elvis004 289 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 To wiek ale jak go zaprosić, w grze nie widzę opcji tworzenia lobby Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 (edytowane) @KmiotOgólnie to ja nie mam problemu w wskoczeniem do wulkanu, problem mam taki, że nie zalicza nic, a nic tego gapa :|. Po prostu nie rozumiem, już mi ręce się załamują przez to badziewie, ostatnia rzecz do zrobienia. Edytowane 18 września 2020 przez Faka Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 2 minuty temu, elvis004 napisał: To wiek ale jak go zaprosić, w grze nie widzę opcji tworzenia lobby Na PS4 to wciśnięcie touchpada. Tam jest całe menu. 2 minuty temu, Faka napisał: @KmiotOgólnie to ja nie mam problemu w wskoczeniem do wulkanu, problem mam taki, że nie zalicza nic, a nic tego gapa :| Rozumiem, ale w tym przypadku też mi pomógł ten filmik, bo faktycznie trzeba się trochę odbić od krawędzi wulkanu. Bezpośrednie wskoczenie u mnie też nie zaliczało. 1 1 Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 18 września 2020 Opublikowano 18 września 2020 Boże, w końcu zrobione, faktycznie tak jak napisałeś, tu trzeba się odbić od tego wulkanu, powalony gap. 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Nie grałem kilka dni, dzisiaj pierwsza godzina i na Hangarze poszło 13.2 mln, teraz pora na 20 mln (już w tym combie pewnie by się udało, ale chciałem wylądować wreszcie 10mln+) i secret score. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 No jak człowiek odpocznie to potem z łatwością wszystko mu wychodzi XD Ja to mam problem ze zrobieniem głupiego Huge Ditch w School, bo mi manual zwalnia przed skokiem :| Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Nie rozumiem. Po co lecisz aż z poręczy? Ten Huge ditch to o ile pamiętam: skok nad kanałem + manual + rail po całej długości muru. Nie musisz zaczynać od manuala. Chyba ze tak jak piszę - czegoś nie rozumiem. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 (edytowane) Tam przed kładką musisz zaliczyć gapa tego właśnie Ditchin class nad tym kanałem Zaraz spróbuję twoim sposobem. Dobra, zrobiłem już po twoim wpisie XD Edytowane 20 września 2020 przez Faka Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Ditchin class to jest przeskok nad kanałem. Zacznij od tego, wyląduj na manualu i wskocz na murek i dopiero tam zrób rail 2 rail transfer i huge rail. 1 Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 (edytowane) Kurła, prądem w typa za tego hard getha, co wymyślają kosmosy, to już się martwię jakie będą inne Edytowane 20 września 2020 przez Faka Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Burnside ma łatwy (do Roswell THPS1 ma łatwiejsze HtG, Roswell może być trudny jak się nie umie używać acid dropów, bo początek HtG to przeskok nad środkową platformą i trzeba mieć odpowiednie momentum do tego). School II, Venice i Bullring są pewnie najtrudniejsze, bo wymagają porządnego operowania manualami (i w przypadku dwóch ostatnich, dobrego podejścia do kolejności). No i Skate Heaven, randomowy level, więc HtG jest równie randomowy, ale bardziej irytujący niż trudny. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 (edytowane) Idzie czasem dostać jobla od robienia tych NIBY banalnych HtG, a w rzeczywistości człowiek się nieźle umęczy (taki kurde stairway w mall mnie psychicznie podłamał), ale co zrobione to jego i satysfakcja jest - przyznam, że już i tak mnie to doprowadzało do załamki XD. Zastanawiam się jak mi będzie szło z Bullring, bo to najgorszy, ze wszystkich jak po internetach piszą to tylko na to plują. Edytowane 21 września 2020 przez Faka Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 19 minut temu, Faka napisał: taki kurde stairway w mall mnie psychicznie podłamał Ja to się nieźle wkurzyłem jak kolejny raz zamiast walla zrobiłem grind po tej poręczy na końcu. Wypadałoby wrócić do grania i spróbować zrobić resztę w THPS2. Btw. które macie poziomy? Jak kończyłem grać te 1,5 tygodnia temu to miałem jakoś 67 chyba. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 (edytowane) Ta, też raz wskoczyłem na tę poręcz na ostatniej prostej, więc sam nie byłeś, a co do lvl to mam 66 - tak jak było mówione, idzie to jak krew z nosa, a do setki to chyba non stop w multi trza robić. W sumie już ktoś wbił 100 lvl więc niezły z niego wariacik jest Edytowane 21 września 2020 przez Faka Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Ja mam 67 chyba, dzisiaj pobiłem swój rekord w Hangarze, teraz wynosi 15.5 mln, daje to 87 miejsce na leaderboardzie na PS4, not bad jak na niegranie w serię kilkanaście lat. Platynę pewnie zrobię, ale czekam na jakieś eventy od VV, pewnie mają zaplanowane, wątpię, żeby oczekiwali od graczy wbicia 100-ki bez nich. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Na reddit to cały czas cisza o jakiś najbliższych eventach, czy cokolwiek, co by przedłużyli żywotność gry, nie żebym narzekał, bo dalej gram robiąc czelendże. Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 U mnie 70 lvl i kurde, chciałbym tę grę uhonorować platynką, ale ten grind jest przerażający. Ogólnie jest już w sieci opanowanych kilka metod na ~10k exp/godzina, ale wszystkie to mozolny i nużący grind, ciągłe powtarzanie minutowych sekwencji grind/manual/lip i retry. Do osiągnięcia 70 lvl uzbierałem w sumie 190k expa. Do osiągnięcia 100 lvl trzeba w sumie 780k expa. Czyli brakuje mi ~600k exp, podzielić to przez 10k/godzinę = 60 godzin. 60 godzin powtarzania minutowych sekwencji. Nie no, kurwa, dzięki xd Porobię sobie jakieś brakujące czelendże, wymaksuje pro skaterów, a potem czekam na lepsze okazje do grindu. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DHfhV0DybXTsMj0E6ZeJisKOQbDw6hCmRNNwRCQZiM8/edit#gid=0 Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Meh, takim sposobem grindowania, to tylko obrzydzisz gierkę i już nigdy nie będzie Ci się chciało wrócić. A eventy przydałyby się coś w stylu, że przez jeden weekend masz 2x więcej expa, jakieś śmieci typu ubrania czy kaski. Cytuj
Kmiot 13 623 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 Jasne, dlatego nie zamierzam tego robić, bo to już podchodzi pod jakąś chorobę. Generalnie powinni coś z tym zrobić, bo teraz jest trochę nie po dżentelmeńsku. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 No cóż przynajmniej zlicza wszystko a nie jak przy seriously w gow1 Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 22 września 2020 Opublikowano 22 września 2020 (edytowane) Tak, swoją drogą, też mieliście może takie odczucie, że te zdobywanie filmów prosów to jest nie jest takie same uczucie, co kiedyś, że się oglądało z rozdziawioną gębą? W dobie youtubowego streamu, to tam pełno tych filmów z nimi i wszystko się niby widziało. No i całe THPS1 HtG zrobione i trochę z THPS2 z tych łatwych i zostanie już długa droga do platyny przez te 100 lvl XD Edytowane 22 września 2020 przez Faka Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Ten challenge to jest bardzo frustrujący i psychiczny. Ogólnie on by był łatwy do zrobienia, gdyby nie te łuki na końcu barierkach, gdzie trzeba mieć odpowiedni timing do wybicia. Raz, że trzeba patrzeć na balans, dwa również patrzeć na barierkę kiedy wybić. Tak jakby człowiek miał z 6 par oczu to by z palcem w dupie zrobił. Zostały mi 3 najtrudniejsze (ponoć xd) - Venice, Bullring i School II. W sumie robiłem już przymiarki do School II - najtrudniejszy jest ten ostatni moment zdobycia gapa, nie będzie źle. Cytuj
Nyu 755 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Venice jest spoczko, School 2 trochę trudniejszy, ale Bullring to petarda i malusieńki margines błędu. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Zapodajcie jakiś dobry filmik do Venice. Przecież to jest tak absurdalne, że to idzie połamać się. A tych filmów z tymi sposobami jest od cholery i nie wiadomo jaki jest najlepszy i dobry do zrobienia. Kogoś nieźle pogniotło z tym challenge. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Co sprawia największe trudności? Pierwszy czy ostatni gap? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi