzenie również było od razu old schoolowy Silent Hill.

Opublikowano

Nie rozumiem narzekań osób, które piszą też, że lubią SH. Silent to też chodzonka :dunno:

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano
4 godziny temu, Czoperrr napisał:

Dłuższy gameplay. Sam nie chce sobie psuć niespodzianki, więc nie oglądam:

gra wygląda jak g0wno, do tego to tam chyba nie ma nawet 30 fps

serio czym wy sie podniecacie??

Opublikowano

Nikt się nie podnieca z tego co widzę. Cześć osób mówi jedynie, że dla nich jest ok. Baaa czuje, że gierka idealnie mi wjedzie na przegryzienie dynamicznego i oczojebnego Moralesa. 

W ogóle te pytanie o strzelanie. Jakby mało pif paf było na rynku...

Opublikowano
4 minuty temu, 20inchDT napisał:

Nie rozumiem narzekań osób, które piszą też, że lubią SH. Silent to też chodzonka :dunno:

SH mogło by nawet walki nie mieć właśnie. Tam chodzi o wiele innych rzeczy i to była głównie chodzonka.  Jeśli Medium stworzy historie i klimat wraz z muzą to może naprawde namieszać. 

Inna sprawa że jak wyszedł pierwszy silent hill to byłem chwile po ograniu któryś raz Residenta 2 i na samym początku grania miałem SH za słabą technicznie podróbe residenta. Szybko mnie ta gra wyjaśniła i wiedziałem że jest inaczej 

Grafika nie ma tu większego znaczenia - co innego gdy mamy strzelanke akcji w klimacie horroru. Medium raczej ma inne aspiracje. 

Opublikowano

Ale tu @LiŚciu problemem grafiki są te ultra zapowiedzi jak to gierka musi być na nowej generacji, i bo jest taka doje bana technicznie, że inaczej tonNo way. A ja na filmiku widzę gierkę ze środka poprzedniej generacji. I gadka o 2 światach do mnie nie przemawia.

Opublikowano

Bluber Bloober Team to partacze jesli chodzi o technikalia. Serio ktos sie spodziewał next-genowej oprawy?

Opublikowano

Chujowa ekskluzywna pierwsza gierka od blubera na nowym sprzęcie oznacza że ten sprzęt wygra generację :kaz:

Spoiler

Pamiętacie takie coś jak Basement Brawl od nich na PS4 :pawel:

Opublikowano

Wstrzelili się w niszę wydawniczą. Może trochę zarobią i będzie ich stać na coś naprawdę SUPER!!!

Opublikowano
1 godzinę temu, Jakim napisał:

Przecież to bloober team. Czego sie spodziewaliscie? Gra na 7 i tyle. Observer był całkiem spoko ale to będzie podobny poziom.

observer to jedyna gra jaka im się udała

Opublikowano
5 godzin temu, Bzduras napisał:

9 dni do premiery, nie oglądam. Zagram to ocenię.

A nie 23?

Opublikowano
Teraz, LiŚciu napisał:

A nie 23?

A faktycznie, nie wiem co mi się ubiło w głowie, że premiera jest 14 stycznia :shieeet:

Opublikowano
12 minut temu, LiŚciu napisał:

A nie 23?

Dokładnie to nie 14, ani 23, a 28.

Opublikowano

Nie rozumiem tych hejtów wobec gameplayu. 

Wygląda jak ładna, gotycka opowieść grozy, jaka od dawna mi się marzy w polskiej kulturze horroru. 

W końcu Kraków będzie kojarzył mi się z czymś więcej niż Świetlickim, Turnauem i preclami.

Czekam z niecierpliwością. 

Tym bardziej, że Cyberpunk gnije na dysku po jednym przejściu, a błędów tam jakby coraz więcej.

Opublikowano

@balon Chodziło mi o 23 dni do premiery. 

Jeszcze się okaże że Medium ładnie dowiezie i na fali Cyberpunka będa o nich mówić jako o "zmywających wstyd z polskich devów". Chociaż- mało realne. :yakubu:

Opublikowano
7 minut temu, LiŚciu napisał:

Jeszcze się okaże że Medium ładnie dowiezie i na fali Cyberpunka będa o nich mówić jako o "zmywających wstyd z polskich devów". Chociaż- mało realne. :yakubu:

Wcale nie tak mało. O grze na pewno napiszą kulturalne periodyki, bo, po pierwsze: Kraków, po drugie: polski horror. Od lat Polacy są spragnieni dobrej opowieści grozy w naszych realiach, takiej na ekrany, a nie na papierze. Jako że filmy raczej nie dowożą (mieliśmy w tamtym roku slasher, ale jednak to za mało), a dawne "Wilczyce" itd. się już wszystkim znudziły, ta opowieść może wejść w niezagospodarowaną niszę. Zwłaszcza w mrocznym okresie pandemii.

Opublikowano

LiŚciu, zgadzam się jak nigdy. Oczekuję od gry gęstej asmosfery, ciekawej fabuły i przystępnych zagadek. Wciskana na siłę, drętwa, walka i strzelanie nie jest do niczego potrzebna. Herbatka, słuchawki i nocna eksploracja w akompaniamencie Akriy to jest to na co liczę i zapewnie to dostanę. Layers of Fear bardzo mi się podobał i pewnie gorzej nie będzie.