Faka 4 046 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Na dwa światy pewnie w rozdzielczości 480p Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Aż tak chyba z nimi nie polecą pewnie będzie wybór świata przed rozpoczęciem gry. 1 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Nie dla psa kiełbasa nie dla klapka medium Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Ja wiem, że bloobersi to nie są mistrzowie kodu, ale beka że w gierce ze statyczną kamerą, w spadających 30ks pisaną z pominięciem starych konsol nie dociągnęli ray traycingu Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 5 minut temu, balon napisał: Ja wiem, że bloobersi to nie są mistrzowie kodu, ale beka że w gierce ze statyczną kamerą, w spadających 30ks pisaną z pominięciem starych konsol nie dociągnęli ray traycingu Nie ma RT na konsolach? Pomyśl też o tym, że ta gra przez renderowanie dwóch oddzielnych obrazów mocno obciąża sprzęt jednak, takie Gears 5 na splicie gdzie obraz jest generowany ten sam trzyma tylko 30 fps również Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 8 minut temu, bluber napisał: Nie ma RT na konsolach? Pomyśl też o tym, że ta gra przez renderowanie dwóch oddzielnych obrazów mocno obciąża sprzęt jednak, takie Gears 5 na splicie gdzie obraz jest generowany ten sam trzyma tylko 30 fps również No nie ma Myślałem, że w ogóle nie zaimplementowali, ale na PC jednak widzę że jest. Ja tam nie mam problemów z 30ks w takiej statycznej gierce. Pisze jedynie w kontekście optymalizacji i dodania RT. Co do Gearsow to wiesz jednak nie ma tam statycznych ujęć, grafa jest dużo lepsza, no i była tworzona pod mega stare sprzęty. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 9 minut temu, balon napisał: No nie ma Myślałem, że w ogóle nie zaimplementowali, ale na PC jednak widzę że jest. Ja tam nie mam problemów z 30ks w takiej statycznej gierce. Pisze jedynie w kontekście optymalizacji i dodania RT. Co do Gearsow to wiesz jednak nie ma tam statycznych ujęć, grafa jest dużo lepsza, no i była tworzona pod mega stare sprzęty. Co wy gadacie, jest tam szczątkowy rt ale tylko w niektórych lokacjach. Zobaczcie sobie filmik df nt. analizy na xsx, początek. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Baaardzo szczątkowy i chyba tylko na początku. Taki RT to śmiech na sali. Nie ma co ich tłumaczyć gierka jest bardzo fajna, ale technicznie mocno średnia. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Grysław o braku polskiego dubbingu w grze. No chyba trochę blubery przycebulili 1 Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 16 lutego 2021 Opublikowano 16 lutego 2021 Przycebulili. Od początku mi się to nie podobało, a zasłanianie się covidem to słaba wymówka. Z drugiej strony jakimś "pocieszeniem" może być to, że nie ma dubingu także w innych wersjach językowych niż angielska. Przynajmniej tak mówił Steam. Nie wiem kim jest autor tego kanału ale widzę, że ma materiał który mnie zainteresował - o polskich lokalizacjach. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 16 lutego 2021 Opublikowano 16 lutego 2021 Bardzo przyjemny typ, też go niedawno odkryłem i czasem słucham jego podcastów w samochodzie. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 16 lutego 2021 Opublikowano 16 lutego 2021 Ryszard założył firmę Albion Localisations jakieś 26 lat temu i zajmuje się tłumaczeniem gier wideo oraz planszówek. To jego firma jest odpowiedzialna za dubbingi do gier Blizzarda ale poza nimi jest jeszcze wiele, wiele innych które przetłumaczyli. Zdecydowanie osoba w branży którą warto śledzić chociaż czasem potrafi się nieźle zamotać jeżeli chodzi o prawdziwość informacji na temat niektórych gier/firm. Nie jestem pewien ale jak mnie pamięć nie myli to nasz forumowy pinger tam pracował lub dalej pracuje. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 16 lutego 2021 Opublikowano 16 lutego 2021 Czasem się zamota, z jego podcastów można się dowiedzieć ,że pracował kiedyś dla CDP. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 16 lutego 2021 Opublikowano 16 lutego 2021 Tak, z tego co pamiętam to jego pierwsze tłumaczenia były dla CD Projekt w latach 90 a potem pracował tam przy pierwszym Wiedźminie i prezentował grę na targach E3 przy stoisku BioWare. Warto obejrzeć jego prezentację na temat lokalizacji gier bo masa ciekawostek. No ale to nie temat o tym. Cytuj
teamdox 64 Opublikowano 5 marca 2021 Opublikowano 5 marca 2021 Przedwczoraj ukończyłem. Trochę żałuję że zaraz po premierze odłożyłem grę na później (za dużo ściągnąłem tytułów z Passa i EA Play) ponieważ zaraz obok Deliever Us the Moon są to dwa najlepsze tytuły jakie ostatnio miałem przyjemność ogrywać. Większość z nowości jakoś nie ma dla mnie tego czegoś, bardzo rzadko zdarza się że do czegoś wróciłbym ponownie, albo potrafi przyciągnąć na dłużej. Na prawdę czapki z głów dla twórców i powiem szczerze że są to teraz moi faworyci jeśli chodzi o najlepszych twórców gier z naszego kraju Stworzyli świetny klimat, atmosferę, bardzo dojrzałą i angażującą fabułę. Audio w tej grze również rewelacyjne. Mimo że gra jest prosta i dość zamknięta, co dla mnie jest akurat na plus, to jednak odwiedzanie zakamarków w poszukiwaniu znajdziek dawało mi masę frajdy i z chęcią czytałem notatki. Podobał mi się wątek z Tomaszem, zagadki na duży plus. Jedynie przyczepić się mogę warstwy wizualnej która jest dosyć nierówna. Momentami gra wygląda świetnie żeby w ciągu dłuższego posiedzenia (na przykład w świecie duchów) doczytać nam gnieniegdzie tekstury. Nie są to na szczęście częste problemy, ale oprawa wizualna mogłaby być odrobinkę lepsza. Gameplay bardzo kojarzy mi się z Syberią którą uwielbiam, co sprawiło że idealnie wpasowało się wszystko w moje klimaty. Bardzo mocne 8,5/10 ode mnie i trzymam mocno kciuki za dalsze projekty. Brawo Cytuj
AiszA 91 Opublikowano 11 marca 2021 Opublikowano 11 marca 2021 I jak wrażenia? Warto, nie warto? Bo noszę się z zamiarem sięgnięcia po tę pozycję, a jakoś głucho i cicho o niej ;) Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 11 marca 2021 Opublikowano 11 marca 2021 no masz kilkanaście stron wrażeń z gry, a jeżeli sama chcesz się przekonać to gra jest do sprawdzenia w gamepassie za grosze 1 Cytuj
AiszA 91 Opublikowano 11 marca 2021 Opublikowano 11 marca 2021 (edytowane) Właśnie buszuję... (w ciemnym motywie 4.4 zlały mi nr stron i nie zauważyłam ) Dzięki Edytowane 11 marca 2021 przez AiszA Cytuj
Aleks 515 Opublikowano 11 marca 2021 Opublikowano 11 marca 2021 Czy warto? Tak, to najlepszy 'symulator chodzenia' w jaki grałem w ostatnim czasie. Ja od tych 'mniejszych' gier oczekuję jakiś nowych pomysłów, rozwiązań. Tu twórcy chwalili się dwoma światami. Inna sprawa, że moim zdaniem potencjał nie został do końca wykorzystany. 1 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 11 marca 2021 Opublikowano 11 marca 2021 4 godziny temu, AiszA napisał: I jak wrażenia? Warto, nie warto? Bo noszę się z zamiarem sięgnięcia po tę pozycję, a jakoś głucho i cicho o niej Bardzo warto. 1 Cytuj
Shago 3 606 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 (edytowane) Skończyłem. Jestem mega zachwycony tą grą. Fabuła i mroczny klimat to poezja. Cieszę się, że to rodzime studio. Brawo Bloober Team, kawał świetnej roboty! Edytowane 14 marca 2021 przez Shago Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 Ja jestem pewnie jakos w połowie. Powiem wam, ze jestem miło zaskoczony, bo gardze walking simami, ale jest cos w tej grze, ze nie ziewam przy niej. Naprawde super klimat prl w hotelu, Beksinski wylewa sie z ekranu w alternatywnej rzeczywistosci, a i jestem ciekaw co wydarzy sie dalej. Technicznie to kupsztal. Mimika nie istnieje i te maski chyba jedynie istnieja po to, zeby nie widziec ust postaci. Nie wiem tez o co chodzi z tymi kolorowymi migajacymi kolkami, ktore czasem sie pojawiaja. Hdr tez niezbyt skalibrowany. Czytanie bialego tekstu az boli. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 Fajnie się w to gra, a walking simy to nie moja broszka, ale tutaj im się udało i wciąga Mnie to granie i chłonę fabułę, bo to jest mocny punkt tej gry i jestem ciekawy, co się dalej wydarzy. Na minus to te wszystkie napisy po angielsku w całym otoczeniu Niwa, no trochę wybija to z immersji zwiedzania ośrodka, raz masz tam po polsku, a raz tam wszystko po angielsku, no nie wiem, po co to taki zabieg zrobili, tak samo nie rozumiem czemu nie zrobili polskiego dubbingu (no wiem, rozbiło się o kwestie finansowe, że drogo i postawili na angielski, ale mimo wszystko język polski to dla tej gry, miałby 2 oczka w górę w ocenach). Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 15 marca 2021 Opublikowano 15 marca 2021 Warto. Nie lubię takich gier w sumie, ale to skończyłem. Nawet grafa w kilku miejscach robi WOW. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi