ASX 14 611 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 17 minut temu, suteq napisał: IMO 20h na taką gierkę to stanowczo za dużo. Obstawiam że po 10h wejdzie już schematyczność i odechce się grać. Obym się mylił. Może tak byc i też się tego obawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
michaukowski 23 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Dzisiaj pobrałem na dysk, wieczorem ogram kawałek gry. Zobaczę czy spodoba mi się to Diablo ze spluwami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Ogrom tego świata i to, jak jest zaludniony i żywy, robi niesamowite wrażenie Te wszystkie śmieci, hałasy, neony, padający deszcz, mieszkańcy - no 100% bardziej kupuję to miejsce, niż miasto duchów w CP2077. A to dzieło tylko 11 osób 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 13 minut temu, Wredny napisał: A to dzieło tylko 11 osób Teraz nawet małe studia rzeźbią na gotowych enginach i wykorzystując gotowe assety, co wiele upraszcza i oszczędza mnóstwo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Pograłem dziś sporo. Obecnie jestem na 13 poziomie, zacząłem 4 misję główna. Utknołem na Spoiler robopajaku Nie mogę sobie z nim poradzić. Sporo błędów. Tłumaczenie to jakiś żart. Często przeciwnicy zawieszają się na elementach otoczenia. Raz po sprawdzeniu mapy i powrocie do gry na ekranie zostały mi punkty nawigacyjne. Innym razem miałem jakiś błąd to nie mogłem wyjść do głównego menu. Dużo tego. Ale tak, to jest bardzo przyjemnie i trudno mi oderwać się od gry. Na największe wyróżnienie zasługuje oprawa audiowizualna, kreacja świata, reakcja otoczenia na nasze działania. Prezentuje się to wyśmienicie. Masa szczegółów, sypiące się murki, efekty wybuchów, dymu - wow. Co najważniejsze - strzelanie wypada satysfakcjonująco. Po tych niezbyt optymistycznych recenzjach jestem mega pozytywnie zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 385 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Tłumaczenie w tej grze to jakby Sasin robił. Pierwszy raz zadałem sobie trud, żeby zmienić język w dashu konsoli na hamerykański, bo ktoś podjął kretyńską decyzję o uzależnieniu języka gry od języka systemu konsoli (nie pierwsza i niestety pewnie nie ostatnia gra, która z tego korzysta). Dramat. Ale cała reszta jest takim małym sztosiwem, że beka z ludzi, którzy nie grają, bo ocenka na meta za niska. Bez Game Passa obroniłoby się to bardzo dobrze, a w ramach tego abonamentu to jest no brainer. Tak jak @Wredny napisał, klimat cyberpunku jest tu lepszy niż w CP2077 i jeśli nie ma się alergii na twin stick shootery to naprawdę warto dać temu tytułowi szansę - można się miło zdziwić, tym bardziej, jak ktoś oczekuje totalnego średniaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Tylko to bieganie w lewo prawo i skakanie po menusach posysa. Ale cała reszta, głównie grafa, świat, klimat Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Na szczęście mapa i questy jest pod dół na dpadzie, nie wiedziałem tego i za każdym razem latałem po menusach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Czy komuś jeszcze muzyczka z menu kojarzy się z Ghost in the Shell? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Ale wiecie, że to crap na 6-7, po co w to grać? XDDDD Kurła, girka wyjebana w kosmos. Te huby i lokacje robią wrażenie, czapki z głów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 K#rwa, dobrze że nie ma tu żadnej policji i systemu gwiazdek, bo ilość przypadkowo zastrzelonych cywilów idzie w setki Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Mi jest ich szkoda staram się nie zabijać. Miałem w to nie grać a jednak gram Chciałem sprawdzić tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 No ja też nie robię tego specjalnie, ale ciężko jest precyzyjnie wymierzyć, jak otacza cię kilku zbirów Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Mam chyba 12 lvl a nie wiem o co chodzi w fabule. Mógłby ktoś w 3 zdaniach napisać o co