20inchDT 3 361 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Przejrzałem teraz temat i widzę zachwyty nad muzyką. Ja jestem gdzieś pod koniec i... w tej grze jest jakaś muzyka? Nie przypominam sobie niczego. Co do tego polskiego dubbingu - mi jest zupełnie niepotrzebny, ale zaskakuje mnie jedno. Skoro chodzi o pieniądze, to dlaczego wydali kasę na Troya Bakera? Przecież musiało ich sporo kosztować załatwienie tego gościa, a jego performance jest... słaby. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Muzyka jest jak najbardziej. Tak jak powinna być, w odpowiednich momentach. I jest świetna. Grasz w słuchawkach? To wiele zmienia w odbiorze. A brak polskiego dubbingu? Dla mnie ogromny minus, te angielskie głosy strasznie wybijają z nastroju. Zwłaszcza, że są takie...poprawne zaledwie, jakies nijakie. Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Glos tej calej paszczy na koneic gry juz mnie tak wkurwial ze calkowicie wybijal z klimatu. No ale z ta muzyka zgadzam sie ze jest jej zdecydowanie za malo. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 20 marca 2021 Opublikowano 20 marca 2021 Gra jest jednym z najwiekszych pozytywnych zaskoczeń ostatnich miesięcy. Skok względem Blair Witch jest ogromny. Szkoda tylko, że nie ma polskiego dubbingu. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 22 marca 2021 Opublikowano 22 marca 2021 Gra bardzo ok, nie jest to tytuł wybitny, oceny uważam za słuszne, zdecydowanie my Polacy będziemy czerpać z tej gry najwięcej bo jest dużo fajnych PRLowskich smaczków, BARDZO brakuje dobrego Polskiego dubbingu, gra jest również mocno nierówna graficznie, czasem jest fotorealizm a za chwile poziom bardzo średnio. Cytuj
beardo0 128 Opublikowano 22 marca 2021 Opublikowano 22 marca 2021 Ja się w sumie jaram Podoba mi się gameplay jak z przygodówek point'n'click oraz styl artystyczny I ten system dual-reality jest całkiem innowacyjny moim zdaniem Cytuj
Kosmos 2 726 Opublikowano 23 marca 2021 Opublikowano 23 marca 2021 Nie jest to jakaś gra życia, ale tęskniłem za tym gatunkiem i bawiłem się całkiem dobrze. A muzyka świetna. Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 29 marca 2021 Opublikowano 29 marca 2021 W grę jeszcze nie grałem, ale muzyka jest świetna, a kawałek otwierający to cudo: Ostatnio dowiedziałem się, że gra właściwie jest time-exclusivem na Xboxa, więc jaram się na myśl o premierze na PS5. 1 Cytuj
LiŚciu 1 305 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Przeszedłem dzisiaj tą historie. Jestem bardziej niż zadowolony. Siadło mi klimatycznie, fabularnie i nawet gameplay`owo, chociaż ta ostatnia część najsłabsza. Graficznie to bardzo dobra gierka z pół statycznymi kamerami co bardzo lubie i ciesze się że jeszcze takie gry wychodzą. Super to mieszanie światami, spotykanie tych uwięzionych dusz z za którymi stoją historie, dramaty i śmierci. Hotel i okolice mistrzostwo. Zagadki niestety słabizna bo raz że proste dwa że zamykają poszukiwanie wskazówek w obrębie danej miejscówki - znikają drogi powrotne więc nawet nie ma mowy o backtrackingu. Co do tego czy ta gra mogłaby być nowym silent hillem - jak najbardziej. Gdyby rozgrywkę zrobić troche bardziej dynamiczną, dodac walke i z miejscówek zrobić większe obszary do zwiedzania i szukania rozwiązań zagadek to jak najbardziej. Bo klimat, historie i muzyke to zdecydowanie Ci devi potrafią dostarczyć. 5 Cytuj
pele15 3 Opublikowano 4 maja 2021 Opublikowano 4 maja 2021 Polecicie Panowie jakas gre w stylu The medium na xsx? Dodam że nie gralem w żadne horrory nigdy. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 6 maja 2021 Opublikowano 6 maja 2021 Klimat SH i RE to co uwielbiam i tutaj jest tego naprawdę sporo, klimatu dodaje Akira z świetnym OST, kawał dobrego kodu Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 6 maja 2021 Opublikowano 6 maja 2021 W dniu 4.05.2021 o 22:31, pele15 napisał: Polecicie Panowie jakas gre w stylu The medium na xsx? Dodam że nie gralem w żadne horrory nigdy. W sumie to obadaj sobie to, co oferował XO w gatunku. Klasyczne Residenty, Silent Hill Homecoming i Downpour we wstecznej z 360, Outlast, Visage... Sporo tego się nazbierało, ale jeszcze nie ma żadnego tytułu stricte current genowego dla XSX z tego gatunku oprócz Medium. No, jutro wychodzi RE8, też warto zerknąć, ale to akurat trochę inna bajka. Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 6 maja 2021 Opublikowano 6 maja 2021 On 5/4/2021 at 10:31 PM, pele15 said: Polecicie Panowie jakas gre w stylu The medium na xsx? Dodam że nie gralem w żadne horrory nigdy. Dzisiaj do GPU wpada Outlast 2 i polecam mocno, jednak jest to inne doświadczenie niż The Medium. Zamiast spokojnej eksploracji i prostych zagadek dostajesz ucieczki przed monstrami okraszoną stresującą i gęstą atmosferą. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 16 maja 2021 Opublikowano 16 maja 2021 Outlasty skończyłem i dwójka nieco nuży w późniejszych etapach grałem już na sile aby tylko skończyć. Wczoraj skończyłem The Medium i o ile cały ośrodek Niwa to sztos to później akcja leci w dół i już nie czuć tego silentowego klimatu, No może jeszcze poza schronem, końcówka średnia i widać przy końcu przygody już twórcy chcieli szybko grę skonczyc i wydać, pierwsza połowa gry 10/10, po ośrodku Niwa maks 8/10. Nie mniej jednak polecam wszystkim fanom gatunku 1 Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 17 maja 2021 Opublikowano 17 maja 2021 Dla mnie póki co ( bo jestem już blisko końca) najlepszy to był moment jak się szło do Ośrodka. Tam było czuć zdecydowanie klimat Silenta - ta muzyka, sceneria. Gra niestety nierówna i no i graficznie dziwi mnie, że nie wydali tego na past geny ale ogólnie polecam i też dałbym naciągane 8 Cytuj
messer88 6 579 Opublikowano 17 maja 2021 Opublikowano 17 maja 2021 na pastgenach to chyba w 15fps by działało z taką optymalizacją Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 17 maja 2021 Opublikowano 17 maja 2021 Na pastgenach ograniczeniem był koncept rozgrywki w dwóch rownoległych swiatach. Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 17 maja 2021 Opublikowano 17 maja 2021 I by wyszło na plus, bo ten podzielony ekran był fajny przez 10 sekund, potem tylko denerwujący. Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 17 maja 2021 Opublikowano 17 maja 2021 Ja wczoraj odpalilem na ok. 15-20 min. i jakoś z papci mnie nie wyrwało... Taki średniak przez duże Ś, jednak to tylko kilkanascie minut które spędziłem z grą więc nawet nie powinienem jej oceniać, jednak mnie trochę nudziła. Dam jej jeszcze szanse i zobaczymy co się rozwinie, bo widać że jakiś potencjał i to coś ma... Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Tak jak pisałem od początku, Medium było czasowym exem: Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Można przenieść do multiplatform 1 Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 15 czerwca 2021 Opublikowano 15 czerwca 2021 3 Września, będzie w pudełku @Wredny będzie zadowolony Full dualsense support Cytuj
Wredny 9 695 Opublikowano 15 czerwca 2021 Opublikowano 15 czerwca 2021 Heh, wciąż jeszcze nie zmusiłem się do odpalenia z Gamepassa, więc niekoniecznie Jakoś nie mam ciśnienia na ten tytuł, podobnie jak w przypadku Outriders - niby mam "gratis", ale nie chce mi się tego odpalać. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 15 czerwca 2021 Opublikowano 15 czerwca 2021 10 minut temu, Wredny napisał: Heh, wciąż jeszcze nie zmusiłem się do odpalenia z Gamepassa, więc niekoniecznie Jakoś nie mam ciśnienia na ten tytuł, podobnie jak w przypadku Outriders - niby mam "gratis", ale nie chce mi się tego odpalać. Ale proszę nie zestawiać tego loteryka z Medium! Ty nie lubisz starych Residentów albo Silentów? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi