Skocz do zawartości

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No nie bardzo, bo grę stworzyli od nowa z wiernym odwzorowaniem, daleko tej grze było do remastera. Doszły nowe mechaniki trików, których w pierwotnej grze nie miałeś. Był to remake pełną gębą i tu nie ma, co kombinować jak grę zrobili. 

Opublikowano

Ja mimo to nadal stawiam jako remake, bo ciężko się tam doszukać "chujowej" roboty od nieistniejącego już VV. Ale jak ma być zrobiony podobnie i na poziomie jak 1+2 to nie ma co się martwić na zapas.

Opublikowano

Dlatego mówię - gracze nie rozróżniają, korpo w komunikacji nagminnie używało słowa "remaster" w notkach prasowych, opisach w sklepikach i na trailerach, a jakiś ziomek co sobie nogą kawałek deski obraca ma znać fachową gierkową nomenklaturę i wszystkie niuanse jakie się z nią wiążą? Rzucił "remaster" bez większego namysłu i tyle. Będzie odświeżenie którejś części (albo dwóch) na miarę poprzedniego i nie mam co do tego wątpliwości.

Opublikowano

Też chciałbym dostać 3+4, ale to są różniące się w założeniach gameplayowych gry. Mielibyśmy wybierać w menu levele w 3, a potem wjeżdżać na otwarte lokacje w 4? Nie klei mi się to. Jednakże nawet remastery przytulę z pocałowaniem siurka.

Opublikowano
41 minut temu, Rozi napisał(a):

Też chciałbym dostać 3+4, ale to są różniące się w założeniach gameplayowych gry. Mielibyśmy wybierać w menu levele w 3, a potem wjeżdżać na otwarte lokacje w 4? Nie klei mi się to. Jednakże nawet remastery przytulę z pocałowaniem siurka.

Wybierajka w menu jak w 1+2 i dwie kampanie załatwią problem. W sumie to fajny pakiecik by z tego wyszedł - jedna klasyczna gierka "dwie minuty i 10 zadań", a druga już otwarte levele bez limitu czasowego. Kuuuuurła :banderas: Takie Alcatraz w nowej oprawie to bym szarpał jak pojebany.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Nie gram obecnie na niczym poza Switchem Lite w Donkey Konga czy Crasha, ale całkiem niedawno wbiłem DWUKROTNIE platynke w THPS1+2 (PS4 oraz PS5) i w sumie co jakiś czas tęsknię zeby zrobić to i kolejny jakby się dało. 

Na wieść ze w końcu jednak najprawdopodobniej w czerwcu 3+4 się stanie, jeśli bliżej pokazu MS, wycieknie info o shadow dropie, kupuje PS5 i czekam z doladowankiem w ręku na te noc... 

Opublikowano

Ja wczoraj w końcu sobie odpaliłem THPS 1+2 na Steam Decku jako gierkę do krótkich posiadów, no i przede wszystkim przypomnienie gier, w które za gnoja wtopiłem masę czasu. I dalej mi ta formuła robi jak cholera.

• Lubię! 1
Opublikowano
9 godzin temu, Bud napisał(a):

niedawno wbiłem DWUKROTNIE platynke w THPS1+2 (PS4 oraz PS5) i w sumie co jakiś czas tęsknię zeby zrobić to i kolejny jakby się dało. 

Na wspomnienie tego grindu do platyny jeszcze mam ciarki a tu dwa razy :obama:

Opublikowano

Dlatego wbija się w trofigmenty i gierka zapisuje się w pamięci zwykłym funem z grania zamiast żmudnego grindu (hehe grindu) :sonkassie:Jeśli faktycznie wyjdzie z tego shadowdrop na konferencji to będę mucho zadowolony.

Opublikowano

No jakby zrobili remaster thug1-2 to już dla mnie więcej TH może nie wychodzić - opus magnum gierek o deskolotce, w ogóle się nie nudza.

Opublikowano
5 godzin temu, XM. napisał(a):

No jakby zrobili remaster thug1-2 to już dla mnie więcej TH może nie wychodzić - opus magnum gierek o deskolotce, w ogóle się nie nudza.

THUG 2 ma trochę postaci w story z poza kręgu deskorolkowego.

W 1+2 Bam Margera jest wygumkowany na hangarze z okładki, a jeszcze potrzeba praw do jego starego Phila, Steve O, Jesse James czy Wee Mana.

Bam to jedyny skater inny niż Tony Hawk który pojawił się na okładce gry.

3+4 da odpowiedz czy Bam wróci, bo jednak w 4 był grywalny i miał swoje pro challenge z wózkiem w Alcatraz

THUG 2 można fajnie rozbudować o Remixa z psp