chodzi i kim jest nasz postać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Jesteś pionkiem, jak w Cyberpunk. Przyjechałeś do tego "megacity" za kasą, jesteś Indent, co w sumie oznacza podludzia, wręcz niewolnika na usługach jakiegoś machera i wykonujesz dla niego zlecenia. Albo jest tam jakaś grubsza sprawa, ale nie zwróciłem uwagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 385 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Cytat Witaj w arkologii Grupy Ascent, sięgającej samego nieba metropolii pod korporacyjnym zarządem, która gości przybyszy z całej galaktyki. Wcielisz się w rolę zadłużonego pracownika – niewolnika firmy władającej wszystkim i wszystkimi w twoim dystrykcie. Pewnego dnia rozpoczyna się ciąg katastrofalnych wydarzeń: Grupa Ascent, najpotężniejsza megakorporacja na planecie, bankrutuje w tajemniczych okolicznościach, a przetrwanie twojego dystryktu stoi pod znakiem zapytania. Nie ma innego wyboru. Musisz uzbroić się po zęby i odkryć przyczynę chaosu. Żebym przypadkiem czegoś nie zaspoilerował, tu opis gry na Steamie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Jesteś zwykłym prolem na usługach habberów, którzy zostali porwani i trza im pomóc, wydobyć ich, co zostali porwani póki co. A dalej co będzie to nie wiem. W ogóle macie już jakiś przedmiot/broń w kolorze, czy same szaraki póki co? Ja latam z karabinem szturmowym Lęk, co go ulepszyłem do v5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Styknie mi takie wyjaśnienie. Gram po angielsku i nie jest zbyt przejrzyście przedstawione o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Wszystko było ładnie i przyjemnie, ale wreszcie trafiłem na bossa Spoiler pająka i nie mam pojęcia, jak to ugryźć. Nie dość, że randomowo przydziela mu level (ja mam 14. a on od 9. do 12.) to jeszcze ten obszarowy atak Spoiler ogniem i małe pajączki. Że nie wspomnę o zbugowanej sytuacji, kiedy bossów miałem dwóch No ogólnie to jakiś debil to zaprojektował EDIT: OK, wystarczyło pomyśleć i użyć innej broni Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 @Wredny ja się wczoraj od tego bossa odbiłem. Ale skoro jest do pokonania to luzik. Fajne jest to, że na silniejszych przeciwników trzeba znaleźć sposób. Wcześniej w walce z Spoiler mechem, też na początku bił mnie strasznie. Mam pytanie. Może było/jest gdzieś to wyjaśnione, a ja przeoczyłem. Są w grze zamknięte skrzynki (opis + cyferki 1, 2). Co zrobić aby je otworzyć? Rozwijać konkretne umiejętności? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Cyberdeki lepsze musisz szukać, które one dają skilla do otwierania właśnie takich skrzynek LOD 1 czy tam LOD 2. Ja mam na razie cyberdeka z otwieraniem skrzynek LOD 1. Ten skill jest przypisany pod Y, chwilę trzymać trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Mini spoiler poniżej. Pająka pokonałem przyzywając pomocnika mono scrapper jest to skill z augmentu, pajączek długo był odwrócony w jego stronę a ja strzelałem w niego z broni energetycznej którą wcześniej dropłem z robotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michaukowski 23 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 No ja pograłem trochę wczoraj i niestety, o ile Diablo uwielbiam, tak takie izometryczne strzelanki to nie moja działka . A szkoda bo klimat sztos. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Małe ostrzeżenie dla użytkowników PC, gra jest skopana. Nie ma żadnego locka na fps-y, GPU non stop działa na 100% próbując wypluć z siebie jak najwięcej klatek bez względu na ustawienia (pokazywało mi 400 przy monitorze 75 Hz). Trzeba bawić się w blokowanie FPS w sterownikach karty. Menusy też jakoś dziwnie działają. Ja poczekam na jakiegoś porządnego patcha i wtedy pogram. Odpalane na Ryzen 1700+16GB Ramu+RX580 4GB Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Kurcze to nie takie wysokie te wymagania jak wyciskales 4oo klatek na takim configu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi