Ma_niek 870 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 9 minut temu, Figuś napisał: Jak pewnie większość w tym momencie, taka tania zagrywka za która kopałbym po twarzy Przypomnijcie jaka to byla scena co was przestraszyla? Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 pewnie jak znajdujemy Spoiler nóż Cytuj
Gość suteq Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 Pewnie ten jeden jumpscare z kibla. Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 4 minuty temu, Ma_niek napisał: Przypomnijcie jaka to byla scena co was przestraszyla? Nie tyle przestraszyła co się wzdrygłem bo nie lubie jebanych jump scareów Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 ja się wzdrygłem jak się klakson włączył xD 1 Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 Medium ukończone, jeden z lepszych i ciekawszych symulatorów chodzenia Na plus - świetny klimat - audio, od muzyki po szum drzew w lesie - fabuła daje radę - Tomasz - design lokacji - sporo smaczków dla biało-czerwonych - są momenty że czuć nextgena - wzorowanie się na residencie, silent hill, syberii czy alan wake Na minus - wku.wiające gadanie głównej bohaterki - drętwe animacje i mimika postaci - fragmenty skradankowe/uciekane meh - nierówna oprawa graficzna - skopany kontrast - czasami problem z nacelowaniem postacią na interaktywny element - akcja dzieje się w Krakowie i okolicach, szkoda tylko że Bloober prawie wszystko w grze dał w języku angielskim (plakaty, książki, itd.) w Metro to dobrze rozwiązali - kwestie techniczne (doczytywanie tekstur po loadingach, dropy) 7+/10 Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 6 lutego 2021 Opublikowano 6 lutego 2021 3 godziny temu, Daddy napisał: uciekane meh Przepraszam bardzo, ale co ty piełdolisz? Przecież ucieczki to jedne z lepszych momentów tej gry. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 6 lutego 2021 Opublikowano 6 lutego 2021 Oj tak uciekanie było dużo lesze niż chowanie się i trochę nie rozumiem zarzutów o gadaniu bohaterki imo spoko to wyszło Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 6 lutego 2021 Opublikowano 6 lutego 2021 No nie wiem, postać która wszystko komentuje, nawet rozwiązywanie zagadek. Powinni to opcjonalnie dać po wciśnięciu przycisku. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 6 lutego 2021 Opublikowano 6 lutego 2021 No ta gra ma taką narrację, tak to widzieli twórcy to jak można to wyłączyć? Jeżeli jest to horror/thriller psychologiczny to jak można to było zrobić? Polowa gimbusów nie przeszłaby prologu. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 6 lutego 2021 Opublikowano 6 lutego 2021 A ucieczka przez Spoiler las przy ciągle zmieniającej się rzeczywistości była kapitalna. 3 1 Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 6 lutego 2021 Opublikowano 6 lutego 2021 Komentarze bohaterki spoko, trochę lipa jakby gadała tylko na scenkach a tak to niemowa. Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 6 lutego 2021 Opublikowano 6 lutego 2021 Gadanie do siebie jest ok, ale czasem dziwnie wychodziło, jak scenka, postać przerażona, koniec scenki i nagle do siebie już gada normalnie jakby nic się nie stało. Ale to ciężko zrobić inaczej, ogółem nie czułem zmęczenia bohaterką. Cytuj
Szymek 1 056 Opublikowano 6 lutego 2021 Opublikowano 6 lutego 2021 No ale gorzej jak w Days Gone chyba nie ma co? Bo tamten to czasami tak gadał jakby miał faktycznie dwa światy w głowie U mnie gierka jeszcze nie ruszona, spokojnie sobie czeka na odpowiedni czas Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 7 lutego 2021 Opublikowano 7 lutego 2021 Dobra skończyłem, dostałem to co chciałem, a nawet więcej czego oczekiwałem od tego typu gry. Zdecydowanie najlepsza gra bloobersów. Wrażenia pisałem na bierząco, więc na koniec napiszę krótko 8+ Teraz poproszę nowego Silent Hill w taki szatach 3 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 lutego 2021 Opublikowano 7 lutego 2021 Też skończyłem nawet opinie im napisałem na sklepie (pisanie padem ponad 300 znaków ). Nie miałem wygórowanych oczekiwań ponieważ Layers czy Blair Witch były dla mnie mocno średnie ale przyznam że byłem jak każdy i tak zaciekawiony tą produkcją zważywszy na jej hypowanie na current genowych xboxach. Wyszło świetnie, grafika jest dobra, jest klimat, fabuła dobrze się rozkręca. Nie jest to oczywiście żaden triple A z najwyżej półki ale ze względu na moje zamiłowanie do gatunku przygodówek bardzo spodobało mi się to, co dostałem. Jest kilka bolączek, ze względu na różne ujęcia kamerą czasami sterowanie Marianną wariuje i trzeba zrobić korektę analogiem, boli brak PL dubbingu i te angielskie nazwy na gazetach odbierają jednak trochę wiarygodność, zdarzały się tu i ówdzie pewne graficzne glitche ale najpewniej to sprawka VRR i nie do końca dopracowanego HDR no i zagadki jednak w większości same się przechodzą, mało tu kombinowania z itemami i zawsze używamy je na bieżąco. Podejrzewam, że chcieli zrobić grę dla casuali żeby każdy mógł zagrać a dziennikarze nie dali 2/10 chociaż oceny i tak są różnorodne. Daje w mojej szkolnej 4/6 i czekam na ich następne jeszcze ambitniejsze (mam nadzieję) tytuły. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 7 lutego 2021 Opublikowano 7 lutego 2021 Skończone. Gra spokojnie zasługuje na oceny z przedziału 7-8. Najwięcej zastrzeżeń miałem tylko do kwestii technicznych, bo czy to na PC czy na XSS zdarzały się upierdliwe spadki klatek. Na początku zdarzały się też jakieś graficzne glitche. Historia wciągnęła mnie do samego końca. Muzyka z początku niemrawa, ale jak się rozkręciła to o panie. Patent z podwójnym światem spoko, szczególnie w finale bardzo fajnie wykorzystany. Zdecydowanie polecam. Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Medium to czasowy konsolowy ex, czy cos wiecej ? Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 4 minuty temu, MEVEK napisał: Medium to czasowy konsolowy ex, czy cos wiecej ? Nie ma żadnych konkretnych informacji na ten temat. Gdybym miał obstawiać to według mnie medium podąży drogą blair witch i trafi też na plejke. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 4 minuty temu, MEVEK napisał: Medium to czasowy konsolowy ex, czy cos wiecej ? powiedzieli że później wypowiedzą się o wersjach na inne platformy, więc to czasowy ex, i z czasem gra powinna trafić na inne platformy. Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Bedzie na ps5 już nawet w bluberze limitki padów mają. 1 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 3 minuty temu, devilbot napisał: Bedzie na ps5 już nawet w bluberze limitki padów mają. Ps5 nie pociągnie tej grafiki. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 oj tam będzie wersja z jednym światem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi